27/6/14

Τα κατακτητικά σχέδια της Τουρκίας για Ελλάδα - Κύπρο

Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Ο «ΜΕΙΛΙΧΙΟΣ» ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Ερντογάν έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο στη βίαιη καταστολή των αυθόρμητων, μαζικών και ειρηνικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ
Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Ερντογάν έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο στη βίαιη καταστολή των αυθόρμητων, μαζικών και ειρηνικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ
Στις 31 Μαΐου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη βίαιη καταστολή από την κυβέρνηση Ερντογάν των αυθόρμητων, μαζικών, ειρηνικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, που ξέσπασαν με αφορμή την ανοικοδόμηση πολυκαταστήματος -mall- στη θέση του Πάρκου Γκεζί, αλλά με πραγματική αιτία τις τραγικές συνέπειες στον τουρκικό λαό της εγκληματικής πολιτικής των Ερντογάν-Νταβούτογλου.

Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Ερντογάν έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο στη βίαιη καταστολή των αυθόρμητων, μαζικών και ειρηνικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ Η εξέγερση στην πλατεία Ταξίμ εξελίχθηκε γρήγορα σε επανάσταση καθώς επεκτάθηκε σε πάνω από 70 τουρκικές πόλεις.

Στην επανάσταση αυτή -η οποία δεν κατεστάλη παρά το γεγονός ότι το τουρκικό καθεστώς την έπνιξε στο αίμα- έχει πρόσφατα προστεθεί αποδοκιμασία από τις ίδιες τις ανώτατες τουρκικές αρχές, όπως ο Τούρκος πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Συνταγματικό Δικαστήριο, ο γενικός εισαγγελέας, η Τουρκική Ενωση Δικηγορικών Συλλόγων κ.ά. Ετσι, με απόφασή του στις 28 Μαΐου 2014, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας ήρε την απαγόρευση πρόσβασης στο YouTube, επειδή παραβιάζει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.

Οι, δε, διαπλεκόμενες σχέσεις της διεφθαρμένης κυβέρνησης Ερντογάν με μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα συνιστούν την κύρια αιτία του πρωτοφανούς τραγικού περιστατικού στο ανθρακωρυχείο της πόλης Σόμα της δυτικής Τουρκίας, όπου έχασαν τη ζωή τους, στις 13 Μαΐου, 301 άνθρωποι. Η βαρύτατη αμέλεια της τουρκικής κυβέρνησης πρέπει να θεωρείται δεδομένη, εάν λάβουμε υπόψη ότι αν και το τουρκικό επιμελητήριο αρχιτεκτόνων και μηχανικών και ορισμένοι βουλευτές είχαν αναδείξει τα τεράστια κενά ασφαλείας στα ορυχεία της γείτονος, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες είχαν αποφανθεί το αντίθετο μερικές μόνο μέρες πριν από το περιστατικό. Και σαν να μην έφθαναν οι εκατοντάδες νεκροί, προστέθηκαν δυο επιπλέον θύματα από ενέργειες, αυτή τη φορά, της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί ότι όσο αυξάνουν οι εγκληματικές ενοχές τόσο υψηλότερα αξιώματα διεκδικεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ερντογάν. Τώρα έφθασε να στοχεύει ακόμη και στην Προεδρία της Δημοκρατίας, «αλωνίζοντας» μάλιστα ελεύθερα τη δυτική Ευρώπη για να κερδίσει την ψήφο των Τούρκων μεταναστών αλλά και την ευνοϊκή στάση των Ευρωπαίων! Ας μην είμαστε όμως αφελείς: αφανώς πραγματικός ιθύνων νους της τουρκικής πολιτικής είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου, ο οποίος δημοσίως εμφανίζεται ως «μειλίχιος» διαπραγματευτής.

Καταβολή 90 εκατ.

Σε αυτό το κλίμα έντονης, εκ των έσω, αποδοκιμασίας της τουρκικής ηγεσίας, δημοσιεύθηκε στις 12 Μαΐου 2014 από το Τμήμα Ευρείας Σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) η ιστορική απόφαση Κύπρος κατά Τουρκίας, με την οποία η Τουρκία καταδικάστηκε με 15 ψήφους υπέρ και μόνο δύο κατά -της εναγόμενης και της Ανδόρας (!)- να καταβάλει στην Κύπρο το πρωτοφανές στα χρονικά του Δικαστηρίου αυτού ποσό των 90 εκατ. ευρώ μόνο και μόνο για την ηθική βλάβη που υπέστησαν οι οικογένειες των εξοντωθέντων, δήθεν αγνοουμένων, και οι εγκλωβισμένοι Ελληνοκύπριοι της Καρπασίας.

Η απόφαση είναι ιστορική, διότι συνιστά διπλή πρωτιά: πρώτα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί, για πρώτη φορά, το ΕΔΔΑ επιδικάζει αποζημίωση στο πλαίσιο διακρατικής προσφυγής, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, γιατί είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που στο πλαίσιο διακρατικής προσφυγής με αντικείμενο παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι τα θύματα, πράγμα το οποίο ασφαλώς θα αποτελέσει προηγούμενο σε σχέση προς άλλες εκκρεμείς ή μελλοντικές τέτοιες προσφυγές.

Η απόφαση αυτή αποτελεί κόλαφο όχι μόνο κατά της Τουρκίας, αλλά και για όλους όσοι έχουν, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους, καταστήσει τους εαυτούς τους όργανα προώθησης της δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας, κυρίως με δραστηριότητες που αναπτύσσουν σε τουρκικά πανεπιστήμια της ίδιας της Κωνσταντινούπολης. Οταν ολόκληρη η Ευρώπη αποδοκιμάζει βαρύτατα την τουρκική πολιτική με τέτοιες αποφάσεις, οι Ελληνες υποστηρικτές της νομίζουν ότι θα τη γλιτώσουν; Οταν μάλιστα η Τουρκία αφενός αρνείται συστηματικά να αναγνωρίσει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ως νομίμου κράτους και αφετέρου προσπαθεί πάση θυσία να διαλύσει την τελευταία και να κυριαρχήσει κατακτητικά τόσο στη Μεγαλόνησο όσο και στη δική μας χώρα, όπως ρητά και ωμά έχει εκθέσει ο Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Το Στρατηγικό Βάθος - Η διεθνής θέση της Τουρκίας» (Αθήνα, Εκδόσεις Ποιότητα, 11η έκδοση, 2010, passim και ιδίως σελ. 821-841); Και όταν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Θράκη είναι επικινδυνότερη από ποτέ, ιδίως σε μια εποχή που στην Ευρώπη αναζωπυρώνονται βίαια οι αυτονομιστικές τάσεις;

Τα φερέφωνα της Τουρκίας

Θυμίζουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, το -ουσιαστικά- τουρκικό κόμμα, φερέφωνο της πολιτικής της Τουρκίας στην περιοχή, επικράτησε, με κάθε ανεπίτρεπτο μέσο συμπεριλαμβανομένης της βίας, με ποσοστά 41,68% στην Ξάνθη και 25,89% στη Ροδόπη. Η ηγεσία του μάλιστα συναντήθηκε στις 17 Ιουνίου 2014 με τον πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη... Και εμείς θα συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε και να μη συνειδητοποιούμε ότι πρόκειται ομολογουμένως για πρωτοφανή μέθοδο πραγματοποίησης των κατακτητικών σχεδίων των Νταβούτογλου-Ερντογάν;

Οι ευθύνες για αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη στη Θράκη βαραίνουν όλους μας, κυρίως όμως το σύνολο του πολιτικού συστήματος για μια σειρά από λόγους. Γιατί Ελληνες υποψήφιοι βουλευτές, ευρωβουλευτές αλλά και σε αυτοδιοικητικά αξιώματα συναγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια σε απαράδεκτους χειρισμούς, ζημιώνοντας το εθνικό συμφέρον, με στόχο τη συγκέντρωση των ψήφων της μειονότητας. Γιατί οι κυβερνώντες επέτρεψαν να υποβαθμιστούν σοβαρά οι Σχολές Αστυνομίας στην περιοχή, γιατί επέτρεψαν σε διάφορους γνωστούς φιλοτουρκικούς κύκλους να προωθήσουν -ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ- τη διδασκαλία μόνο της τουρκικής γλώσσας σε τουρκόφωνους και μη (Ελληνες, Ρομά, Πομάκους κ.ά.), γιατί δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα να αποτρέψουν τη μαζική μεταδημότευση και μετανάστευση Ελλήνων της Θράκης, τη στιγμή που τουρκικά ακραία στοιχεία επεκτείνουν την κυριαρχία τους επικίνδυνα. Στην ενίσχυση της τουρκικής επιρροής έχει δε συμβάλει και η μείωση κατά 54% το 2013 έναντι του 2009 του λειτουργικού προϋπολογισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων... (βλ. Φραγκούλης Φράγκος, «Η ελληνική Θράκη εκπέμπει σήμα κινδύνου», Επίκαιρα, τεύχος 244, 19/06-25/06/2014, σελ. 8-15).

Είναι πραγματικά ασυγχώρητο έγκλημα να υπάρχουν Ελληνες που να προβάλλουν κατόπιν όλων αυτών παντοιοτρόπως τη δήθεν ελληνοτουρκική φιλία. Ας μην ξεχνάμε ότι το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματός μας αναθέτει την προστασία της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας μας στον πατριωτισμό των Ελλήνων, ο οποίος δεν έχει εξαλειφθεί και θα κάνει το καθήκον του έναντι τόσο των Τούρκων όσο και των συνεργατών και υποστηρικτών τους στην εγκληματική εναντίον μας δραστηριότητα. Ας είναι βέβαιοι ότι κανείς δεν θα τους σώσει γι' αυτήν την εγκληματική συνεργασία.

enet

6 σχόλια:

 1. Θα ήθελα να σχολιάσω τον υπότιτλο της φωτογραφίας του άρθρου.
  Παρά τις όποιες αντιθέσεις μεταξύ του Ελληνισμού και της εξ ανατολής εξάπλωσης, δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας την λαϊκίστικη μπουρδολογία που δυστυχώς επικρατεί ευρέως στη χώρα μας. Ο Ερντογάν όσο επεκτατικός έναντι ημών κι αν είναι (άρα εχθρός!), δεν παύει να είναι μεγάλος πολιτικός που οδήγησε την Τουρκία έτη ή και δεκαετίες μπροστά σε ελάχιστο χρόνο και είναι φανερό πως επιχειρεί την απαγκίστρωση από τον "διεθνή έλεγχο" (οι δικοί μας;;;). Για τον Δαρείο, παρότι εχθρός και βάρβαρος, η ορθολογική σκέψη που τότε επικρατούσε (σήμερα;;) δεν τον έθαβε σα σκουλήκι, αντιθέτως τον αντιμετώπιζε αντικειμενικά και δίκαια μετά τιμών για τα επιτεύγματά του επί του λαού του και του κράτους του. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.. Αυθόρμητες εξεγέρσεις με ανθρωπάκια οργανωμένα κι ετοιμοπόλεμα με κοκκινόμαυρες σημαίες τους βλέπουμε πλέον παντού (δες Ελλάδα) και είναι γνωστό τοις πάσι πως είναι μετακινούμενοι-εισαγόμενοι.. Τα σύκα σύκα κι η σκάφη σκάφη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ Χάρη
  Ο υπότιτλος λέει:
  >Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Ερντογάν έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο στη βίαιη καταστολή των αυθόρμητων, μαζικών και ειρηνικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ<

  Διαφωνείς σε τίποτε;
  Μπορεί να έχεις δίκιο σε πολλά που γράφεις στο σχόλιο σου, αλλά δεν νομίζω ότι ταιριάζουν με τη συγκεκριμμένη λεζάντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Διαφωνώ στο "αυθόρμητος" ενώ εκφράζω πολλές επιφυλάξεις για το "ειρηνικός" - το εξήγησα παραπάνω γιατί.
  Όσο για τον πλεονασμό "διεφθαρμένη κυβέρνηση", δεν μπορώ να φανταστώ κυβέρνηση που μπορεί να χαρακτηριστεί μη διεφθαρμένη. Επίσης, το βίαιος σηκώνει μεγάλη συζήτηση, αλλά περιορίζομαι στο να πω πως με αυτό συμφωνώ. Το σύνολο της πρότασης θεωρώ πως σκοπό έχει να δημιουργήσει εντυπώσεις μη ορθολογιστικές, ιδεοληπτικές μάλλον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλτατε Χάρη,

  Αυτό το ιστολόγιο ασχολείται ιδιαίτερα με τα τουρκικά.

  Ίσως να μη μας παρακολουθείς τακτικά, δικαίωμα σου ασφαλώς.
  Άλλα δεκάδες τα άρθρα που αναρτήσαμε σχετικά με το αυθόρμητο, ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων στη πλατεία Ταξίμ, και την αδικαιολόγητη
  βία, μόνο η τουρκική κυβέρνηση –και τώρα εσύ- το αμφισβητούν.

  Όσον αφορά τη "διεφθαρμένη κυβέρνηση", και φυσικά ότι είναι, τα σκάνδαλα ξεπέρασαν κάθε όριο.

  >να φανταστώ κυβέρνηση που μπορεί να χαρακτηριστεί μη διεφθαρμένη<, ο έλεγχος της δικής σου φαντασίας είναι δικό σου προσωπικό πρόβλημα και μόνο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σε αυτό.

  > Το σύνολο της πρότασης θεωρώ πως σκοπό έχει να δημιουργήσει εντυπώσεις μη ορθολογιστικές, ιδεοληπτικές μάλλον<

  Πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα είναι αντίστροφα…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φιλε Χαρη...μου αρεσει το σχολιο "ο Ερτογαν οδηγησε την χωρα μπροστα"εκτος απο την οικονομια που και αυτη αρχισε να τριζει ,συμφωνα με διεθνεις αναλυτες τι αλλο εχει επιδειξει?
  Να κοιταξουμε την ισλαμοποιηση της τουρκικης κοινωνιας οπου προωθειται με γοργους ρυθμους ,και οι γυναικες θεωρουνται δευτερης κατηγοριας ως ανυπαρκτες,να κοιταξουμε το δικαιωμα της αντιθετης αποψης οπου διωκεται ποινικως,να δουμε και το κλεισειμο του twitter και facebook ...τελος την υποστηριξη (οικονομικη,οπλισμος καιεκπαιδευση) του Ερτογαν προς ακραιας ισλαμικες ISIL οργωνωσεις που σφαζουν κυριολεκτικα "απιστους"και αμαχους !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η ουσία εντέλει είναι νομίζω τι κάνουν οι δικοί μας και όχι τόσο τι κάνει ο Ερντογαν. Στην Τουρκία διαχρονικά υπάρχουν δύο δρόμοι, που μπορεί να ακολουθήσει κανείς πολιτικά και κανένας δεν έχει σχέση με δυτικού τύπου δημοκρατίες. Ο Κεμαλισμος ήταν ένα σύστημα κοσμικό πλήρως ελεγχόμενο από το στράτευμα, ήταν μια ιδιότυπη δικτατορία και ο ισλαμικος δρόμος, ο οποίος είναι ένα θεοκρατικο σύστημα εξίσου αυταρχικό. Προφανώς ο Ερντογαν ακολουθεί τον δεύτερο δρόμο στην πιο ιμπεριαλιστικη του μορφή. Σίγουρα είναι ένας ικανός πολιτικός, σίγουρα έχει στόχο να μεγαλώσει την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα και το όλα σημαίνει εδαφικα, οικονομικά, πολιτισμικά κτλπ σίγουρα είναι όμως και διεφθαρμενος, σίγουρα δεν τα έχει κάνει όλα σωστά, σίγουρα καμιά σχέση δεν έχει με τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σίγουρα όμως δεν είναι βλακας και τιποτενιος, που σημαίνει ότι τα δικά μας μηδενικά έχουν σοβαρό πρόβλημα και μαζί και εμείς και τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές! Η δική μας παρακαταθήκη είναι άρρωστη και ευθυνόμαστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.