23/5/09

Ο κουρδικός τηλεοπτικός σταθμός Roj θα μπορεί να εκπέμπει στη Γερμανία

Δικαστήριο απέρριψε απόπειρα ακύρωσης της άδειας του Κουρδικού τηλεοπτικού σταθμού Roj ώστε να εκπέμπει στη Γερμανία, σύμφωνα με ΜΜΕ την Τρίτη (19 Μαΐου). Οι Τουρκικές αρχές επικρίνουν δριμύτατα το Δανέζικο σταθμό για τη μετάδοση δηλώσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) και υποκίνηση τρομοκρατίας.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Γερμανία -- Δικαστήριο απέρριψε απόπειρα ακύρωσης της άδειας του Κουρδικού τηλεοπτικού σταθμού Roj ώστε να εκπέμπει στη Γερμανία, σύμφωνα με ΜΜΕ την Τρίτη (19 Μαΐου). Οι Τουρκικές αρχές επικρίνουν δριμύτατα το Δανέζικο σταθμό για τη μετάδοση δηλώσεων της οργάνωσης Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) και υποκίνηση τρομοκρατίας. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας χαρακτήρισε τον τηλεοπτικό σταθμό Roj παράνομο, έπειτα από διαμαρτυρίες της Τουρκίας. Ωστόσο, δικαστήριο στη Λειψία αποφάνθηκε ότι η απαγόρευση δεν θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, καθώς ενδέχεται να αμφισβητηθεί νομικά. Οι κουρδικές εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Roj έχουν εντείνει τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δανία, με αποτέλεσμα να εναντιωθεί αρχικά η Άγκυρα σε προσπάθεια του πρώην Πρωθυπουργού της Δανίας Άντερς Φογκ Ρασμούσεν να διοριστεί γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. (DPA, Zaman - 19/05/09)
setimes.com

3 σχόλια:

  1. Η Δύση "έπαιξε μπάλα" με τους Κούρδους του Ιράκ, όταν τους χρειαζόντουσαν εναντίον του Ιράκ.

    Τώρα, που η Ρωσία "σήκωσε κεφάλι", η Δύση έχει απόλυτη ανάγκη την Τουρκία. Και επίσης η Δύση επιζητά "κλείσιμο" όλων των ανοικτών μετώπων με τους Μουσουλμάνους, ώστε να ασχοληθεί αποκλειστικά, με την "πάταξη" της Ρωσίας.

    Επομένως, η Δύση σταμάτησε οποιαδήποτε στήριξη στους Κούρδους γιατί:

    1.Η Δύση θέλει να αναβαθμίσει την Τουρκία και,

    2.Η "συνολική διευθέτηση"¨των προβλημάτων της Δύσης με τους Μουσουλμάνους, σημαίνει ενιαίο Ιράκ (και άλλα πράγματα βέβαια, όπως Ανεξάρτητη παλαιστίνη, αναγνώριση περιφερειακού ρόλου στο Ιράν, κτλ).

    Φυσικά, η Ελλάδα μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, είναι εντελώς άχρηστη για την Δύση, με ότι σημαίνει αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε θα πάψουμε να θεωρούμε την χρησιμότητα της χώρας μας μόνο σε σχέση με το τι εκδούλευση θα μπορούσε να προσφέρει στον Χ και Ψ ισχυρό ανάλογα με το τι συγκυρία τρέχει ανα εποχή και να δούμε πώς θα γίνουμε χρήσιμοι και απαραίτητοι στην διεθνή κοινότητα με τον πολιτισμό, όχι την αναμάσηση μόνο του αρχαίου και φυσικά όχι με τα τσιφτετέλια, την τεχνολογία, την αιχμή στις έρευνες για τα πάντα κλπ; Έχουμε και επιστήμονες και λεφτά και τα πάντα, το χέρι που κρατάει πίσω τ' άλογα πρέπει να κόψουμε
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς τώρα είναι καλύτερα που το Κουρδικό κανάλι θα εκπέμπει ελεύθερα στην Γερμανία. Όταν εξέπεμπε από την Δανία ήταν πιο επικίνδυνο; Οι Τούρκοι τα κατάφεραν καταπληκτικά με τους ανόητους θεατρινισμούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.