10/2/14

Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής: «Το Κυπριακό δεν θα το λύσουν οι ξένοι»

Δηλώσεις του νέου τουρκοκύπριου διαπραγματευτή
EPA/CYPRIOT PRESS OFFICE / HANDOUT
Στη φωτογραφία αρχείου, ο Κουντρέτ Οζερσάι (αριστερά) με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
Το Κυπριακό δεν θα το λύσουν οι ξένοι δηλώνει ο νέος Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, ο  Κουντρέτ Οζερσάι, διευκρινίζοντας ότι η όποια συμφωνία και η εφαρμογή αυτής είναι δουλειά των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.
Με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων την Τρίτη, ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις το ότι αρχίζει μια σοβαρή διαδικασία διαπραγματεύσεων και, όπως είπε, έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι διεθνείς παράγοντες.
«Εμείς δεν θέλουμε να καθοδηγούμαστε από κανέναν, είπαμε ότι θα δουλέψουμε στη δική μας πορεία, είπαμε ότι είναι εύκολο να ρίχνεις το φταίξιμο αλλού και να κατηγορείς άλλους, είπαμε ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι, είπαμε ότι θα συνεχίσουμε και συνεχίζουμε», αναφέρει ο κ. Οζερσάι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.
Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τουρκοκύπριος διαπραγματευτής ανέφερε ότι οι ετοιμασίες για την αυριανή έναρξη των συνομιλιών με τους εκπροσώπους της κυπριακής κυβέρνησης ολοκληρώθηκαν.
«Δεν εύχομαι αύριο μόνο μια αρχική διαδικασία που θα φέρει ένα αποτέλεσμα, την ίδια ώρα υπόσχομαι ότι θα εργαστώ γι' αυτό», καταλήγει.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.