9/3/15

ΖΗΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ Κοτζιάς: «Η Γερμανία να πάψει να κρύβει μεγαλοαπατεώνες»

Ν. Κοτζιάς: «Η χώρα που δεν πλήρωσε τα χρέη της είναι η Γερμανία»
O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στανμάγιερ
O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στανμάγιερ
«Η Γερμανία, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, κέρδισε περί τα 80 δισ. ευρώ από την ελληνική οικονομική κρίση. Πρέπει να μιλούμε με αριθμούς, και όχι η μία πλευρά να θέλει να δασκαλέψει την άλλη με ψευτοηθικιστικές τοποθετήσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF, στη Ρίγα της Λετονίας το Σάββατο.

Αυτή την τοποθέτηση ο Έλληνας υπουργός την έκανε αναφορικά με το ζήτημα που επανέρχεται συχνά στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα χρήματα που έχει χάσει η Γερμανία, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Όπως σημείωσε ο κ. Κοτζιάς συμβαίνει «ακριβώς το αντίθετο».

Στο ίδιο ύφος, ο κ. Κοτζιάς διέψευσε και τα στερεότυπα που αρκετές φορές κυριαρχούν στα γερμανικά ΜΜΕ και δείχνουν μια ολόκληρη χώρα, την Ελλάδα, και έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, με αρνητικές ιδιότητες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Στερεότυπα πως όλοι οι Έλληνες είναι κλέφτες, τεμπέληδες και ψεύτες, αν και όλες οι ευρωπαϊκές στατιστικές λένε πως οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες την εβδομάδα από όλους τους Ευρωπαίους. Αυτή τη στιγμή έχουμε στην Ελλάδα 60% νεανική ανεργία, πρέπει να συζητήσουμε, να δούμε τι θα γίνει με αυτή τη νέα γενιά, ποια στάση θα κρατήσει αυτή η νέα γενιά απέναντι στην ΕΕ εάν δεν θα έχει δουλειά και ακούει συνέχεια για κυρώσεις. Εντάξει, καταλαβαίνω πως η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί, πως όλοι οι Έλληνες είναι κακοί, μπορώ να τα δεχθώ όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει μετά. Αυτό που λέω διαρκώς είναι πως θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει μελλοντικά. Πρέπει να έχουμε μια θετική κατάσταση win-win...» υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών και στα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «υπαίτιοι αυτών των σκανδάλων, Έλληνες, ζουν σήμερα στη Γερμανία» και κάλεσε τη γερμανική δικαιοσύνη να δώσει επιτέλους τα πρωτόκολλα των καταθέσεων, ώστε να έχουμε αποδείξεις για το ποιος δωροδοκήθηκε στην Ελλάδα.

«Δεν μπορεί να επιχειρηματολογεί κανείς με ψευτοηθικιστικές παραινέσεις, και την ίδια στιγμή αυτά τα άτομα που προκάλεσαν τα σκάνδαλα, όπως ο κ. Χριστοφοράκος της Siemens, να βρίσκονται στη Γερμανία. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Η γερμανική δικαιοσύνη πρέπει να μας κοινοποιήσει της καταθέσεις τους. Είμαστε κατά της διαφθοράς, είμαστε κατά του πλούτου που προέκυψε με μεθόδους διαφθοράς, αλλά η Γερμανία θα πρέπει να πάψει να κρύβει τέτοιους μεγαλοαπατεώνες» κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.

ΕΘΝΟΣ  Πηγή: ΑΜΠΕ

Ν. Κοτζιάς: «Η χώρα που δεν πλήρωσε τα χρέη της είναι η Γερμανία»




Η χώρα που δεν πλήρωσε τα χρέη της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι πρώτα από όλα η Γερμανία, τόνισε ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF. Σημείωσε πως δεν είναι αλήθεια αυτό που υποστηρίζει σήμερα η Γερμανία ότι δηλαδή πλήρωσε όλα της τα χρέη και ότι οι Έλληνες είναι οι ψεύτες και οι απατεώνες που δεν θέλουν να επιστρέψουν τα δανεικά.

«Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι η Γερμανία βρήκε μια θαυμάσια ρύθμιση όσον αφορά τα χρέη της με τη Συμφωνία του Λονδίνου το 1952-53. Η Γερμανία είχε χάσει έναν πόλεμο, έναν ολέθριο πόλεμο, αλλά ρυθμίστηκε το θέμα για τα δάνεια που έλαβε κατά τη δεκαετία του ’20. Δεν μπορεί σήμερα για την Ελλάδα να υπάρχουν χειρότεροι όροι (αποπληρωμής των δανείων) από τους όρους που θεσπίστηκαν για τη Γερμανία που έχασε έναν ολόκληρο πόλεμο», δήλωσε.

Σχετικά με την πληροφόρηση που παρέχουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης στο θέμα της ελληνικής κρίσης, ο κ. Κοτζιάς είπε πως υπάρχουν πάρα πολλά στερεότυπα. «Πρόσφατα, μετά την τελευταία συμφωνία, είχαμε πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους σε γερμανικές εφημερίδες που έλεγαν “Ούτε σεντ για την Ελλάδα”, πράγμα που είναι βέβαια ψέμα, γιατί στην τελευταία συμφωνία το θέμα μας δεν ήταν τα χρήματα».

Αναφέρθηκε και σε ένα άλλο ζήτημα που επανέρχεται συχνά στα γερμανικά ΜΜΕ για τα χρήματα που έχει χάσει η Γερμανία εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. «Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει: η Γερμανία κέρδισε περί τα 80 δισ. ευρώ με άμεσο ή έμμεσο τρόπο από την ελληνική οικονομική κρίση. Πρέπει να μιλούμε με αριθμούς και όχι η μία πλευρά να θέλει να δασκαλέψει την άλλη με ψευτοηθικιστικές τοποθετήσεις», υπογράμμισε ο υπουργός και κάλεσε τη γερμανική δικαιοσύνη να δώσει τα πρωτόκολλα των καταθέσεων Ελλήνων.

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη για να μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της ή θέλουμε να καταστρέψουμε τη χώρα; Εάν θέλουμε να καταστρέψουμε τη χώρα, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε ποια επίδραση θα έχει κάτι τέτοιο σε γεωπολιτικό επίπεδο και ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, έκανε λόγο για την ύπαρξη μεγάλων σκανδάλων διαφθοράς και στην Ελλάδα. «Υπαίτιοι αυτών των σκανδάλων, Έλληνες, ζουν σήμερα στη Γερμανία. Επιτέλους η γερμανική δικαιοσύνη θα πρέπει να μας δώσει τα πρωτόκολλα των καταθέσεων, ώστε να έχουμε αποδείξεις για το ποιος δωροδοκήθηκε στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να επιχειρηματολογεί κανείς με ψευτοηθικιστικές παραινέσεις και την ίδια στιγμή αυτά τα άτομα που προκάλεσαν τα σκάνδαλα, όπως ο κ. Χριστοφοράκος της Siemens, να βρίσκονται στη Γερμανία. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Η γερμανική δικαιοσύνη πρέπει να μας κοινοποιήσει της καταθέσεις τους. Είμαστε κατά της διαφθοράς, είμαστε κατά του πλούτου που προέκυψε με μεθόδους διαφθοράς, αλλά η Γερμανία θα πρέπει να πάψει να κρύβει τέτοιους μεγαλοαπατεώνες».

8 σχόλια:

  1. Χαχαχα... Ας πει κάποιος σε αυτόν τον βλάκα πως η Γερμανία είναι αυτή που ξεσκέπασε το σκάνδαλο της siemens όσο κι αν δεν συνέφερε στην ίδια γιατί εκεί η δικαιοσύνη λειτουργεί και οι νόμοι τηρούνται..
    Αν δεν εκδίδουν τον Χριστοφοράκο στην Ελλάδα συμβαίνει γιατί έχει Γερμανική υπηκοότητα και θα τον δικάσουν εκεί...
    Ας πεί κάποιος τον άσχετο αυτό να ψάξει τα δικά μας φουντάνια πολιτικούς και καναλάρχες που φάγανε τα λεφτά του χρηματιστηρίου αν θέλει να κάνει τον μάγκα... Άντε να σε δω χαλβά!!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε παραφέρεσε. Νπορεί να μην συμφωνείς με τις πολιτικές του συριζα, όπως και γω άλλωστε, δεν έχεις όμως το δικαίωμα (ανάστημα) να αποκαλείς "βλάκα" τον Έλληνα ΥΠΕΞ, όποιος κι αν είναι. Δικαίωμα σου να είσαι γερμανόφιλος (αυτό διαπίστωσα απ' το σχόλιό σου). Το αν δεν εκδίσουν οι φίλοι σου τον Χριστοφοράκο, επειδή όπως λες θα τον δικάσουν οι ίδιοι, μου θυμίζει ανέκδοτο. Πόσα χρόνια πέρασαν από την αποκάλυψη του σκανδάλου της simens; Πες μας εσύ πόσο θα περιμένουμε ακόμα; Θα σου πω εγώ. Το Χριστοφοράκο δεν θα τον αγκίξει κανένας, απλά γιατί αποτελεί πρωτοκλασάτο στέλεχος της simens και simens σημαίνει Γερμανία.

      Διαγραφή
    2. >Αν δεν εκδίδουν τον Χριστοφοράκο στην Ελλάδα συμβαίνει γιατί έχει Γερμανική υπηκοότητα και θα τον δικάσουν εκεί...<

      Από πότε ένα έγκλημα δικάζεται στην χώρα του υπόδικου και όχι στον τόπο που διεπράχθη;

      Διαγραφή
    3. Αφού,λοιπόν, χρησιμοποιείτε τέτοιους επιθετικούς προσδιορισμούς, κι εμείς αποκαλώντας εσάς "βλάκα" σας ενημερώνουμε ότι δεν ήταν η Γερμανία, αλλά οι ΗΠΑ! Μπείτε στον κόπο να το διερευνήσετε,και μην προτρέχετε πριν καλά γνωρίζετε ένα θέμα.

      Διαγραφή
    4. H αποκάλυψη των σκανδάλων της Ζήμενς ξεκίνησε με παρέμβαση των ΗΠΑ, όταν η γερμανική εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης και δόθηκε η δυνατότητα σε αμερικανούς δικηγόρους να την ελέγξουν.

      Διαγραφή
  2. Ας μάθει ο καραβλάξ που βρίζει τον ΥΠΕΞ ότι οι αποκαλύψεις για τα διεθνή σκάνδαλα της ziemens των γερμανέζων του φίλων του ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μάθει ο καραβλάξ που βρίζει τον ΥΠΕΞ ότι οι αποκαλύψεις για τα διεθνή σκάνδαλα της ziemens των γερμανέζων του φίλων του ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ρε ραγιά που το έλυσες το πρόβλημα με το Γερμανοτσολιάς και το Γερμανόφιλος... στον αέρα τα πιάνεις βλέπω..
    Αυτό που όμως δεν βλέπω είναι να καταλαβαίνεις πως αυτοί που τα φάγανε και είναι εδώ μέσα, πετάξανε την μπάλα στους ξένους και την βγάλανε και πάλι καθαρή.... Δεν πειράζει όμως, τα χάλια μας είναι το τίμημα που πληρώνουμε και τώρα βράζουμε ζουμί μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.