5/5/09

EE: Έκκληση για ανεξαρτητοποίηση της υπηρεσίας που ελέγχει το διαδίκτυο

Η υπηρεσία που παρέχει τις διαδικτυακές διευθύνσεις (.com, .net, κλπ) πρέπει να αποκοπεί από την αμερικανική κυβέρνηση και να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως, δήλωσε η αρμόδια κοινοτική επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ.
Η ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1998 και λειτουργεί υπό την αιγίδα του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου. Η συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση λήγει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Αυτό ανοίγει το δρόμο για πλήρη ιδιωτικοποίηση της ICANN και θέτει το ερώτημα σε ποιον θα πρέπει να δίνει λογαριασμό από την 1η Οκτωβρίου», όπως είπε η κ. Ρέντιγνκ. Απηύθυνε έκκληση στον Μπαράκ Ομπάμα να συμφωνήσει στη δημιουργία μιας «νέας, πιο υπεύθυνης, πιο διαφανούς, πιο δημοκρατικής και πιο πολυμερούς μορφής της διακυβέρνησης του διαδικτύου».

Η κ. Ρέντιγκ επιθυμεί την επιτήρηση της ICANN από ένα δικαστικό σώμα και ενός «G12 για τη διακυβέρνηση του ίντερνετ». «Μακροπρόθεσμα, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ο έλεγχος από μία χώρα μιας λειτουργίας του ίντερνετ που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», υποστήριξε η κ. Ρέντινγκ.

Η Κομισιόν έχει προγραμματίσει δημόσια ακρόαση για την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, με θέμα τη διακυβέρνηση του ίντερνετ.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.