2/5/09

Στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν η Κοινή Αγροτική Πολιτική

Η δημοσίευση του καταλόγου των δικαιούχων για τις αγροτικές επιδοτήσεις θα επιτρέπει εφεξής στους φορολογούμενους να «γνωρίζουν πως ξοδεύονται τα χρήματά τους» και να δρομολογήσουν έναν πραγματικό διάλογο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), τόνισε σήμερα η Κομισιόν.
“Ο κόσμος έχει δικαίωμα να γνωρίζει πως ξοδεύονται τα χρήματά του”, τόνισε η αρμόδια επίτροπος Μαριάν Φίσερ Μπελ, σε ένα πρώτο σχόλιο για τη δημοσίευση των δικαιούχων των επιδοτήσεων.

Με αυτόν τον τρόπο, οι γάλλοι φορολογούμενοι ανακαλύπτουν πως κανείς από τους 24 δικαιούχους για επιδοτήσεις άνω των 5 εκατ. ευρώ δεν είναι αγρότης, ενώ οι Βρετανοί πληροφορούνται πως η βασίλισσα Ελισσάβετ, μία από τους πλουσιότερες στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιλαμβάνεται στους δικαιούχους.

“Μόνον η διαφάνεια βοηθά να βελτιωθεί η διαχείριση των ταμείων και μόνον με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υπάρξει ένας καλύτερος διάλογος για το μέλλον της ΚΑΠ”, πρόσθεσε η ίδια.

Η ΚΑΠ, που αποτελεί έναν από τους ιστορικούς πυλώνες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αντιπροσωπεύει το 40% του προϋπολογισμού της ΕΕ με 55 δισ. ευρώ το 2009, με τα ποσά αυτά να προβλέπονται και στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού για το 2010.

Η Γαλλία και η Γερμανία είναι οι μόνες χώρες από τους κύριους δικαιούχους της ΚΑΠ που δεν έχουν δημοσιεύσει τους σχετικούς καταλόγους, εξαιτίας της προσφυγής στη δικαιοσύνη των εμπλεκομένων.

“Η Κομισιόν αναμένει από τη Γερμανία να δημοσιεύσει τον πλήρη κατάλογο όλων των δικαιούχων που δεν εμπλέκονται στις προσφυγές και εάν αυτό δεν γίνει, να μην διστάσει να ξεκινήσει διαδικασίες για την παράκαμψή τους”, τόνισε η Φίσερ Μπελ. Οι Βρυξέλλες έχουν δώσει διορία δύο εβδομάδων στη Γερμανία να δημοσιεύσει τον κατάλογο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Η ΕΕ έχει στόχο τον αφανισμό των αγροτών. Η αγροτική πολιτική της Ελλάδας πρέπει να αλλάξει προς την κατεύθυνση της εθνικής ανεξαρτησίας, αυτάρκειας, στήριξη της γεωργίας στους μικρούς αγρότες και στην παραδοσιακή-οικολογική πολυκαλλιέργεια, αύξηση του αγροτικού πληθυσμού. Ας το καταλάβουμε: Εθνική Ανεξαρτησία και εθνική πολιτική γίνεται ΜΟΝΟ με ισχυρή αγροτική τάξη. Η Ελλάδα χρειάζεται νέους (καινούργιους), πολλούς, ανεξάρτητούς αγρότες με αγροτική συνείδηση. Η ΕΕ έχει σκοπό τον αφανισμό των αγροτών (ή την διαφθορά και παρακμή τους) με προοπτική η Ελλάδα να είναι εξαρτημένη, και χειραγωγήσιμη. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ θέλουν να μας πουλάει τα δικά τους αγροτικά προϊόντα και να μας παίρνουν το πετρέλαιο και να τρώμε σφαλιάρες και να μην μιλάμε γιατί θα φάμε κι άλλες. Αντίθετα η Ρωσία θέλει να αγοράζει αγροτικά προϊόντα από εμάς και να μας δίνει πετρέλαιο και Φυσικό αέριο.

    Ας ξυπνήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.