29/6/14

Εφτασαν στην Κρήτη οι πρώτες απευθείας πτήσεις από τη Μολδαβία

ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» 
Κρητικός τουριστικός επιχειρηματίας «ξεκλείδωσε» την τουριστική αγορά της Μολδαβίας με τη δρομολόγηση για πρώτη φορά απευθείας πτήσεων τσάρτερ στην Κρήτη… ανακόπτοντας τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία που είναι ο κύριος προορισμός των Μολδαβών.
Από την υποδοχή Μολδαβών τουριστών
Από την υποδοχή Μολδαβών τουριστών
Οι πρώτες πτήσεις στην Κρήτη στο διεθνές αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, από το Κισινάου, πρωτεύουσα της Μολδαβίας άρχισαν να φτάνουν ύστερα από πρωτοβουλία και συμφωνία που έκλεισε ο Όμιλος εισερχόμενου τουρισμού Deltanet Travel του Μιχάλη Βαμιεδάκη.
Η πρώτη πτήση... τροχοδρόμησε στις 25 Ιουνίου και οι πρώτοι Μολδαβοί τουρίστες, μικροί και μεγάλοι, έγιναν δεκτοί από τα στελέχη της εταιρείας με χαρά, λουλούδια, ευχές και κεράσματα τηρώντας την πατροπαράδοτη φιλοξενία.
Το αεροπλάνο-τσάρτερ ήταν γεμάτο και σύμφωνα με τον κ. Βαμιεδάκη, οι πτήσεις θα ενταθούν με στόχο τη προώθηση του νησιού ως νέο προορισμό για τους Μολδαβούς το 2014, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες έλξης ποιοτικών τουριστών από το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Η συμφωνία για τη μεταφορά τουριστών για απευθείας πτήσεις στην Κρήτη κλείστηκε από τη Deltanet με τα τουριστικά πρακτορεία Amadeus Travel και Voiaj International ύστερα από παρουσίαση που έγινε πρόσφατα στο Κισινάου και την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι από 80 και πλέον ταξιδιωτικά γραφεία της Μολδαβίας.
«Ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό το ενδιαφέρον που έδειξαν οι τουριστικοί πράκτορες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το οποίο συνεχίστηκε αμέσως μετά στα τουριστικά γραφεία, για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις» δήλωσε στο «Έθνος» ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Deltanet Travel, Μιχάλης Βαμιεδάκης . Οι πτήσεις τσάρτερ, όπως είπε, είναι εβδομαδιαίες και παρατηρείται ισχυρή δυναμική και για τις επόμενες πτήσεις μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.
«Με τις πτήσεις από την πρωτεύουσά της Μολδαβίας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, διευκολύνεται ο στόχος, η Κρήτη να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας» δήλωσε ο κ. Βαμιεδάκης. Παράλληλα πρόσθεσε, ότι «το άνοιγμα της Μολδαβικής αγοράς, της οποίας την εξέλιξη παρακολουθούσαμε εδώ και αρκετά χρόνια, εντάσσεται στα πλαίσια του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμό του Ομίλου μας για επέκταση στις περιφερειακές πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες, όπως η Μολδαβία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν και άλλες αγορές οι οποίες έχουν προς το παρόν ελάχιστη ή μηδενική παρουσία στην Ελλάδα.
Το βιοτικό επίπεδο έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και επιπλέον οι επιβάτες που ταξιδεύουν, ανήκουν στα ανώτερα τοπικά κοινωνικά στρώματα, είναι υψηλού εισοδήματος, με μεγάλη αγοραστική δύναμη».
H Deltanet Travel είναι από τις κορυφαίες εταιρείες στη χώρα, διακινεί πάνω από 300.000 πελάτες ετησίως και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αγγλία, η Ρωσία, η Πολωνία, η Τσεχία, το Ισραήλ, η Ιταλία επιτυγχάνοντας παράλληλα και το άνοιγμα πολλών νέων αγορών.
Η εταιρεία, που έχει έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης, ιδρύθηκε το 2002 και εξελίσσεται έκτοτε με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το 2008 ξεκίνησε την επέκτασή της και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναπτύσσοντας ευρύ δίκτυο υποκαταστημάτων σε Ρόδο, Κω, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Κύπρο. Στον Όμιλο Βαμιεδάκη ανήκουν επίσης και τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στο βόρειο τουριστικό άξονα της Κρήτης.
Μανόλης Κοκολάκης
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.