31/10/10

Τουρκία : Βανδαλισμοί σε ελληνoορθόδοξο νεκροταφείο στην 'Ιμβρο

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος «με αφορμή τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στο ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο της Παναγίας στην Ίμβρο με την καταστροφή 78 τάφων και ότι παρόμοια απαράδεκτα γεγονότα βανδαλισμών στα νεκροταφεία της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία έχουν συμβεί ξανά στο παρελθόν, κατέθεσε στην Ευρ. Επιτροπή γραπτή ερώτηση με τη διαδικασία προτεραιότητας».
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος ρωτάει την Επιτροπή:

-Εάν είναι ενήμερη για το απαράδεκτο αυτό γεγονός εκτεταμένων βανδαλισμών στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο της Παναγίας στην Ίμβρο και εάν προτίθεται να επισημάνει στις αρμόδιες τουρκικές αρχές την ανάγκη να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι των αποκρουστικών αυτών πράξεων;
-Εάν το καταδικαστέο αυτό γεγονός θα καταγραφεί στην επικείμενη Έκθεση Προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας;
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει το συμβάν
Καταδικάζει τους βανδαλισμούς σε ελληνορθόδοξο νεκροταφείο στην Ίμβρο, με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο “ενημερώθηκε με λύπη σχετικά με το γεγονός ότι τη νύχτα της 28ης Οκτωβρίου, καταστράφηκαν πολλοί τάφοι σε νεκροταφείο” στην Ίμβρο.
Υπογραμμίζεται επίσης ότι “μετά από καταγγελία του Μητροπολίτη Ίμβρου προς την εισαγγελία, έχει ξεκινήσει αμέσως σχετική έρευνα για την σύλληψη και τιμωρία των δραστών” και ότι “οι αρχές έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών”.
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=64969

2 σχόλια:

  1. Είπαμε: Με κάποιο τρόπο (υπάρχει και είναι απλός) εκλέγουμε πατριωτική κυβέρνηση (αυτό σημαίνει άλλα πρόσωπα και άλλα κόμματα από αυτά που ξέρουμε σήμερα στην Ελλάδα) και ζητάμε με απλό πάλι τρόπο (ένας είναι) και παίρνουμε τα δυό νησιά (Ίμβρο, Τένεδο) πίσω, πακέτο με το βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και με ό,τι άλλο ήθελε προκύψει μέχρι τότε !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τους βανδαλισμούς, η Τουρκία μάλλον επιχειρεί προφανώς να βγεί "καθαρή" από αυτά. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.