13/3/15

Θα έχουμε και νέο διάβημα προς τη Γερμανία;

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τη Γερμανία, για τη δήλωση του Γεμρανού ΥΠΟΙΚ Σόιμπλε, στην οποία χαρακτήρισε τον κ. Βαρουφάκη ως "ανόητα αφελή".
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σιδέρης ανέφερε για το θέμα:
"Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το διάβημα θεωρήθηκε επιβεβλημένο, καθώς εκτιμήθηκε ότι οι χαρακτηρισμοί του κ. Σόιμπλε για τον κ. Βαρουφάκη ότι είναι «ανόητα αφελής» συνιστούν αντιδεοντολογική συμπεριφορά και η Αθήνα όφειλε να αντιδράσει. Τόσο το διάβημα όσο και η ομοβροντία επικριτικών δηλώσεων κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών από μέλη της κυβέρνησης εντάχθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε ένα ενιαίο σχέδιο αντίδρασης, το οποίο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο και, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, στο εξής «καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη».
Στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ο Σόιμπλε δεν είπε ποτέ αυτόν τον χαρακτηρισμό και ότι έγινε λάθος στη μετάφραση.
Προφανώς πρόκειται για κγάφα ολκής, για την οποία το ΥΠΕΞ έδωσε την εξής παιδαριώδη δικαιολογία:

"O Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου, σχετικά με το διάβημα που έγινε προς την γερμανική Κυβέρνηση από τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Βερολίνο, με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, μετά το πέρας του πρόσφατου ECOFIN στις Βρυξέλλες, διευκρίνισε ότι:
«Πολύ κακώς αποδόθηκε από μερίδα του Τύπου, εγχώριου και διεθνούς, ότι το ελληνικό διάβημα προς τη γερμανική Κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε δήθεν βασιζόμενο σε λανθασμένη μετάφραση φράσης χαρακτηρισμού του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών.
Αντιθέτως, οι λόγοι διενέργειας του συγκεκριμένου διαβήματος προς την Κυβέρνηση μίας φίλης, εταίρου και συμμάχου χώρας ευρίσκονται στην ουσία των λεχθέντων από τον κ. Schaeuble».
Το θέμα είναι ότι μετά από όλα αυτά ο Σόιμπλε ανέφερε μπροστά σε κάμερες ότι όλα αυτά που λέγονται -και στο διάβημα- ότι πρόσβαλε τον κ. Βαρουφάκη είναι ανοησίες.
Τώρα τι θα κάνει το ΥΠΕΞ;
Θα κάνει και άλλο διάβημα, ή θα στείλει μερικούς τζιχαντιστές στη Γερμανία ως αντίποινα, όπως δήλωσε ο κ. Κοτζιάς προσφάτως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.