31/10/10

Ενοχλημένο το Αφγανιστάν από την κοινή επιχείρηση ΗΠΑ-Ρωσίας κατά των ναρκωτικών

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν και ο πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την κοινή επιχείρηση Αμερικανικών και Ρωσικών δυνάμεων με σκοπό την καταστροφή εργαστηρίων παρασκευής ναρκωτικών.
Το Αφγανιστάν διευκρίνισε δεν είχε ενημερωθεί για τη συμμετοχή και Ρώσων ενώ μίλησε για «μονομερείς επιχειρήσεις» που παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία και τον διεθνή νόμο.

Ο Χαμίντ Καρζάι υπογράμμισε ότι η χώρα του επιθυμεί φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία αλλά στη βάση αμοιβαίου σεβασμού.

Από την πλευρά του, συνεργάτης του Ρώσου προέδρου τόνιζε ότι η απάντηση της Καμπούλ προκάλεσε «μεγάλη έκπληξη» και ήταν «ακατανόητη», καθώς όπως τόνισε συμμετείχε και το Αφγανιστάν.

Όπως σημειώνει το BBC, το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν συμμετείχε μεν, αλλά θεωρούσε ότι οι Ρώσοι θα είναι παρατηρητές και δεν θα συμμετέχουν κανονικά.

Η επιχείρηση έγινε την περασμένη Πέμπτη κοντά στο Τζαλαμπάντ και σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με το Πακιστάν.

Η Ρωσία ανέφερε ότι εντοπίστηκαν και καταστράφηκε ποσότητες ηρωίνης και όποιου με βάρος ένα τόνο και αξία περί τα 250 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης καταστράφηκε και εξοπλισμός παρασκευής των ναρκωτικών.

Όπως σημειώνει το BBC η συμμετοχή ρωσικών δυνάμεων είναι για το Αφγανιστάν ένα ευαίσθητο ζήτημα με δεδομένη την πολυετή εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=364114&dt=31/10/2010

3 σχόλια:

  1. ΑΠΛΟ ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ..... ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΚΟΦΑΝΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΥ ΘΑ ΔΙΑΚΟΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΚΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΡΗΓΚΑΝ >>>> ΜΠΙΖΞΝΡΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 1:27 π.μ.

    Είναι δυνατόν να γράφετε σαν άνθρωποι; Στην μία μετά τα μεσάνυκτα, μάλλον δεν είναι κανείς και πολύ νηφάλιος.

    Ο Χαμίντ Καρζάι τα παίρνει τώρα και από το Ιράν, όπως τα παίρνει και η Χεσμμπολλάχ (όχι ο Λίβανος).

    Δεν είναι δυνατόν να καλλιεργεί ελεύθερα την παπαρούνα, ώστε να σκοτώνεται κόσμος από τα ναρκωτικά και να χρηματοδοτείται η ισλαμική τρομοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμ !!! για τις παπαρούνες γίνεται όλη η φασαρία ..... Αν δεν ρίξουν αυτοί "πράμα" στην αγορά ανεβαίνει η τιμή του τούρκικου κ του λαοτινού...Δλδ μιλάμε για χοντρή κονόμα και μην ξεχνάτε οτι στην σιπτερία υπάρχουν χιλιάδες "προστατευόμενα" στρέμματα με παπαρούνα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (από νησί του ΒΑ Αιγαίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.