28/4/09

Ενημέρωση για τις τουρκικές παραβιάσειςτου ελληνικού εναέριου χώρου .Ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν ζήτησαν οι Αμερικανοί

Ενημέρωση σε βάθος, για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την τουρκική πολεμική αεροπορία, έκανε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρόμπερτ Γκέιτς και των επαφών με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του αμερικανικού Πενταγώνου.«Ενημέρωσα αναλυτικά και τον κ. Γκέιτς και τους επιτελείς του και νομίζω ότι οι απόψεις μας έγιναν κατανοητές», υποστήριξε ο Ελληνας υπουργός, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική πλευρά, για το θέμα αυτό, δείχνει μία απαράδεκτη πρακτική «ανεξαρτησίας», η οποία αποβαίνει πάντα εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάγια αμερικανική επιθυμία που εκφράστηκε από την πλευρά του Πενταγώνου είναι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ο διάλογος για επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών.
Ο κ. Γκέιτς και οι συνεργάτες του, έθεσαν το θέμα της ελληνικής συμμετοχής στον πόλεμο του Αφγανιστάν και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν ενίσχυση του τμήματος που διαθέτει η Ελλάδα, όπως και μεγαλύτερη ανάμειξη των Ελλήνων στρατιωτών στις επιχειρήσεις.
Ενα επιχείρημα που ανέπτυξε ο κ. Μεϊμαράκης για το θέμα αυτό, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της ελληνικής συμμετοχής, υπό τον όρο όμως ότι θα συνετιστεί η τουρκική πλευρά και θα τερματίσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο. Είπε συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα αναγκάζεται να αντιμετωπίζει την τουρκική επιθετικότητα με αποτέλεσμα το κόστος να είναι τεράστιο, ενώ απασχολεί δεκάδες αεροπλάνα για να απαντά στις τουρκικές προκλήσεις, και έτσι δεν διαθέτει ούτε δυνάμεις ούτε πολεμικό υλικό για να στείλει στο Αφγανιστάν.
Επίσης, έγινε συζήτηση για τη λαθρομετανάστευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνας υπουργός φέρεται να είπε ότι αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των λαθρομεταναστών λέγοντας πως ενδεχομένως, ανάμεσα σ' αυτούς, να περιλαμβάνονται και τρομοκράτες.
Ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να τόνισε ότι η Τουρκία δεν κάνει απολύτως τίποτα για να εμποδίσει χιλιάδες ανθρώπους που εγκαταλείπουν την Ασία και τη Μέση Ανατολή μέσα από το έδαφός της με σκοπό να φτάσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε ότι «συζήτησε όλα τα ζητήματα τα οποία απασχολούν σήμερα την κοινή γνώμη, ζητήματα για την παγκόσμια ειρήνη και για το πώς, σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, μπορούμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τους νέους κινδύνους που δημιουργούνται». Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «οι νέοι αυτοί κίνδυνοι δεν αντιμετωπίζονται μεμονωμένα από το κάθε κράτος αλλά με μια συνολική δράση μέσα στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών».
Επίσης, είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις ελληνικές απόψεις για το Κυπριακό, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και το θέμα με τα Σκόπια και για την καλύτερη λειτουργία και συνεννόηση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ - ΕΘΝΟΣ

3 σχόλια:

 1. Δηλαδή αν η χώρα μας στείλει περισσότερο στρατό στο Αφγανιστάν, οι Τούρκοι θα σταματήσουν τις παραβιάσεις;

  Ήμαρτον...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η μόνη σοβαρή αντίδραση της Ελλάδος στην διαχρονική προκλητικότητα της γείτονος, είναι η διαμαρτυρία και η ενημέρωση του πατερούλη Γκέϊτς- βλέπε...Αμερικανών. Γινόμαστε φαιδροί στα μάτια τους, γιατί φαινόμαστε σαν άτακτα παιδιά της ίδιας οικογένειας (ΝΑΤΟ) που μαλώνουν. Άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις απο τον άλλο να σε ανακουφίσει! Μόνον η ενδυνάμωση της δικής μας αποτρεπτικής δύναμης μετράει. Έτσι αντι να μας ακούσουν, μας ζήτησαν να αυξήσουμε την "αστυνομική" μας δύναμη στο Αυγανιστάν για να μην σκοτώνονται αυτοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο χωριό της μάνας μου λένε :"της κοντής της π...σας της φταίνε οι τρίχες".. Ας αφήσουν το μπρίριμπίρι οι λούγκρες,εκτός και υπάρχουν συμφωνίες-μυστικές- και ας αρχίσουν να τους "παίζουν" τους φίλους και συμμάχους. Ιδού το Φαρμακονήσι ιδού και το πήδημα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.