28/12/15

Άλλη μια αθλιότητα της Άγκυρας - Χρηματοδοτεί στρατό στο Ιράκ - Στόχος η Μοσούλη

Η Τουρκία, βλέποντας τον έναν μετά τον άλλον τους στόχους που είχε θέσει στο Ιράκ και τη Συρία να καταρρέουν, μετά τον εξοπλισμό και την υποστήριξη των τρομοκρατών του Ι.Κ. και της Αλ Νόσρα, προέβη σε άλλη μια διεθνή αθλιότητα.
Τη φορά αυτή ενεπλάκη στην εκπαίδευση και τη χρηματοδότηση του στρατού που στελεχώθηκε και προετοιμάζεται για την απελευθέρωση της Μοσούλης.

Ο στρατός αυτός, που ονομάζεται Sünni Heşdi Vatani και εδρεύει κυρίως στο στρατόπεδο Μπασίκα, είναι στελεχωμένος κυρίως από σουνίτες Άραβες και Τουρκομάνους και η Τουρκία έχει αναλάβει την εκπαίδευση αλλά και την μισθοδοσία όλων των στελεχών, με απώτερο στόχο να αποκτήσει ένα μόνιμο έρεισμα στην στρατηγικής σημασίας αυτή περιοχή.
Την είδηση αυτή δημοσίευσε το έγκυρο κουρδικό πόρταλ Rudaw, το οποίο είναι κοντά στην οικογένεια Μπαρζανί και στηρίζει την είδηση σε πληροφορίες που έχει από επίσημη πηγή.
Ο στρατός Heşdi Vatani είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός τύπου εθνοφυλακής που συγκροτείται στο Ιράκ, μετά το στρατό Heşdi Şabi, που συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση του Ιράκ και αποτελείται εξ ολοκλήρου από σιίτες.
Πάντα με βάση το άρθρο του Rudaw, ο στρατός των σουνιτών αποτελείται από 6.000 άτομα, εκπαιδευμένα κυρίως από Τούρκους εκπαιδευτές.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του κοινοβουλίου του Ιράκ, Şahavan Abdullah, μιλώντας στο Rudaw είπε: “Τους πέντε τελευταίους μήνες η κυβέρνηση του Ιράκ δεν πληρώνει τους μισθούς της Heşdi Vatani, γι' αυτό παίρνουν το μισθό τους από την Τουρκία"!
Ο στρατός Heşdi Vatani διοικείται από τον πρώην νομάρχη της Μοσούλης Esil Nuceyfi και το γιο του Abdullah Nuceyfi και ο μισθός για τον κάθε στρατιώτη είναι 500 δολάρια το μήνα.
Ο διοικητής του στρατοπέδου Μπασίκα, στρατηγός Muhammed Yahya, δήλωσε ότι στο στρατόπεδο τους πρώτους μήνες υπήρχαν 10 Τούρκοι εκπαιδευτές, ενώ σταδιακά ο αριθμός αυτός ανήλθε στους 110.
Ο Muhammed Yahya δήλωσε επίσης ότι στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλς θα λάβουν μέρος 10 χιλιάδες στρατιώτες, οι οποίοι είναι ήδη έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.