30/12/15

Πρόσθετες κυρώσεις από την Ρωσία στην Τουρκία - Δεν πέφτουν οι τόνοι

Μια σειρά υπηρεσιών που παρείχαν τουρκικές εταιρίες, κυρίως στον τουρισμό και τις κατασκευές, σε ρωσικό έδαφος απαγορεύονται από την Πρωτοχρονιά
Πρόσθετες κυρώσεις επιβάλει από την Πρωτοχρονιά η Μόσχα εις βάρος της Άγκυρας, βάσει διατάγματος που υπέγραψε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Με την υπογραφή αυτού του διατάγματος μια σειρά συγκεκριμένων υπηρεσιών που παρέχονταν σε ρωσικό έδαφος από τουρκικούς οργανισμούς, απαγορεύονται από την 1η Ιανουαρίου 2016», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διάταγμα.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Sputnik, μεταξύ αυτών είναι τουριστικά πρακτορεία, ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ η λίστα περιέχει ακόμα κατασκευαστικές εταιρίες, αρχιτεκτονικά γραφεία και βιομηχανίες ξυλείας.
Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας από την Άγκυρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε το πρώτο διάταγμα με οικονομικές κυρώσεις, που περιείχε εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και περιορισμούς στον τουρισμό, τις επενδύσεις, τις πτήσεις charter και μια σειρά κατασκευαστικών σχεδίων.
Πρώτο Θέμα

5 σχόλια:

  1. Thank God Greece exists to reward Turkey with our marines and other tourist infrastructures

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Absolutely! Pass the bill of the illegal immigrants to Turkey in the form of sanctions (short/long-term cost)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως φαίνεται οι Ρώσοι όχι μόνο δεν ξεχνούν αλλά και προχωρούν βάσει σχεδίου στην οικονομική "τιμωρία" των γειτόνων για την πισώπλατη όπως την χαρακτήρισαν κατάρριψη του αεροπλάνου τους...είμαι πάντως πολύ περίεργος να δω την κατάληξη όλου αυτού του πράγματος για τους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.