29/6/14

Ο Οτζαλάν χαιρετίζει το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των Κούρδων στην Τουρκία

Το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο της Τουρκίας για τα δικαιώματα των Κούρδων,  χαιρέτησε με μήνυμά του μέσα από τη φυλακή ο ηγέτης του PKK Αμπτουλάχ Οτζαλάν.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου ο Οτζαλάν το χαρακτήρισε ως "ιστορική εξέλιξη", σε μήνυμα που παρέδωσε γραπτώς την Πέμπτη στους δικηγόρους του που τον επισκέφθηκαν στη φυλακή.

Ο Hasip Kaplan, βουλευτής με το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) της Τουρκίας, χαρακτήρισε από την πλευρά του την κίνηση πολύ θετικό βήμα για την αναγνώριση των Κούρδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο έρχεται στην ίδια στιγμή που αναμένεται να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει κάνει "επίθεση φιλίας" στους Κούρδους, προκειμένου να τον στηρίξουν με τις ψήφους τους.

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί μεχρι τις 25 Ιουλίου, πριν κλείσει η Τουρκική Βουλή για τις θερινές διακοπές. "Η βία τελειώνει και έρχεται η ώρα που θα πρέπει οι πολίτες να καταθέσουν τα όπλα τους και να επιστρέψουν στην φυσιολογική κοινωνική ζωή", είπε ο Μπεσίρ Αταλάι.

Capital

2 σχόλια:

  1. Πως λέγεται αυτό, ειδικά όταν δίνει ο ίδιος συναγωνιστές του σε όλη την Ευρώπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Οτσαλάν ή είναι αφελής, ή τον έχουν μουλιάσει στα ψυχότροπα.
    Και ένα παιδί καταλαβαίνει οτι ο Ερντογάν τους δουλέυει ψιλό γαζί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.