17/3/15

Δύο κόσμοι, δύο νέοι πρωθυπουργοί...

Το χάσμα μεταξύ του Ματέο Ρέντσι και του γερασμένου Αλέξη Τσίπρα είναι ενδεικτικό και του μέλλοντος των δύο χωρών. Οι απόψεις του Ιταλού πρωθυπουργού για τη δημόσια διοίκηση και την εκπαίδευση και ο αντιευρωπαϊσμός της κυβέρνησης.
Είναι αμφότεροι σαραντάρηδες και δηλώνουν Αριστεροί. Κατέχουν το πρωθυπουργικό αξίωμα στις χώρες τους και προφανώς θέλουν το καλό των λαών που εκπροσωπούν.
Οι διαφορές τους, όμως, δεν εντοπίζονται μόνον στο ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός φοράει γραβάτα και δεν προέρχεται από τη σταλινική Αριστερά. Είναι έκδηλες και στην αντίληψη που έχουν για το αύριο.
Από την άποψη αυτή, ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι πολύ πιο «νέος» από τον «γέροντα» ομόλογό του στην Ελλάδα.
Ιδού πώς βλέπει ο κ. Ματτέο Ρέντσι το μέλλον της χώρας του και της Ευρώπης σε σχέση με το πώς το αντιλαμβάνεται ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
Σε ειδική έκδοση του περιοδικού The Economist, ο Ιταλός πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, έγραφε για την Ιταλία:

«Ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε μία νέα δημόσια διοίκηση που, χάρη στην ψηφιοποίηση, θα μπορεί να βοηθά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να εξοικονομούν χρόνο και πόρους. Λάβαμε επείγοντα μέτρα για να επιταχύνουμε την εκδίκαση αστικών υποθέσεων και δίνουμε έμφαση στη μείωση του χρόνου της ακροαματικής διαδικασίας στο μισό, το οποίο επίσης θα έχει οικονομικό αντίκτυπο. Γνωρίζουμε ότι αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους ξένους επενδυτές. Το 2014 αρχίσαμε να προσελκύουμε και πάλι τα κεφάλαιά τους. Το 2015, εν μέρει χάρη στις μεταρρυθμίσεις αυτές, η Ιταλία θα είναι ακόμα πιο ελκυστική.
Για περισσότερα Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Οι απαίδευτοι και βαθειά νυχτωμένοι, κατά τον γνωστό παπαγάλο Παπανδρόπουλο, που βλέπουν την έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, συμβαίνει όλως συμπτωματικώς να είναι τρία κόμματα της Ιταλίας που μέχρι στιγμής μαζεύουν περίπου 35 % του εκλογικού σώματος.

    Και βέβαια ο Μπερλουσκόνι, αφού καθάρισε με την πολιτική δίωξη που σχεδίασαν οι Γερμανοί, ακονίζει ήδη τα δόντια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.