27/12/15

Τουρκία: Απειλές για απαγόρευση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του τουρκικού κυβερνητικού κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Μεχμέτ Αλί Σαχίν, ισχυρίστηκε ότι το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ενδέχεται να απαγορευθεί στην Τουρκία, εάν δεν κρατήσει αποστάσεις από το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Η δήλωση στην Εφλάνη, στην επαρχία της βόρειας Τουρκίας, Karabük, μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου να δεχθεί τον πρόεδρο του HDP, Σελαχατίν Ντερμιτάζ, όταν γύρισε από την επίσκεψή του στη Μόσχα.

Ο Σαχίν ζήτησε από το HDP να κρατήσει αποστάσεις από το PKK διαφορετικά η τουρκική κυβέρνηση «δεν θα το αντιμετωπίζει ως επίσημο πολιτικό κόμμα της Τουρκίας».

Ενώ ο αντάρτες του PKK έχουν σκάψει χαρακώματα, έχουν χτίσει εμπόδια και κήρυξαν αυτονομία σε κουρδικές περιοχες, είπε ο Σαχίν, το «Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών» φαίνεται να τους υποστηρίζει με τη σιωπή του.

Προειδοποίησε, ακόμη, ότι το φιλοκουρδικό κόμμα ενδέχεται να κλείσει, εάν συνεχίσει αυτή την πολιτική που ακολουθεί, , όπως σημειώνει το κουρδικό Basnews.

Ο συμπρόεδρος του HDP, Σελαχατίν Ντερμιτάς, σε δηλώσεις χθες, τόνισε ότι το κόμμα του υποστηρίζει την ειρήνη και όχι τον πόλεμο που επιδιώκει το κυβερνών κόμμα.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.