26/6/14

Καμίνης-Μπουτάρης: «Αόρατες δυνάμεις εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας»

 «Κόπηκε» η τροπολογία για τα αποτεφρωτήρια 

 Καμίνης-Μπουτάρης: «Αόρατες δυνάμεις εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας»
Καμίνης-Μπουτάρης: «Αόρατες δυνάμεις εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας»
Δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση η τροπολογία που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε τη χωροθέτηση Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών.

Χθες Καμίνης και Μπουτάρης σε κοινή παρέμβασή έκαναν λόγο για «αόρατες δυνάμεις» που εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας μας στη διεθνή πραγματικότητα αλλά και τον σεβασμό των επιλογών του κάθε πολίτη, τονίζοντας πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμένει ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων».

Στην ανακοίνωση οι δυο δήμαρχοι αναφέρουν συγκεκριμένα:
«Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να ενσωματώσει στο Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που ψηφίζεται σήμερα, τη νομοθετική πρόταση, την οποία έχουν καταρτίσει κορυφαίοι νομικοί και προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων, καθώς και την τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Με έκπληξη διαπιστώνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι «αόρατες δυνάμεις» εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας μας στη διεθνή πραγματικότητα αλλά και τον σεβασμό των επιλογών του κάθε πολίτη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμένει ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων».

Πηγή: www.lifo.gr

2 σχόλια:

 1. Ποιες είναι αυτές οι "αόρατες δυνάμεις"; Ίσως σκεφτεί κανείς την Εκκλησία της Ελλάδος και το αιτιολογήσει με το ότι αντιδρά, επειδή θα χάσει από κηδείες, σαράντα κλπ.

  Είναι λάθος αυτό, κατά την γνώμη μου, διότι η Εκκλησία δεν χάνει τίποτε. Η εξόδιος (νεκρώσιμος) ακολουθία ψάλλεται ούτως ει άλλως και για τους πιστούς, που επιθυμούν να αποτεφρωθούν.

  Το θέμα της αποτέφρωσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ και όποιοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο κάνουν λάθος. Στο εξωτερικό επιτρέπεται και στους ορθοδόξους (βλέπε Μαρία Κάλλας, Δημήτρης Μητρόπουλος κ.ά.)

  Η Εκκλησία χάνει μόνον απ' αυτούς που δεν επιθυμούν εξόδιο ακαολουθία, οπότε το θέμα δεν την αφορά.

  Μέχρι και σήμερα, πολλοί αναγκάζονται να πάνε τους νεκρούς των στην Βουλγαρία για αποτέφρωση.

  Τελικά, είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα του και κατά τούτο οι δύο δήμαρχοι έχουν δίκιο. Αλλά καλά θα έκαναν να μάς ξεκαθαρίσουν αυτές τις «αόρατες δυνάμεις» (δεν τις ξέρουν;), ώστε να μάθουμε τι γίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σωστά απαφάνθηκαν. Πράγματι ο Θεός, όσο ακόμα υπάρχουν Έλληνες, δρα μυστικά και αόρατα και όσοι δεν έχουν ακόμα πωρωμένη συνείδηση τον καταλαβαίνουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.