25/5/09

Στο Λίβανο ο Σ. Λαβρόφ για το Μεσανατολικό


Ο Λαβρόφ θα έχει συνομιλίες επίσης με το λιβανέζο πρωθυπουργό Φουάντ Σινιόρα, μέλος της αντισυριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, την οποία υποστηρίζει η Δύση.
Συνομιλίες για τα σχέδια της Μόσχας να φιλοξενήσει διεθνή διάσκεψη για το Μεσανατολικό είχε σήμερα στη Βηρυτό με το Λιβανέζο πρόεδρο Μισέλ Σλεϊμάν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Λαβρόφ θα έχει συνομιλίες επίσης με το λιβανέζο πρωθυπουργό Φουάντ Σινιόρα, μέλος της αντισυριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, την οποία υποστηρίζει η Δύση και με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Λιβάνου Ναμπί Μπέρι, ο οποίος ανήκει στη μειοψηφία την οποία υποστηρίζουν η Δαμασκός και η Τεχεράνη.
Η Ρωσία, η οποία είναι μέλος του Κουαρτέτου για την Μέση Ανατολή, μαζί με την ΕΕ, τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ, πρότεινε τον Ιανουάριο, να οργανώσει διάσκεψη για την Μέση Ανατολή κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009. Ωστόσο, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν δέχθηκαν την πρόταση αυτή με ενθουσιασμό, αντίθετα με τους Παλαιστινίους με τους οποίους η Μόσχα διατηρεί καλές σχέσεις από τη σοβιετική εποχή.
Η επίσκεψη Λαβρόφ στο Λίβανο πραγματοποιείται δυο εβδομάδες πριν από τις λιβανικές βουλευτικές εκλογές.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.