2/7/09

Κατά της Γαλλίας στρέφεται η Αλ Κάιντα μετά το «όχι» στη μπούρκα

Με επιθέσεις στο έδαφος της Γαλλίας απειλεί η Αλ Κάιντ, μετά τη δήλωση του Νικολά Σαρκοζί ότι η μπούρκα δεν είναι ευπρόσδεκτη στη χώρα του, επειδή -όπως είπε- αποτελεί «σύμβολο υποταγής».
«Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες προκλήσεις και αδικίες και θα πάρουμε εκδίκηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο ο Αμπού Μουσάμπ Αμπντούλ Ουαντούντ, ο οποίος αυτοαποκαλείται «αρχηγός της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική.

«Οι μουσουλμάνοι αδελφοί μας κυρίως στη Γαλλία, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, ανησυχούν ιδιαίτερα για τις αποφάσεις των Γάλλων πολιτικών και των ηγετών τους, καθώς και για τη συνεχή παρενόχληση που υφίσταται ο λαός μας σχετικά με το θέμα της μπούρκα» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αυθεντικότητα της οποίας δεν έχει εξακριβωθεί.

Την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει από το βήμα του Κοινοβουλίου πως η μπούρκα αποτελεί «σύμβολο υποταγής και υποβιβασμού» των γυναικών και δεν είναι αποδεκτή στη γαλλική επικράτεια.
ΝΕΑ

8 σχόλια:

  1. Μην ακούσω κανέναν να υποστηρίζει την αλ-κάιντα!η στάση του Σαρκοζύ είναι παραδειγματική και πρέπει να στηριχθεί απ'όλη την Ευρώπη.Επίσης ποιοι είναι αυτοί οι "κύριοι" που θα με πουν τι νόμους θα πάρουμε και πως θα ζήσουμε εμείς οι Ευρωπαίοι;θα απειλούν κάθε φορά που θα κάνουμε κάτι;θα πρέπει να τους πάρουμε την άδεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιστευω οτι ειπω την προυποθεση να φωρανε και οι αντρες μπουρκα για λογους ισοτητας ( να δουμε αν θα τους αρεσει) θα πρεπει να τους δωσουν το δικαιωμα της μπουρκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "αρχηγός της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική";;;

    Με συγχωρείτε αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει και τέτοιος. Μήπως κάποια στιγμή αποκτήσει και η Ευρώπη τέτοιον αρχηγό έτσι όπως γεννοβολάνε συνέχεια οι Μουσουλμάνοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη λέτε τέτοια και κατουριέται πάνω της η άρχουσα τάξη μας...ώρες είναι το Pavlopoulos να βγάλει κανα φιρμάνι που όχι μόνο να επιτρέπει την μπούρκα αλλά να την καθιστά και...υποχρεωτική...την ησυχία μας να έχουμε πάνω απ' όλα... πλεονασμός παντού, ε; Έτσι είμαστε εμείς οι πολιτισμένοι...
    Σαρκοζί Κράτα...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ μπορώ να το πάω λίγο πιο πέρα τώρα αντιδρούν γιατί ο Σαρκοζί είπε ότι είπε και αφορά μόνο αυτούς.Οταν αυτοί με την μετανάστευση που έχουμε γίνουν πλειοψηφία τι θα γίνει θα την φορέσουμε και εμείς? ή εκεί θα μας σεβαστούν....Αμ καλά λέω εγώ όσοι είναι υπέρ όλων αυτών των μεταναστών να τους πάρουμε μαζί με τους μετανάστες να τους στείλουμε απο κει που ήρθαν να στρώσουν τα πρα΄γματα πρώτα στην πατρίδα τους και μετα στις άλλες χώρες,...Αντε γιατί ο παππούς μου έλεγε χόρτασε η ψείρα βγήκε στο γιακά.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντε τωρα ο προκοπης να παρει μετρα για τους λαθρομεταναστες που ακουει τετοια.Κουτες τα μπεμπιλινο θα αγορασει και αυτος και οι αλλοι 'ηγετες' μας.Βρε στο κρεββατι θα μας ανεβουν και εμεις θα κανουμε οτι τους ειδαμε στο ονειρο μας.βαλιανατε μεγαλε,βλεπεις μακρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν η αλήθεια που κρύβεται κάτω απο την μπούργκα φαίνεται στην φωτογραφια,τότε μάλλον είμαι ..υπέρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το να φοράς ό,τι θέλεις είναι δικαίωμά σου. Το εάν υπάρχει ελεύθερη βούληση αυτό πρέπει να απασχολήσει την γαλλική δικαιοσύνη και όχι το να φοριέται ή όχι οποιοδήποτε ρούχο...Φυσικά και το θεωρώ γελοίο και υποταγή, αλλά ο νόμος εφόσον είναι αντικειμενικός ποτέ δεν τιμωρεί την πρόθεση, την διάθεση, το φρόνημα, την ένδυση. Το κράτος δεν μπορεί να ασχολείται με συμβολισμούς, κάτι τέτοιο είναι στροφή στον μεσαίωνα, πολύ περισσότερο από το να ανέχεσαι την ένδυση του άλλου...Οπότε, sapphire, αυτό που φαίνεται μια δημοκρατική πράξη είναι μια αντιδημοκρατική παγίδα...Και επαναλαμβάνω ότι οι συμπεριφορές της καταπίεσης είναι καταδικαστέες τουλάχιστον. Η Γαλλία εδώ παραδίδει μαθήματα αντιδημοκρατίας και σωβινισμού ώς είθισται.
    Δεύτερον, ο Σαρκοζύ ενδέχεται να χρησιμοποιήσει την ισλαμοφοβία για περαιτέρω ενδυνάμωση της πολιτικής του...
    Τρίτον, και ίσως το πιο σημαντικό, από πού και έχουν υιοθετήσει και τα ελληνικά ΜΜΕ την άποψη ότι οτιδήποτε είναι εναντίον της δύσης είναι και Αλ-Κάιντα; Υπάρχει Αλ-Κάιντα όπως μας την παρουσιάζουν; Η φανατικοί ισλαμιστές που υπάρχουν δεκαετίες στην Αλγερία είναι "Αλ-Κάιντα"; Ας σοβαρευτούμε και ας μην πέφτουμε και ξαναπέφτουμε θύματα της αμερικανικής ονοματοποίησης, όσο και αν είμαστε αντίθετοι και με τους ισλαμιστέ τρομοκράτες.
    Επαναλαμβάνω, τέλος, ότι μόνο μελαγχολία μου προκαλεί η κατάντια της ευρωπαϊκής μας δημοκρατίας που δεν οδεύει σε ταλιμπανικά καθεστώτα που αντίστοιχα απαγόρευαν τα τζην για παράδειγμα...
    Πέτρος Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.