10/3/15

Eurogroup: Θετικές αναφορές για την Κύπρο

Στο σημερινό Eurogroup συζητήθηκε και το θέμα της Κύπρου
Θετικές αναφορές αλλά και υποδείξεις επιστρατεύτηκαν στο Eurogroup αναφορικά με το ζήτημα της Κύπρου.
Στη συζήτηση που ήταν σύντομη, ο αρμόδιος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι η Κύπρος πέτυχε εντυπωσιακή πρόοδο, και θα ήταν λάθος εάν η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων στην Κύπρο επιβραδυνθεί λόγω του νόμου των εκποιήσεων.
Ο κ. Μοσκοβισί ελπίζει πως το πρόγραμμα θα επανέλθει σύντομα σε τροχιά και τους κάλεσε όλους να συνδράμουν σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου ο νόμος των εκποιήσεων να υλοποιηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤΕΝΝΑ, έχει τεθεί προς τη Λευκωσία ένα σαφές χρονοδιάγραμμα προκειμένου όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί, να εγκριθεί δηλαδή ο νόμος των εκποιήσεων.

Πριν το επόμενο Eurogroup στις 24 Απριλίου, πρέπει να υπάρξει είτε νέα αποστολή της Τρόικα στην Κύπρο, είτε να έχει δρομολογηθεί αυτή η νέα αποστολή της Τρόικας.

Το χρονοδιάγραμμα για την Κύπρο, εντός του οποίου οι διεθνείς δανειστές θεωρούν ότι η Κύπρος θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία σχετικά με το πλαίσιο αφερεγγυότητας, και τον νόμο των εκποιήσεων προκειμένου να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός για την 6η αξιολόγηση από την Τρόικα στην Κύπρο.

Νωρίτερα - Στο Eurogroup o ΥΠΟΙΚ - Ενημερώνει για εκποιήσεις και αφερεγγυότητα
Για τη νομοθεσία των εκποιήσεων και τα νομοσχέδια για την αφερεγγυότητα, θα ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους στο Eurogroup σήμερα, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Οικονομικών, σε χθεσινές του δηλώσεις, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Βουλή θα ανάψει το πράσινο φως για την εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις και του πλαισίου αφερεγγυότητας, η έγκριση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Αύριο, είπε, θα ενημερώσω το Eurogroup για το ότι τα νομοσχέδια της αφερεγγυότητας και των εκποιήσεων βρίσκονται ήδη ενώπιον της Βουλής και ότι τα πλείστα είναι σε προχωρημένο στάδιο εξέτασης. Μέσα από την οριστική ρύθμιση του ζητήματος των εκποιήσεων και της αφερεγγυότητας, η διαδικασία αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, ίσως τον Απρίλιο, επιτρέποντας την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή της Κύπρου στο πολύ σημαντικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
  ANT1 Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.