30/4/09

Η μεγαλύτερη απειλή κατά των ΗΠΑ η Αλ Κάιντα, τονίζει ο Μπαράκ Ομπάμα

Η Αλ Κάιντα και οι Ταλιμπάν είναι η «πιο άμεση απειλή» για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
«Στο Αφγανιστάν και το γειτονικό Πακιστάν έχουμε πραγματικά προβλήματα με τους Ταλιμπάν και την αλ Κάιντα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «είναι η μοναδική περισσότερο άμεση απειλή προς τα συμφέροντα της εθνικής μας ασφάλειας».
Ο Μπαράκ Ομπάμα συνέχισε λέγοντας ότι «ως αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, είναι δουλειά μου να διασφαλίσω ότι ο Οσάμα Μπίν Λάντεν και οι οπαδοί του δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο μέσα στο οποίο μπορούν να σκοτώσουν άλλους 3.000 Αμερικανούς ή περισσότερους», αναφερόμενος στις απώλειες από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Επιπλέον, ο Μπαράκ Ομπάμα υπερασπίστηκε την πολιτική των ΗΠΑ να παρέχουν βοήθεια σε τρίτες χώρες λέγοντας ότι πρόκειται για μία ηθική στρατηγική. Όπως εξήγησε, αν άλλες χώρες βλέπουν τις ΗΠΑ να παράσχουν σε αυτές βοήθεια, θα είναι ευκολότερο οι ΗΠΑ να κερδίσουν την υποστήριξή τους, αν χρειαστεί.

Ο Μπαράκ Ομπάμα βρισκόταν στο Αρνολντ του Μισούρι με αφορμή την επέτειο των 100 ημερών από την ανάληψη της προεδρίας.
ΝΕΑ

3 σχόλια:

 1. Τα παιδια του Ronald Reagan ποιόν είχανε πατερα .. ?

  (η διαφορετικά .. οποιος σπέρνει ανεμους θερίζει θύελες)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μου είναι αδύνατο να καταλάβω πως όλος ο κόσμος κυνηγά τον Άραβα τρομακράτη κα με τόσα μέσα, πράκτορες και χρήματα δεν μπορουν να τον πιάσουν? μήπως και δεν τον θέλουν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αν πιασουν τον λαντεν τοτε...σταματα η..τρομοκρατια τα εργοστασια οπλων το σας βομβαρδιζω για το καλο σας κλπ κλπ.
  ενας λαντεν τον χρονο την οικονομικη κριση κανει περα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.