27/4/09

Κατάθεση για την Εργκένεκον από τον πρώην αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Ο πρώην αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, o απόστρατος στρατηγός Χιλμί Οζκιόκ, κατέθεσε σχετικά με τη συνωμοτική οργάνωση «Εργκένεκον» το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο σχεδίαζε την ανατροπή της τουρκικής κυβέρνησης και την αποσταθεροποίηση στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Οζκιόκ, «συναντήθηκα με εισαγγελείς το Σάββατο στο δικαστικό μέγαρο στη Σμύρνη και μου έκαναν ερωτήσεις στο πλαίσιο των ανακρίσεων που γίνονται. Τους είπα ό,τι γνώριζα με αντικειμενικό τρόπο. Εκπλήρωσα την υποχρέωσή μου ως μάρτυρας». Ο απόστρατος αξιωματικός δεν σχολίασε το περιεχόμενο της κατάθεσής του.
Ο Οζκιόκ, αρχηγός του τουρκικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων από το 2002 μέχρι το 2006, και ο διάδοχός του, απόστρατος στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, ανέφεραν προς τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τον Μάρτιο ότι είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν για την υπόθεση Εργκένεκον εάν τους το ζητήσουν εισαγγελείς.
Περίπου 200 άτομα, μεταξύ των οποίων απόστρατοι ανώτεροι αξιωματικοί, δημοσιογράφοι και καθηγητές πανεπιστημίου, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε συνωμοτικό σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα ημερολόγια ενός ανώτατου αξιωματικού του Ναυτικού περιγράφονταν σχέδια για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν αλλά ο Οζκιόκ είχε αρνηθεί να τα στηρίξει.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.