30/6/14

Μπερνάρ Κουσνέρ: Οι Κούρδοι του Ιράκ θα Ανακηρύξουν την Ανεξαρτησία τους «κι Εγώ θα Παρακολουθήσω το Γεγονός»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε από το Παρίσι κατά την τελετή επετείου δολοφονίας ενός Κούρδου ηγέτη ότι η κυβέρνηση του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν θα ανακοινώσει την ανεξαρτησία της από την Βαγδάτη, τονίζοντας ότι «εγώ θα παρακολουθήσω το γεγονός».
Όπως αναφέρει στο site της η Kurdish Globe, εβδομαδιαία κουρδική εφημερίδα με έδρα την πρωτεύουσα του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, Ερμπίλ, ο πρώην Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ μίλησε κατά την τελετή επετείου της δολοφονίας του Δρ Abdulrahman Ghasemlou, ηγέτη των Κούρδων του Ιράν, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Βιέννη στις 13 Ιουλίου 1989 από πράκτορες της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
Ο Κουσνέρ, κατά την ομιλία του στην τελετή στο Παρίσι, μίλησε για την πολιτική και την κατάσταση της ασφάλειας στο Ιράκ και δήλωσε: «Η σημερινή κατάσταση στο Ιράκ έχει δημιουργήσει μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τους Κούρδους για να κάνουν την τελική απόφαση για το πεπρωμένο τους».

«Λόγω της νέας κατάστασης στο Ιράκ, η πολιτική ισορροπία στο Ιράκ και στην περιοχή έχει αλλάξει, και οι Κούρδοι έχουν αποκτήσει μια ιστορική ευκαιρία για να ανακοινώσει το ανεξάρτητο κράτος τους», υπογράμμισε ο Κουσνέρ, ο οποίος είναι ιστορικά φίλος των Κούρδων, μιλώντας στους παρισταμένους.
«Οι Κούρδοι θα εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία και θα ανακοινώσουν το ανεξάρτητο κράτος τους, και εγώ θα επισκεφθώ το Ερμπίλ γιαl να παρακολουθήσω την ανακήρυξη του ανεξάρτητου κουρδικού κράτους», κατέληξε.

energia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.