11/3/15

Ερχονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Μπροστά στον κίνδυνο οι τεχνικές διαπραγματεύσεις να καταρρεύσουν πριν καν αρχίσουν, η Αθήνα συμφώνησε, τελικά, στην έλευση τεχνικών κλιμακίων στη χώρα μας, που αναμένονται αύριο. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, που έως αργά το βράδυ της Τρίτης απέρριπταν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέρουν ότι την Πέμπτη στην Αθήνα θα αφιχθούν χαμηλόβαθμα κλιμάκια και δεν πρόκειται να υπάρξουν συναντήσεις με υπουργούς, αλλά με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Παρά την τοποθέτηση από πλευράς κυβερνητικών στελεχών ότι η επιμονή των εταίρων στην έλευση των κλιμακίων γίνεται για σημειολογικούς λόγους, "για να φανεί ότι κάτι κερδίζουν και αυτοί", ειπώθηκε χαρακτηριστικά, είναι σαφές ότι η ελληνική πλευρά υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση από την θέση της περί μη έλευσης τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα υπό την απειλή να μήν αρχίσει σήμερα η διαπραγμάτευση.
Στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) αρχίζουν στις Βρυξέλλες οι τεχνικές συζητήσεις επί της εξειδίκευσης των ελληνικών προτάσεων για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Oι συζητήσεις θα διεξαχθούν σε αίθουσα της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο κ. Νίκος Θεοχαράκης.
Πηγή: Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. Κοκκινες............γαμες
    Μια ταινια του Αλεξεη Τσιπρωφ.
    Ταινια φαντασιας του ανεξαρτητου κινηματογραφου που πραγματευεται μια εναλλακτική οικονομική πραγματικότητα μεσα απο τα ματια ενος χαϊδεμενου και κακομαθημενου εφηβου 15 χρονων . Λόγω του γεγονότος οτι το τελος της ταινιας περιεχει ιδιαιτερα σκληρες σκηνες βιας και σεξ ο τηλεθεατης προτρεπεται να κλεισει την τηλεοραση το συντομοτερο δυνατο. Ειδικα τα μικρα παιδια , ο κινδυνος να πληγωθουν ανεπανορθωτα ειναι βεβαιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως κύριε Σάββα Καλεντερίδη.
    Θα έπρεπε να δείτε το θέμα των ανώνυμων σχολίων.
    Δεν μπορεί ο κάθε Βλαξ,να αμολάει ότι του κατέβει στο κεφάλι.
    Καλώς κάνετε και αποτρέπεται τον διάλογο,νομίζω.
    Που συνήθως, φέρνει αντιδράσεις,και άλλα παρατράγουδα.
    Θέλω να πιστεύω,ότι το Ιστολόγιο σας είναι ενημερωτικό και μόνο.
    Όμως για χάρη της ελευθερίας του λόγου.
    Θα έπρεπε να υπάρχουν και ελεύθερες απόψεις. Όχι όμως χαρακτηρισμοί.
    Που μπορούν να οδηγήσουν σε διενέξεις.
    Όταν ένας σοβαρός άνθρωπος, θέλει να πει τι γνώμη του.Δεν πρέπει να υπάρχει λογοκρισία.
    Σε αντίθετη περίπτωση,δεν είναι ελευθερία.
    Μέσω της επωνυμίας όμως,είναι ποιο δύσκολο να γράψεις ανακρίβειες,η να κάνεις παραπληροφόρηση εκ του ασφαλούς.
    Άρα υπάρχει μια ισορροπία.
    Όσον αφορά το συγκεκριμένο άρθρο.
    Θα ήθελα να μάθω πάρα πολύ,αν οι θεσμοί-Τρόικα είναι το ίδιο πράγμα.
    Και πως αποδεικνύεται αυτό συγκεκριμένα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ' αρχάς συμφωνω μαζί σας, ότι τα σχόλια καλόν είναι να είναι επώνυμα, όπως επίσης και ότι δεν χρειάζονται αγενείς χαρακτηρισμοί και εμπάθεια.
      Όσον αφορά την "διαφοροποίηση" τρόικας - "θεσμών", μπορείτε κάλιστα να την κρίνετε μόνος σας. Τι δουλειά έκανα η τρόικα και τα τεχνικά της κλιμάκια;
      Έλεγχαν την τήρηση των συμφωνηθέντων, την ακρίβεια των στοιχείων και παρενέβαιναν σε επίπεδο υπουργών πολλές φορές, όταν κάτι δεν ήταν σύμφωνο με τις δεσμεύσεις μας.
      Τι δουλειά θα κάνουν τώρα οι "θεσμοί"; Ακριβώς το ίδιο, ίσως όχι σε υπουργικό επίπεδο, για λόγους επικοινωνιακούς, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.
      Κατά την άποψή μου, μας δουλεύουν κανονικότατα. Δυστυχώς στις μέρες μας, η πολιτική υπηρετεί την επικοινωνία, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο.

      Διαγραφή
    2. Η ανωνυμία είναι δικαίωμα του καθενός και δεν θα κόστιζε τίποτε να κοτσάρει κανείς ένα ονοματεπώνυμο άσχετο. Σημασία δεν έχει ποιος γράφει, αλλά ΤΙ γράφει και ... πώς το γράφει (χρήση γλώσσας).

      Όσον αφορά στους "θεσμούς" και την "τρόικα", η διαφοροποίηση μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει.

      Διαγραφή
  3. Θα περιμενω να τελειωσει το τσιρκο του Μαρτιου και δεσμευομαι να απαντησω στο ιδιο υφος , οταν θα μπουν εναντι οι μισθοι και οι συνταξεις. Τα γραπτα μενουν και οι αγενειες θα απαντηθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.