27/12/15

Τσαλακώθηκε η "κόκκινη γραμμή" της Τουρκίας - Οι Κούρδοι προελαύνουν δυτικά του Ευφράτη!

Άλλη μια "κόκκινη γραμμή" της Τουρκίας τσαλακώθηκε από την ίδια την Ιστορία
Η Τουρκία, δια στόματος Ερντογάν και Νταβούτογλου, που είχαν δηλώσει ότι θα εισβάλουν στη Συρία αν οι Κούρδοι περάσουν δυτικά του Ευφράτη, από χθες το απόγευμα παραμένει θεατής των εξελίξεων στη Συρία, βλέποντας την κόκκινη γραμμή να τσαλακώνεται από τους Κούρδους, που κατέλαβαν το φράγμα Τισρίν και προελαύνουν ήδη δυτικά του Ευφράτη, απελευθερώνοντας χωριά και κωμοπόλεις από τους συμμάχους της Τουρκίας, τζιχαντιστές του Ι.Κ.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία, για να φανεί πειστική στις απειλές της, έχει μεταφέρει ήδη στα σύνορα με την επίμαχη περιοχή, δυτικά του Ευφράτη και βορείως του Χαλεπίου, περίπου 150 άρματα μάχης, πυροβολικό και 20 χιλιάδες στρατιώτες.
Επίσης, τουλάχιστον δυο φορές, επιτέθηκε με F-16 και βομβάρδισε ομάδες Κούρδων που επιχείρησαν να περάσουν με βάρκες των Ευφράτη και να προελάσουν δυτικά του ρου του.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 τα τουρκικά F-16 έχουν περιορίσει τις περιπολίες τους κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, ενώ δεν έχουν παραβιάσει ούτε μια φορά τον εναέριο χώρο της Συρίας, μετά την ευθεία απειλή του Πούτιν, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι αν τολμήσουν τα τουρκικά F-16 να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Συρίας, θα βρουν μπροστά τους τα... βλήματα των S-400, που έχουν εγκατασταθεί στη Λατάκεια, την επομένη της κατάρριψης του ρωσικού SU-24.
Τέλος, αφού υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που "συμμορφώθηκε" στην τουρκική κόκκινη γραμμή της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., να υπογραμμίσουμε ότι οι Κούρδοι, μαζί με Σύρους δημοκράτες, κατέλαβαν το φράγμα Τισρίν, με την βοήθεια της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, που βομβάρδισε τις προηγούμενες μέρες το στόχο.


4 σχόλια:

  1. μπραβο κυριε καλεντεριδη για τις αληθεινες ειδήσεις που δινετε σε εμας να λελεβω τα ψιας όπως και τον κυριο χειλαδακη σας θαυμαζω και τους δυο και σας πορακολουθω σας μαθητουδισας ευχομαι υιαν και ευλοιαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό για τον χειλαδάκη τι το ήθελες; αφού δεν ξέρεις δεν ρωτάς καλύτερα να μάθεις;

      Διαγραφή
  2. το οτι τσαλακωθηκε και ο πουτιν το προσπερναμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.