31/12/15

Ετινγκερ: Σοβαρός κίνδυνος αποσύνθεσης της ΕΕ

«Η Τουρκία δεν θα ενταχθεί στην ΕΕ ούτε σε 20 χρόνια»
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Ετινγκερ εκφράζει για πρώτη φορά φόβους για μια αποσύνθεση της ΕΕ, κυρίως υπό την πίεση των λαϊκιστών, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τετάρτη στη γερμανική εφημερίδα Bild.
«Η ΕΕ έχει μάθει να ξεπερνάει τις κρίσεις, αλλά αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που αποκτούν κυβερνήσεις ασταθείς ή λαϊκιστικές. Αυτό με ανησυχεί και αντιλαμβάνομαι για πρώτη φορά έναν σοβαρό κίνδυνο αποσύνθεσης της ΕΕ», σημειώνει ο γερμανός Επίτροπος που είναι αρμόδιος για την Ψηφιακή Οικονομία.
Ο Έτινγκερ, μέλος του συντηρητικού κόμματος της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, αναγνωρίζει ότι η διεύρυνση της ΕΕ προς τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης μετά την πτώση του σιδηρού παραπετάσματος έγινε «πολύ γρήγορα» και δεν ευνοεί σήμερα «την ικανότητα δράσης» της Ευρώπης, καθώς οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε αντιπαράθεση όσον αφορά την στάση που θα υιοθετήσει η ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεγάλου προσφυγικού κύματος στη γηραιά ήπειρο. 
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κρίνει ωστόσο στη συνέντευξή του ότι η διεύρυνση αυτή ήταν δικαιολογημένη για πολιτικούς λόγους. Όσον αφορά την Τουρκία, ο Έτινγκερ σημειώνει εξάλλου ότι «δεν θα υπάρξει ένταξη (της χώρας αυτής στην ΕΕ) κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, ίσως και κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας».
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.