28/12/15

Ολάντ: Η κατάληψη του Ραμάντι συνιστά τη σημαντικότερη νίκη απέναντι στους τζιχαντιστές

Η ΠΟΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε τη Δευτέρα ότι η κατάληψη του Ραμάντι από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνιστά «τη σημαντικότερη νίκη» μέχρι σήμερα στον αγώνα ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Η απελευθέρωση της πόλης, που βρίσκεται στα δυτικά της Βαγδάτης «συνιστά τη σημαντικότερη νίκη από την έναρξη του αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης του Νταές» (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.
«Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εξουσίας του κράτους στο Ιράκ», προστίθεται στο κείμενο όπου διευκρινίζεται ότι ο πρόεδρος Ολάντ συνεχάρη τον Ιρακινό πρωθυπουργό Χαϊντάρ αλ Αμπάντι.


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Γάλλος πρόεδρος «διαβεβαίωσε τον Αλ Αμπάντι για την πλήρη στήριξη της Γαλλίας στη μάχη» απέναντι στους τζιχαντιστές.

Η Γαλλία μετέχει στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Ενέτεινε μάλιστα τις επιχειρήσεις της εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Πηγή: Ολάντ: Η κατάληψη του Ραμάντι συνιστά τη σημαντικότερη νίκη απέναντι στους τζιχαντιστές | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.