14/5/09

Επίσκεψη Νετανιάχου στην Ιορδανία

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ιορδανία πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου για συνομιλίες με τον βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ, ανακοίνωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναχώρησε το πρωί αιφνιδιαστικά για το Αμάν για να συναντηθεί με τον ιορδανό βασιλιά στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ταξιδιού του την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Χθες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέφθηκε το Κάιρο για συνομιλίες με τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

Σε αυτό το στάδιο ο ισραηλινός πρωθυπουργός αρνείται να υποστηρίξει δημόσια τη λύση των δύο κρατών στην παλαιστινο-ισραηλινή διένεξη. Επιδιώκει κατ΄αρχάς την επίλυση του ζητήματος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και θεωρεί ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι έτοιμοι για την εφαρμογή μιας λύσης δύο κρατών, που υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα δεχθεί τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς στις 18, 26 και 28 Μαΐου αντίστοιχα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.