28/6/14

Συρία: Εκτέλεση και σταύρωση από τους τζιχαντιστές

Σε κοινή θέα το βασανιστήριο στην επαρχία του Χαλεπιού
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS) εκτέλεσαν την Παρασκευή μέλος τους που είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς, και στη συνέχεια τον σταύρωσαν σε κοινή θέα στην επαρχία του Χαλεπιού στη Συρία.
Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε διάφορους τζιχαντιστικούς δικτυακούς τόπους διακρίνεται ένας άνδρας με γενειάδα και αίμα στο κεφάλι.

Από το λαιμό του κρέμεται μία πινακίδα που γράφει: «Ένοχος: Άμπου Αντνάν αλ Αναντάλι. Ποινή: εκτέλεση και σταύρωση επί τρεις ημέρες. Κατηγορία: εκβίαζε οδηγούς στα οδοφράγματα κατηγορώντας τους για αποστασία».

Το κείμενο φέρει την υπογραφή «Ο πρίγκιπας των πιστών», παραπέμποντας πιθανότατα στον ηγέτη της ISIS Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο άνδρας εκτελέστηκε στην πόλη Μπαμπ με τρεις σφαίρες στο κεφάλι και κατόπιν οι ισλαμιστές σταύρωσαν τη σορό του, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Σύροι αντάρτες αλλά και το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, κατηγορούν τους τζιχαντιστές την ISIS ότι διαπράττουν εγκλήματα ακραίας βιαιότητας.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.