23/5/09

Ρωσία: Προτίθεται να προπληρώσει την Ουκρανία για μεταφορά φυσικού αερίου


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, πρότεινε την Παρασκευή να προπληρώσει η χώρα του την Ουκρανία για τα επόμενα πέντε χρόνια παροχής ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του δικτύου της, με στόχο να βοηθήσει το Κίεβο να αγοράσει φυσικό αέριο και να εξασφαλίσει την αδιάκοπη προώθηση του στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, RIA Novosti. 


Η απόφαση ελήφθη εν μέσω ανησυχιών για νέα διακοπή της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, καθώς η χώρα χρειάζεται να αγοράσει 19,5 δισ. κυβικά μέτρα έναντι 4 δισ. δολαρίων. 
Κατόπιν συνομιλιών με τον Ουκρανό ομόλογό του, Yulia Tymoshenko, ο Putin φέρεται να δήλωσε: “Προτείνουμε την εκ των προτέρων πληρωμή για τη μεταφορά του αερίου μας στους Ευρωπαίους καταναλωτές. 
Ο ίδιος ανέφερε πως η παροχή αερίου τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας “των επερχόμενων εκλογών στην Ουκρανία και την πιθανή αναδιάρθρωση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου”. 

©Dow Jones Newswires

3 σχόλια:

  1. Έγιναν εκλογές στην Ρωσία????

    Έγινε πάλι ο Βλαδίμιρος Πρόεδρος????

    Θα μας κάνει παράπονα ο Μεντβέντεφ....

    Καλημέρα κε. Καλεντερίδη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί φίλοι δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ελληνικό ερωτηματικό (;) ; Αν δεν μπορούμε να διατηρήσουμε το ελληνικό ερωτηματικό πως θα τα καταφέρουμε στα δυσκολότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψυχραιμία παιδιά,
    η Γιούλια σας φαίνεται να έχει λίγο παχουλό πόδι;
    Γιατί άλλη ιδέα έχω εγώ για τις Ουκρανές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.