27/6/14

Ρωσία: Απέτυχε δοκιμή πυραύλου, εξηγήσεις ζητεί ο Πούτιν

REUTERS/SERGEI KARPUKHIN
«Εργαστείτε ήρεμα, χωρίς βιασύνες, αναλύστε το πολύ προσεκτικά και σε μια ώρα θα μου δώσετε αναφορά», είπε ο κ. Πούτιν (φωτ. αρχείου).
Η πρώτη δοκιμή του ρωσικού πυραύλου νέας γενιάς Angara η οποία επρόκειτο να γίνει εντός της ημέρας απέτυχε, καθώς την τελευταία στιγμή σταμάτησε αυτόματα η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευσή του.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε αμέσως να του υποβληθεί λεπτομερής έκθεση για τα αίτια αυτής της αστοχίας.
Ο πύραυλος, ο πρώτος που κατασκευάστηκε στη Ρωσία μετά την διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, επρόκειτο να εκτοξευτεί από το Πλεσέτσκ, ενώ ο κ. Πούτιν παρακολουθούσε απευθείας τη δοκιμή αυτή μέσω ζωντανής μετάδοσης στη Μόσχα.
Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ακούστηκε η φωνή ενός υπευθύνου που ανακοίνωσε ότι τέθηκε αυ
τόματα σε εφαρμογή μια λειτουργία που διέκοψε την εκτόξευση, αναβάλλοντας την για 24 ώρες.
Το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya24 έδειξε εικόνες από το διάλογο μεταξύ του κ. Πούτιν και του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος ζήτησε περιθώριο μιας ώρας για να αναλύσει την κατάσταση.
«Εργαστείτε ήρεμα, χωρίς βιασύνες, αναλύστε το πολύ προσεκτικά και σε μια ώρα θα μου δώσετε αναφορά», απάντησε ο κ. Πούτιν.
Το Κέντρο Χρουνίτσεφ, η δημόσια εταιρεία που κατασκεύασε τον πύραυλο, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα μέχρι στιγμής.
Η Ρωσία, η οποία έχει αναλάβει πλέον να μεταφέρει με τους πυραύλους Σογιούζ τα πληρώματα και τον εξοπλισμό από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στον διαστημικό τομέα της.
Τον περασμένο Μάιο ένας πύραυλος Proton - τον οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει ο νέος πύραυλος Angara - δεν μπόρεσε να θέσει σε τροχιά τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο ο οποίος κάηκε μέσα στη γήινη ατμόσφαιρα.
http://www.naftemporiki.gr/story/826777/rosia-apetuxe-dokimi-puraulou-eksigiseis-zitei-o-poutin

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >και συγνώμη για το σπαμ παρακαλώ μην διαγράψετε το σχολιο<

    Δεν πρόκειται για "σπαμ" αλλά για τρολάρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.