29/6/14

Η «Μις Θράκη» με τουρκική χορηγία

Καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Θράκη 2014 με χορηγό τούρκικα αναψυκτικά! «Παραφωνία» χαρακτηρίζεται από πολλούς η απόφαση των διοργανωτών διαγωνισμού ομορφιάς να επιλέξουν για χορηγό της εκδήλωσης μια εταιρία τουρκικών συμφερόντων.

Και μπορεί το εμπόριο μεταξύ των κρατών να μην απαγορεύεται και να επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση προϊόντων, όμως για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης οι φωτογραφίες των μοντέλων που διαγωνίστηκαν για τον τίτλο της Μις Θράκη ποζάροντας αγκαλιά με τα μπουκάλια του τουρκικού αναψυκτικού προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα και ποικίλες αντιδράσεις.

Τα καλλιστεία Μις Θράκη 2014 πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή χθες το βράδυ σε καλοκαιρινό κέντρο διασκέδασης. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει, όπως είναι φυσικό, να διαφημίσουν αρκετές μέρες νωρίτερα την εκδήλωση αναρτώντας στο διαδίκτυο πολλές φωτογραφίες οι οποίες έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε περίοπτη θέση σε μία από αυτές βρίσκεται ένας από τους χορηγούς, που δεν είναι άλλος από τα αναψυκτικά Uludag.

Τα συγκεκριμένα ανθρακούχα αναψυκτικά διανέμονται σε όλη τη Θράκη και έρχονται στη χώρα μας από τη γειτονική Τουρκία όπου και παρασκευάζονται. Μάλιστα, η εταιρία είναι και χορηγός τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας κάνοντας, όπως φαίνεται, ό,τι μπορεί για να διαφημιστεί.

Στις φωτογραφίες για τα καλλιστεία τα καλλίγραμμα μοντέλα που διαγωνίστηκαν για το ποια θα στεφθεί η πιο όμορφη κοπέλα της Θράκης ποζάρουν με νάζι κρατώντας στα χέρια τους τα μπουκάλια του τουρκικού αναψυκτικού προκαλώντας πολλά σχόλια.

«Μπορεί το εμπόριο να είναι ελεύθερο μεταξύ των χωρών και να μην υπάρχει απαγόρευση να κυκλοφορούν στην Ελλάδα αναψυκτικά από την Τουρκία. Προκαλεί όμως ανάμεικτα συναισθήματα γιατί αυτό το διαφημιστικό τρικ γίνεται στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης» σχολίασαν στη «δημοκρατία» τοπικοί παράγοντες που δεν θέλησαν όμως να μιλήσουν επώνυμα για να μη χαλάσουν τις ευαίσθητες ισορροπίες.«Δεν μας φταίει σε τίποτα η Τουρκία. Φταίνε αυτοί που σκέφτηκαν να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια, αγνοώντας ότι αυτό που κάνουν είναι ανεύθυνο. Ταυτόχρονα, στερούν χρήματα από τη χώρα μας φέρνοντας ξένα προϊόντα» σχολίαζαν άλλοι στο ίδιο μήκος κύματος.

δημοκρατία

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.