14/3/15

Πρόταση Ν. Αναστασιάδη να φιλοξενήσει η Κύπρος συνέδριο της Αραβικής Συμμαχίας


EPA/ANDREW GOMBERT
Ο κ. Αναστασιάδης (φωτ. αρχείου) σημείωσε ότι γεωγραφικά η Κύπρος έχει το προνόμιο να είναι στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.
Η Κύπρος είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει ένα έκτακτο πολιτικό και οικονομικό συνέδριο, στο οποίο όλες οι χώρες της Αραβικής Συμμαχίας θα μπορούν να συμμετάσχουν ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στο Διεθνές Συνέδριο για την Οικονομική Ανάπτυξη της Αιγύπτου, στο Σαρμ Ελ Σέιχ.
Στόχος του συνεδρίου θα είναι η διερεύνηση τρόπων για περαιτέρω εμβάθυνση των πολιτικών, οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της Ε.Ε. και των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, επίσης, μεταξύ άλλων: «Το Συνέδριο αυτό λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για τη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου, αφού βρίσκει τη χώρα να εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Μια εποχή που σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής αστάθειας και την απαρχή μιας μακροπρόθεσμης διαδικασίας για να φτάσει η χώρα στην προοπτική πλήρους ανάπτυξης της».
Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι γεωγραφικά η Κύπρος έχει το προνόμιο να είναι στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής. Έχει επίσης, πρόσθεσε, το προνόμιο να είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο νοτιο-ανατολικότερο άκρο της.
«Το όραμα μας για προώθηση αυτής της συνεργασίας ανατολής - δύσης άρχισε ήδη να καρποφορεί με τη μορφή του πλαισίου τριμερούς συνεργασίας που έχουμε εγκαθιδρύσει ανάμεσα στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο» τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.