28/4/09

Τρεις νεκροί σε ανταλλαγή πυρών στην Κων/πολη

Τρία άτομα σκοτώθηκαν -ένας εξτρεμιστής της αριστεράς, ένας αστυνομικός και ένας περαστικός- και άλλα οκτώ άτομα (επτά αστυνομικοί και ένας δημοσιογράφος) τραυματίστηκαν τη Δευτέρα κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών που διήρκεσε έξι ώρες στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάϊ.Η ανταλλαγή πυρών άρχισε νωρίς το πρωί την στιγμή κατά την οποία αστυνομικοί επιχείρησαν να εισβάλλουν σε διαμέρισμα όπου διέμενε ένα μαχητικό μέλος της άκρας αριστεράς που θεωρείται ως ένα από τα ηγετικά μέλη της παράνομης οργάνωσης "Επαναστατική Διοίκηση", ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη ο Αταλάϊ.
Ο άνδρας που ήταν μόνος και είχε στην διάθεσή του μία σημαντική ποσότητα οπλισμού και εκρηκτικών, άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών που είχαν περικυκλώσει το διαμέρισμά του στην περιοχή Μποστάντζι.

Κατόρθωσε να αντισταθεί για ώρες και με τα εκρηκτικά που είχε στην διάθεσή του προκάλεσε πολλές εκρήξεις. Επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στη περιοχή, που είναι πολυσύχναστη.

Ενας άμαχος που βρισκόταν κοντά τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι, είπε ο υπουργός. Ενας εικονολήπτης του ιδιωτικού δικτύου NTV τραυματίστηκε ελαφρά στο αυτί από εποστρακισμό βλήματος.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Μουάμερ Γκιουλέρ δήλωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες συνελήφθησαν στη πόλη περί τα 40 άτομα. Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι σε επιχειρήσεις της αστυνομίας σε πολλές επαρχίες της Τουρκίας με στόχο παράνομες ισλαμιστικές οργανώσεις συνελήφθησαν περί τα πενήντα άτομα και μεταξύ αυτών είναι και ύποπτα μέλη του τουρκικού σκέλους του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάϊντα.
Flash.gr επιμελήθηκε sub92

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.