28/12/15

Τρομοκράτης τζιχαντιστής του Ι.Κ.: «Τον Αύγουστο του 2014 εκπαιδεύτηκα στην Τουρκία»

Ένας ακόμα τζιχαντιστής μέλος στο Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος είναι αιχμάλωτος των Κούρδων της Συρίας (YPG/YPJ), «κάρφωσε» την Τουρκία ότι εκπαίδευσε τόσο εκείνον όσο και άλλα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Oι τουρκικές Αρχές, όσο τους εκπαίδευαν, έλεγαν ψέμματα στον Τύπο ότι ήταν «μετριοπαθείς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Ο 20χρονος Αμπντουραχμάν Αμπντουλχαντί (Abdurrahman Adulhadi) μίλησε στο Sputnik για τα όσα έζησε ως μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μην παραλείποντας να αναφερθεί και στο διάστημα που πέρασε στην Τουρκία ως εκπαιδευόμενος τζιχαντιστής.
«Τον Αύγουστο του 2014 εκπαιδεύτηκα στα Άδανα υπό τις διαταγές ενός οπλαρχηγού από το Ισλαμικό Κράτος», δηλώνει ξεκάθαρα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ο 20χρονος τζιχαντιστής.
Ο Αμπντουραχμάν Αμπντουλχαντί αιχμαλωτίστηκε από τους σοσιαλιστές Κούρδους της Συρίας νωρίτερα τον Δεκέμβριο στην επαρχία Χασάκα, βορειοανατολικά της Συρίας.
jihasist2
«Ήμασταν 60 από εμάς, και εκπαιδευτήκαμε σε ένα χωριό όχι μακριά από το αεροδρόμιο. Ξυπνούσαμε το πρωί και αθλούμασταν. Μια φορά την εβδομάδα κάναμε σκοποβολή, μας δίδαξαν πώς να χειριζόμαστε καλάσνικοφ, οπλοπολυβόλα και άλλους τύπους όπλων».
«Εκπαιδευτήκαμε από τον Αχμέτ από την Ούρφα (μια πόλη στην νοτιοανατολική Ανατολία της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία), και ένα μέλος της ομάδας που τον έλεγαν Ιμπραήμ ήταν ο διερμηνέας μας».
«Η εκπαίδευση έγινε στην Τουρκία επειδή η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους θεώρησε ότι ήταν ασφαλέστερη από ό,τι στη Συρία. Δεν ήταν εύκολο να εκπαιδευτούμε στη Συρία εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών».
Το στρατόπεδο εκπαίδευσης στα Άδανα παρουσιάστηκε στον τουρκικό Τύπο ως στρατόπεδο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), μιας «μετριοπαθούς» οργάνωσης που η Τουρκία επισήμως και φανερά στηρίζει. Βεβαίως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) είναι σύμμαχος με την Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.
«Στα Μέσα έγραφαν ότι εκπαιδευόμασταν σε ένα στρατόπεδο του FSA, αλλά στην πραγματικότητα, και οι 60 ήμασταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Όλοι ήμασταν Σύροι, πολλοί εκ των οποίων είχαν πάει αρχικά στην Τουρκία για να εργαστούν και στη συνέχεια εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος».
Έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, ο Αμπντουλχαντί είπε ότι είχε αναλάβει τη στρατολόγηση νέων μελών στο Ισλαμικό Κράτος. Δουλειά του ήταν να πείθει Σύρους να εντάσσονται σε αυτό και να μεταφέρονται στην Τουρκία για εκπαίδευση.
«Έκανα επαφές με Σύρους στο διαδίκτυο, τους βοηθούσαμε να έρθουν στην Τουρκία και να ξεκινήσουν την εκπαίδευση. Όταν ολοκλήρωσα τη δική μου εκπαίδευση, για πέντε μήνες έζησα με έναν συγγενή μου που ήταν οπλαρχηγός της οργάνωσης στα Άδανα. Αποστολή μου ήταν να συναντώ νεοσύλλεκτους που έρχονταν από τη Συρία. Μετά την εκπαίδευση τους στέλναμε στην Ούρφα και από εκεί στη Ράκα. Από τη Ράκα τους έστελναν σε διάφορες περιοχές της Συρίας».
Το Ισλαμικό Κράτος στην Τουρκία προμηθευόταν όπλα από το Ιράκ, τα οποία περνούσαν τα σύνορα με πολιτικά οχήματα που υποτίθεται ότι μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια και τρόφιμα.
Ο ίδιος στάλθηκε από το Ισλαμικό Κράτος να «υπηρετήσει» στην υπηρεσία πληροφοριών της οργάνωσης στην Χασάκα, όπου και αιχμαλωτίστηκε από τους Κούρδους.
«Έμεινα μόλις μια νύχτα εκεί και την επόμενη νύχτα στις 11 Δεκεμβρίου 2015, οι δυνάμεις των YPG επιτέθηκαν στις θέσεις μας και μας έπιασαν αιχμάλωτους».
Ο αδελφός του Αμπντουλχαντί είναι επίσης τζιχαντιστής και μάχεται για το Ισλαμικό Κράτος. Ο ίδιος τώρα δηλώνει απογοητευμένος από την εμπειρία του ως μέλος της οργάνωσης.
«Αυτά που διάβασα για το Ισλαμικό Κράτος και εκείνα που αντιμετώπισα στην πραγματικότητα ήταν εντελώς άλλα», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.