11/11/15

Εγγραφο-φωτιά για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο

Πώς και με ποια επιχειρήματα συνεχίζει να πιέζει η ΕΕ την Ελλάδα για τις κοινές περιπολίες. Η κάθετη άρνηση του πρωθυπουργού και τα επιχειρήματα που θα προβάλουν οι Βρυξέλλες για να την αντιμετωπίσουν. Ο ρόλος της Τουρκίας.


Πιέσεις αναμένεται να δεχθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Μάλτας ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς έγγραφο-φωτιά που έχει στην κατοχή του το Euro2day.gr αναφέρει ξεκάθαρα ότι η λογική των κοινών περιπολιών Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε αλλά παραμένει θέση κάποιων Ευρωπαίων.
Το έγγραφο αναφέρει ξεκάθαρα ότι η ΕΕ θεωρεί την Τουρκία ως τον κρίσιμο κρίκο στην επίλυση του προσφυγικού, ότι είναι έτοιμη να της δώσει πολιτικά ανταλλάγματα ακόμα και μόνο με την υπόσχεση (και όχι υλοποίηση) της μεταφοράς προσφύγων πίσω στην Τουρκία.

Για τη συνέχεια Euro2Day

4 σχόλια:

  1. Ἀφοῦ εἶναι κρίσιμος κρίκος νὰ γίνουν (αὐτὸ εἶναι τὸ λογικό) τὰ hot spots στὴν Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλύτερα να μείνουν στη Βαλέτα αν δεχτούν τέτοια πράγματα! Αν ο Γιούνκερ δεν καταλαβαίνει ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες για να κερδίσει γεωπολιτικά οφείλεται στην υποκρισία του Γιούνκερ ο οποίος παιζει τα γεωπολιτικά παιχνιδια της Γερμανίας! Ο Αβραμοπουλος όμως που ειναι και τι ρόλο βαράει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιγράφω μέρος εύλογου σχολίου από την πηγή Euro2Day (σχολιαστής Athan) :
    "Τι έγγραφο-φωτιά λέτε? Ποιος ο εκδότης και ποιοι οι αποδέκτες?. Τι είδους ενημέρωση είναι αυτή με μισόλογα;...."
    Νομίζω και εγώ ότι η Euro2Day δεν κάνει εν προκειμένω αξιόπιστη ποληροφόρηση, αφού ούτε την προέλευση τού εγγράφου αναφέρει, ούτε τούς "λίγους" αποδέκτες του, ούτε τον υπογράφοντα .
    Σε απαγρύπνηση να είμαστε, αλλά να μην φωνάζουμε ατεκμηρίωτα "λύκος", γιατί είναι γνωστή η ιστορία με το βοσκό που έχασε την αξιοπιστία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.