26/6/14

Ο αντιστράτηγος Γ.Μπασιακούλης νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς

Για περίοδο δύο ετών 
Λευκωσία: Ο αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης διορίστηκε νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ό οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία αποφάσισε να διορίσει νέο Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς τον αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη για περίοδο δύο ετών και η ημερομηνία κατά την οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά του θα αποφασιστεί από τον υπουργό Άμυνας».

Ποιός είναι
Ο Γεώργιος Μπασιακούλης, γεννήθηκε στη Φλώρινα το Νοέμβριο του 1957, εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1975 από την οποία αποφοίτησε το 1979 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Αποφοίτησε επιτυχώς από τα Σχολεία Βασικής και Προκεχωρημένης εκπαίδευσης του Πυροβολικού, την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε ως Διοικητής Πυροβολαρχίας, ως Διοικητής Μοίρας και ως Επιτελής σε Μονάδες και Διοικήσεις Πυροβολικού. Επιπλέον υπηρέτησε, ως Επιτελής στη Διεύθυνση Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ, στη θέση τρεχουσών πληροφοριών του Στρατιωτικού Επιτελείου της Δυτικοευρωπαϊκής και Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, καθώς και ως Εθνικός αντιπρόσωπος στο Νατοϊκό Στρατηγείο SACT (Supreme Allied Command Transformation), στο Norfolk των ΗΠΑ.

Ως ανώτατος αξιωματικός διετέλεσε, Διευθυντής του Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων του ΓΕΕΘΑ και Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού. Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του.

Μιλάει την αγγλική γλώσσα.

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.