28/12/15

Ακούστε την έκκληση ενός δημοκράτη Τουρκοκύπριου: "Δεν πρέπει να πεθάνει η Κυπριακή Δημοκρατία"

Με τον Σενέρ Λεβέντ
Εμείς χρειαζόμαστε την Κυπριακή Δημοκρατία περισσότερο από τους Ελληνοκύπριους. Εμείς. Οι Τουρκοκύπριοι. Αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για όλους εμάς η διάλυση και η κατάλυση της δημοκρατίας αυτής. Και αυτός ο κίνδυνος είναι η Τουρκία. Αυτό θα σήμαινε ότι θα συμβούν και εδώ όσα συμβαίνουν στην Τουρκία. Τι συμβαίνει στην Τουρκία; Βλέπετε και εσείς τι συμβαίνει. Πρόκειται για μια ταινία τρόμου. Μια ταινία τρόμου κατά την οποία οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν ακόμα και στο τηλέφωνο. Συλλήψεις. Επιδρομές. Εγκλήματα. Εκτελέσεις χωρίς ανακρίσεις και έρευνες. Μια αστυνομική δύναμη στην οποία δόθηκαν υπερβολικές εξουσίες. Δικαστές που κοιτάζουν τι θα πει ο δικτάτορας. Δημοσιογράφοι που φυλακίζονται επειδή έγραψαν την αλήθεια. Και άλλα πολλά. Δεν έχει τελειωμό το να τα απαριθμείς. Η Τουρκία είναι μια σκέτη κόλαση. Θέλετε να μεταφερθεί και εδώ αυτή η κόλαση; Μέχρι σήμερα μεταφέρθηκε όσο ήταν δυνατό. Αλλά δεν μπορεί να μεταφερθεί άλλο. Είμαστε Τουρκοκύπριοι. Όχι μόνο Τούρκοι, Τουρκοκύπριοι. Δεν είμαστε πολίτες της Τουρκίας, αλλά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην τσέπη μας έχουμε ταυτότητα και διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και επιπλέον είμαστε και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έστω και αν η Τουρκία βρίσκεται πάνω από το κεφάλι μας για 41 χρόνια, δεν μπορεί να μας κάνει αυτά που κάνει στους διαμένοντες στην Τουρκία. Πότε θα μπορέσει να μας τα κάνει; Αν διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.
 Αν θα βρεθεί λύση στην Κύπρο, μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να βρεθεί. Μια λύση η οποία δεν θα καταλύει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλαδή, δεν πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή. Ακόμα και αν θα ιδρυθεί ένα νέο κράτος, πρέπει να είναι εγγυημένη η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αν δεν λειτουργήσει του νέο ομοσπονδιακό κράτος, αν προκύψει μια κρίση κ.λπ., η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει ως ένα ασφαλές λιμάνι στο οποίο να καταφύγουμε. Πώς θα γίνει αυτό; Κατά την ίδρυση του νέου κράτους, δεν θα καταργηθεί το καθεστώς μέλους της Κυπριακής Δημοκρατίας στους διεθνείς οργανισμούς, απλώς θα παγώσει. Δεν θα ριχθεί στα σκουπίδια. Θα μπει στην κατάψυξη. Τόσο οι Τουρκοκύπριοι όσο και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να το ξέρουν καλά αυτό. Δεν πρέπει ποτέ να ψηφίσουν «ναι» σε ένα σχέδιο το οποίο θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Μην παρασύρεστε από το ότι θα υπάρξει λύση. Κοιτάξτε μπροστά. Απέναντί μας έχουμε μιαν τουρκική κυβέρνηση, η οποία καταπιέζει ανελέητα τον ίδιο της τον λαό και την οποία δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ποτέ. Ένα κράτος το οποίο ουδέποτε τηρεί τις διεθνείς του δεσμεύσεις. Πώς θα εμπιστευτούμε ένα κράτος το οποίο δεν συμμορφώνεται καν στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και δεν πληρώνει τις αποζημιώσεις που του επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Εγώ δεν το εμπιστεύομαι καθόλου.

Ξέρετε. Ο βασικός στόχος στο σχέδιο Ανάν ήταν η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αν το αποτέλεσμα ήταν «ναι» και από τις δύο πλευρές, αυτή η δημοκρατία θα εκαταργείτο για 24 ώρες. Μετά; Ρωτάω όσους είπαν «ναι». Και κυρίως τον κ. Νίκο. Τι θα κάναμε μόλις η Τουρκία δεν εφάρμοζε τις δεσμεύσεις της σε αυτό το σχέδιο; Μόλις δεν θα έδινε τις περιοχές που είχε πει ότι θα επέστρεφε; Μόλις δεν θα απέσυρε τα στρατεύματα που είχε πει ότι θα απέσυρε; Τι θα κάναμε; Στο σχέδιο εκείνο δεν υπήρχε κανένα άρθρο για το πώς θα επιβάλλονταν κυρώσεις σε μια τέτοια περίπτωση. Να είστε ευχαριστημένοι που σωθήκαμε από αυτό χάρη σε εκείνους που ψήφισαν «όχι». Ξεπεράσαμε τον κίνδυνο. Αλλιώς αυτή τη στιγμή θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

Οι περισσότεροι Τουρκοκύπριοι ακόμα δεν αντιλαμβάνονται τον πραγματικό κίνδυνο. Δεν βλέπουν τι συμβαίνει στην Τουρκία. Ακόμα θέλουν εγγυήσεις. Δεν βλέπουν ότι ο πραγματικός κίνδυνος προέρχεται από την Τουρκία και όχι από τους Ελληνοκύπριους. Να είναι ευχαριστημένοι που δεν γεννήθηκαν στην Τουρκία, αλλά στην Κύπρο. Που είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλιώς πάρα πολλοί θα ήταν τώρα είτε στη φυλακή είτε νεκροί.
Πηγή: Πολίτης

3 σχόλια:

  1. Σενέρ Λεβέντ σε χαιρετώ και σε καλώ σε συνεργασία μαζί μας.

    Τι σημαίνει λύση; Τι σημαίνει θέλω ή δεν θέλω λύση; Αυτοί που θέλουν ΔΔΟ είναι αυτοί που θέλουν λύση και αυτοί που δεν θέλουν ΔΔΟ είναι αυτοί που δεν θέλουν λύση; Και τι γίνεται με όσους θέλουν λύση αλλά δεν θέλουν ΔΔΟ; Εμάς θα μας ρωτήσει κανένας τι θέλουμε ή θα μας βάλετε με το ζόρι να ζήσουμε μια ΔΔΟ; Όσοι πολίτες επιθυμούμε να ζήσουμε ελεύθεροι στην πατρίδα μας χωρίς να ανεχόμαστε τους εκβιασμούς της Τουρκίας πρέπει να ανεχτούμε να ζήσουμε σε μια ΔΔΟ επειδή αυτό αποφασίζει το κατεστημένο που κυβερνά τον τόπο εδώ και τόσες δεκαετίες; ΟΧΙ βέβαια. Ουδέις είναι υπόχρεος να ανεχτεί την νομιμοποίηση του τουρκικού επεκτατισμού με την αποδοχή της τουρκικής πρότασης για δημιουργία ΔΔΟ στην Κύπρο.
    Οπόταν όσοι διαφωνούν να το δηλώνουν και να εκφράζονται για να εκπονηθεί στρατηγική απελευθερώσης από όσους θέλουν πραγματική απελευθέρωση. ΟΧΙ στην τρομοκρατία του ενδοτικού κατεστημένου το οποίο οδήγησε τον κόσμο σε αδιέξοδα και απελπισία. Όσο ικανοί είναι οι Τούρκοι να διεκδικούν πατρίδες που δεν τους ανήκουν τόσο ικανοί και περισσότερο είμαστε εμείς να διεκδικήσουμε όλη την πατρίδα μας. Η Τουρκία ΔΕΝ θέλει την Κύπρο περισσότερο από εμάς. Εμείς θέλουμε την Κύπρο περισσότερο από αυτούς και πρέπει να το μεταφράσουμε σε πράξεις για να μπορούμε να λεγόμαστε αξιοπρεπής λαός με μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Έλληνες που επιθυμούμε απελευθέρωση της πατρίδας μας έχουμε έναν ανέλπιστο σύμμαχο ο οποίος θυμίζει σε ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους πόσο επικίνδυνη είναι η δημιουργία κράτους υπό την κηδεμονία της Τουρκίας, ήτοι Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Διαβάστε με προσοχή τα γραφόμενα του Σενέρ Λεβέντ, δημοσίευσα εδώ και δημοσιεύστε ΟΛΟΙ παντού και μιλήστε όλοι παντού για την ανάγκη διατηρήσεως της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας κόντρα στον τουρκικό επεκτατισμό. Εύγε Σενέρ Λεβέντ που έχεις περισσότερη πολιτική αντίληψη από τους πλείστους ελληνοκύπριους πολιτικούς που νομίζουν ότι μπορούν να περιορίσουν τον τούρκικο επεκτατισμό δίδοντας του αυτό που ζητεί κάθε φορά. Εύγε που αντιλαμβάνεσαι κι εσύ όπως εμείς την τουρκική απειλή και δεν κοιμάσαι τον ύπνο του «δικαίου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.