18/5/09

Ένας χρόνος προσπάθειας και αγώνα....

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δημιουργία του ιστολογίου ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Η προσπάθειά μας ξεκίνησε με τη δημοσίευση της μελέτης-έκθεσης "ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ: Η Τουρκία ανάμεσα στη δημοκρατία και τον κεμαλικό αυταρχισμό" και ενώ ήταν σε εξέλιξη μια προσπάθεια σπίλωσής μας από διάφορα φασιστοειδή και περιθωριακά στοιχεία, των οποίων τα κίνητρα μπορούν να αναζητηθούν σε άνομα κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος.
Η δική μας προσπάθεια για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας και για διάφορα θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινή γνώμη, συνεχίστηκε επί δώδεκα μήνες, με άρθρα και αναλύσεις του υπογράφοντος, με φιλοξενία άρθρων διαφόρων φίλων του ιστολογίου και με αναδημοσιεύσεις άρθρων και αναλύσεων από διάφορα ιστολόγια και ιστοσελίδες από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το τελευταίο διάστημα συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην κοινή πλέον προσπάθεια, ο Όμηρος Φωτιάδης, ο sub92 και ο andpik, βγάζοντας, ομολογουμένως, αρκετό βάρος από τις πλάτες του υπογράφοντος.
Αυτούς τους δώδεκα μήνες, μέσα από το έργο μας αυτό, προσπαθήσαμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα καταβάλαμε προσπάθειες να τηρήσουμε τις αρχές της αντικειμενικότητας, της ελευθεροτυπίας, της προστασίας της τιμής και της υπόληψης των πολιτικών και των φυσικών προσώπων των οποίων τα ονόματα αναφέρονταν στα άρθρα και τις αναλύσεις του ιστολογίου.
Επίσης, προσπαθήσαμε να πείσουμε και τους φίλους σχολιαστές του ιστολογίου μας να προσαρμοστούν και αυτοί στο συγκεκριμένο ύφος και το ήθος της ιστοσελίδας, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζουν στα σχόλιά τους έναν εκνευρισμό, που, δυστυχώς, ξεφεύγει από την άτυπη συμφωνία τιμής που κάναμε αυτούς τους δώδεκα μήνες.
Και τώρα ήλθε η ώρα του ηθικού απολογισμού και της συγνώμης. Επειδή πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και η κρίση μας πολλές φορές μπορεί να είναι λαθεμένη, αν κατά τη διάρκεια της δωδεκάμηνης αυτής προσπάθειας αδικήσαμε κάποιους πολιτικούς, άτομα, κόμματα, ομάδες ατόμων ή ακόμα και χώρες, ζητούμε την κατανόηση όσων θίχτηκαν και δηλώνουμε ότι θα καταβάλουμε προσπάθειες για να μη συμβούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

φιλικά προς όλους

Σάββας Καλεντερίδης

Υ.Γ. 1. Η ημερήσια επισκεψιμότητα του ιστολογίου μας είναι περί τις 15.000 μοναδικούς επισκέπτες, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 έχουν επισκεφθεί το ιστολόγιό μας 1.162.000 επισκέπτες.
Υ.Γ. 2. Μας έγιναν προτάσεις να βάλουμε διαφήμιση και τις απορρίψαμε, για να κρατήσουμε με τους φίλους του ιστολογίου μια καθαρή σχέση.


18 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχομαι απο καρδιας παντα επιτυχιες
    manos141

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέσα στο ευρύτερο κλίμα της κατάρρευσης κάθε είδους αξιών και κανόνων κοινής λογικής, ή ύπαρξη ενός "χώρου" όπου διαπιστώνει κανείς ότι δεν είναι μόνος, αποτελεί ανεκτίμητη πηγή άντλησης κουράγιου. Και το κουράγιο μας λείπει δυστυχώς.

    Μακάρι να συνεχίσετε έτσι. Ακηδεμόνευτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Είμαι στο σπίτι μου" Κε. Σάββα. Δεν νοιώθω να σηκώνω κάποιο βάρος.
    Θα ήθελα να σημειώσω αυτό και που και εσείς αναφέρετε. Η κριτική είναι στα πλαίσια της ευπρέπειας, δεν θίγει υπολήψεις των όσων αναφέρονται.Οι δημοσιεύσεις δεν υπηρετούν κανένα άλλο στόχο και σκοπό παρά την ενημέρωση, την όσο πλατύτερη γίνεται του αναγνώστη, την ανάπτυξη της κριτικής του συνείδησης και σκέψης ώστε να ανακαλύψει την δική του αλήθεια. Οι πηγές που χρησιμοποιούνται είναι επώνυμες και καλύπτουν όλο το ιδεολογικό φάσμα. Υπάρχει πάντα χώρος για την αντίθετη άποψη. Η όλη προσπάθεια δεν εξυπηρετεί κανένα Σχέδιο. Ειναι αποτέλεσμα αγνού και άδολου πατριωτισμού.Θα θελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον Κο.Σάββα για την τιμή που μου έκανε, τον Κο.Ομηρο και τον Κο.Αντρέα για την συνεργασία του, εσάς αναγνωστες επώνυμους και μή και ελπίζω με την βοήθεια όλων να είμαστε το ίδιο δυναμικοί.

    ""Λογαριάσατε λάθος με το νου σας εμπόροι δε μετριέται πατρίδα λευτεριά με τον πήχη κι αν μικρός είναι ο τόπος και το θέλει και μπορεί τον ασήκωτο βράχο να τον φάει με το νύχι Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει χίλια χρόνια αν περάσουν δεν πεθαίνουμε σκλάβοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια Σάββα, και πάντα επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xρονια πολλά,ευχαριστούμε για την ενημέρωση,και για την δυνατότητα να εκφραζόμαστε για πολλά θέματα .
    Ελπίζω να συνεχίσετε με το ίδιο
    ''μεράκι" αυτό που αρχίσατε.
    Επίσης θα΄ήθελα να εκφράσω την
    λύπη μου εαν καταχράστηκα την φιλοξενία σας ως ΄΄εκνευρισμένος"
    Ζητώ συγνώμη για την υπέρβαση, και θα προσπαθήσω να μην επαναλυφθεί.
    Ελπίζω τουλάχιστο κάποιοι απο τους αποδέκτες να σας διαβάζουν
    Σίγουρα όμως παρ'όλα αυτά ο υπερβολικός τρόπος έκφρασής μου οφείλεται περισσότερο στην αγάπη πρός την χώρα μας και λιγότερο στην οργή μου προς τους αποδέκτες
    που ανέφερα παραπάνω
    Συγνώμη και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως αν οι διαφημίσεις σάς βοήθαγαν να τα βγάλετε καλύτερα πέρα (σε περίπτωση που έχετε δυσκολίες) ίσως θα έπρεπε να βάλετε...Σίγουρα οι αναγνώστες θα καταλάβαιναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σάββα καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ για την πολύπλευρη ενημέρωση και το ήθος σας.
    Πάντα έτσι δυνατά!

    (Επίσης ευχαριστώ τους άγνωστους φίλους που σχολιάζουν κατά καιρούς και δείχνουν ότι υπάρχει και μια άλλη πιο ουσιώδης στάση στα πράγματα)

    πάντα φιλικά,
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια και από εμένα . Αν και σας γνώρισα μόλις τους τελευταίους μήνες πραγματικά εμπλουτίσατε την καθημερινότητά μου και ανεβάσατε την ενημέρωσή μου σε επίπεδα που δεν πίστευα ότι μπορούν να επιτευχθούν υπό τις παρούσες συνθήκες .

    PRO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητηρια κ.Σάββα σε εσάς αλλά και τους συνεργάτες σας,για την επίμονη αυτή προσπάθεια να μας πληροφορείτε για θέματα που τα κυρίαρχα ΜΜΕ απλά "θάβουν". Η πραγματική μας ενημέρωση έχει αναβαθμιστεί κατακόρυφα μέσα από τη δουλειά αυτού αλλά και άλλων φιλικών ιστολογίων. Ελπίζω να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και στο μέλλον αυτή την προσπάθεια, ώστε, τουλάχιστον αυτοί που ενδιαφέρονται, να ενημερώνονται και για θέματα πέραν της Πετρούλας και της Eurovision που προωθούν καναλάρχες και μεγαλοεκδότες...

    Από μεριάς μου δεν έχω παρά να σας ευχαριστήσω και να ευχηθώ ότι καλύτερο για το μέλλον!

    fulcrum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν και όψιμος,φανατικός σας αναγνώστης και σας εύχομαι ο,τι καλύτερο.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ‘’Με τον καιρό οι συννεφιές περνούνε και οι αντάρες, ευχές μεγάλες γίνονται με τον
    καιρό οι κατάρες΄΄
    Σάββα, το κλειδί της επιτυχίας είναι το θάρρος και αισιοδοξία .Εσύ όπως και να το κάνουμε τα έχεις και τα δύο. Πάντα επιτυχίες.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστούμε για την καθημερινή ενημέρωση. Ευχαριστούμε που αγαπάτε και δεν μισείτε αυτό τον τόπο. Που τιμάτε και δεν διαστρεβλώνετε την ιστορία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Την Σημαία Πάντα Ψηλά!
    Συγχαρητήρια φίλε μου Σάββα!

    Με τιμή
    ΄Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κε ΣΑΒΒΑ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΤΕ (ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ) ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.
    ΜΑΚΑΡΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ.

    ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

    Π. ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια Πολλά!!!

    Σας εύχομαι να τα εκατοστήσετε (τουλάχιστον).

    Συνεχίστε τον καλό αγώνα της πραγματικής ενημέρωσης. Βοηθάτε στη διαμόρφωση κλίματος ...

    Καρατζόβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.