31/12/15

Αλβανοί ολιγάρχες κλέβουν την περιουσία των Χειμαρριωτών και η Ελλάδα κοιμάται - Οι απανταχού Χειμαρριώτες σε συναγερμό

Οι Έλληνες της Χειμάρρας που κατοικούν στις ΗΠΑ, καλούν σε έκτακτη παγκόσμια συνέλευση των Χειμαρριωτών, για να συζητηθεί το ζήτημα της λεηλασίας της περιουσίας της Χειμάρρας από Αλβανούς αξιωματούχους
 O George Tenet ήταν επί σειράν ετών αρχηγός της CIA και κατάγεται από το Κηπαρό της Βορείου Ηπείρου
      Στην κορυφή της λίστας των φιλοξενουμένων είναι ο  πρώην διευθυντής της CIA Τζορτζ Τένετ (GeorgeTenet) και Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας
      Η κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η περιοχή της Χιμάρας, ειδικά μετά την εδαφική διαίρεση σε μία αυθαίρετη ενέργεια της κυβέρνησης της Αλβανίας, θεωρείται ως ιστορικό γίγνεσθαι, για το λόμπι των Χειμαρριωτών των ΗΠΑ και της Διασποράς.
    Η Συνέλευση των Χειμαρριωτών θα πραγματοποιηθεί στις 19 - 22 Φεβρουαρίου 2016 στο Maryland των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από Χειμάρρα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, διπλωματών και επενδυτών. Ουάσιγκτον DC (Washington DC).
      Η Κοινωνία των Χειμαρριωτών των ΗΠΑ, (που ονομάζεται και, Himarioton Lobby of  USA), ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε από τις αρχές του 20ου αιώνα, αποφάσισε να καλέσει, Συνέλευση των Χειμαρριωτών, για να συζητήσουν την κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή της Χειμάρρας, ειδικά μετά την εδαφική διαίρεση τον Ιούλιο του 2014, η οποία επέφερε μια πιο σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης, δημιουργώντας μια αβεβαιότητα και μια σοβαρή απειλή για το μέλλον της περιοχής και των ανθρώπων της Χειμάρρας.
      Η Διασπορά των Χειμαρριωτών  στις ΗΠΑ, ένας πολύ δραστήριος οργανισμός σε στενή συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ( State Department: ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ), έχει υψώσει τη φωνή της για μαζική κλοπή ακινήτων περιουσιών, από το αλβανικό κράτος, το οποίο, α)δημιούργησε ειδικούς Νόμους, κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και β)ενίσχυσε τις  ομάδες συμφερόντων με αυθαίρετες πράξεις, για να χτίσουν τουριστικά θέρετρα, με ανεξέλεγκτη μετακίνηση του πληθυσμού, αυξάνοντας την αντιπαράθεση, για να αλλάξει την ισορροπία εθνοτήτων και θρησκειών.
    Η περιοχή της Χειμάρρας, μια από τις πιο ελκυστικές περιοχές για τον τουρισμό, βρίσκεται στο στόχαστρο των Ολιγαρχών και της Μαφίας, για τους οποίους το αλβανικό κοινοβούλιο και η κυβέρνηση, έχουν υιοθετήσει μια σειρά νόμων, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας και διεθνείς νόμους.
    Η Συνέλευση των Χειμαρριωτών των ΗΠΑ, θα λάβει μια σειρά από αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της περιοχής της Χειμάρρας, ειδικά για την τελική διευθέτηση του περιουσιακού ζητήματος, διατηρώντας την εθνική ιστορική φυσιογνωμία  και την τουριστική ανάπτυξη και ορίζοντας μία στρατηγική  διμερών πολιτικών, με το αλβανικό κράτος, που θα βασίζεται  στις αρχές της αμοιβαιότητας και των ευρωπαϊκών αξιών.
    Πέρυσι, τον Μάιο 2014, ο Οργανισμός Χειμαρριωτών στις ΗΠΑ, έφερε στα Τίρανα, τρεις Γερουσιαστές των ΗΠΑ, για να μιλήσουν με τους ηγέτες του Αλβανικού Κράτους, σχετικά με την κατάσταση των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Περιφέρεια της Χειμάρρας. Επικεφαλής ήταν ο 12ος  Εκπρόσωπος του Κογκρέσου στην περιοχή της Florida,  Κώστας Μπιλιράκης (Gus Bilirakis). Σημειωτέον ότι είχε μεν αναγγελθεί, αλλά δεν είχε οριστικοποιηθεί η συνένωση του Δήμου Χειμάρρας με την Βράνιστα, αντί με το Λούκοβο, όπως ήταν το ζητούμενο. Τελικά, η κυβέρνηση Ράμα έκανε το δικό της, χωρίς να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αντίδραση εκ μέρους των ΗΠΑ.
     Οι συμμετέχοντες στην Συνέλευση των Χειμαρριωτών θα προσκληθούν   από την Αλβανία, την Ελλάδα και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΠΡΕΣΒΗ DONALD  LU, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΊΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ:
Από την  Sabina Koka Marsh:  Αγαπητέ Πρέσβη Lu,
      Μέχρι σήμερα, Αλβανοί αξιωματούχοι, και πριν και πρόσφατα στα κυβερνητικά γραφεία έχει αποδειχθεί ότι  εκμεταλλεύονται τις υπανάπτυκτες και ξεχαρβαλωμένες συνθήκες σε ολόκληρη  τη χώρα για να γεμίσουν τις τσέπες τους και να συγκεντρώσουν μεγάλες εκτάσεις ιδιοκτησίας, εν αγνοία πολλών Αλβανών.  Ως Χειμαρριώτισσα, , βλέπω την αλβανική νότια ακτή να την καταλαμβάνουν σιγά – σιγά  αυτά τα άτομα στη ν κυβέρνηση , παρόλο που πολλοί κάτοικοι δεν μπορούν ούτε να κτίσουν στις δικές τους ιδιοκτησίες.  
Ο σφετερισμός προς ίδιον όφελος της χώρας μας από το νεο-κομμουνιστικό καθεστώς συνεχίζεται τώρα, υπό το πνεύμα μιας αδυσώπητης φιλαργυρίας και τους μακιαβελικούς διαιτητές του να εμποδίζουν όλες τις νόμιμες αξιώσεις των ιδιοκτητών. Και εμείς που έχουμε χάσει την γη μας, εξαιτίας της επαίσχυντης ιστορίας της χώρας μας πρέπει τώρα να αναλάβουμε έναν καθημερινό αγώνα να ξαναδιεκδικήσουμε ότι ήταν πάντα δικό μας.
    Για παράδειγμα, ήταν προφανές ότι η αλβανική κυβέρνηση υπήρξε απρόθυμη  να αφήσει την  ιδιοκτησία τους πολίτες της και υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολο για τους Αλβανούς πολίτες να χρησιμοποιήσουν  ισότιμα νομικά επιχειρήματαμα, λόγω της υπερισχύουσας διαφθοράς σε διάφορα επίπεδα των δικαστικών υπηρεσιών. Ο νόμος  7501 του Ποινικού Δικαίου  τώρα χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει τουριστικά χωριά, για να αποκτήσουν μεγάλα τμήματα της ακίνητης περιουσίας τα μέλη της αλβανικής κυβέρνησης, καθώς και οι στενοί τους  φίλοι και συνεργάτες, πράγμα που αρνούνται σε εκείνους που θα έπρεπε να δώσουν
ό,τι ήταν δικό τους , πριν τους το πάρουν.
      Τι μπορεί να κάνει η Πρεσβεία των ΗΠΑ για να βοηθήσει τους Αλβανούς να κατανοήσουν τη φύση και την έκταση της διαφθοράς που υπάρχει μέσα στην ίδια την κυβέρνησή τους; Μπορεί η Πρεσβεία των ΗΠΑ να παρέχει καθοδήγηση, καθώς και ένα δίχτυ ασφαλείας για τους Αλβανούς  που παίρνουν το ρίσκο να κάνουν κινήσεις για να αλλάξουν ή να ανατρέψουν κάποιους ανήθικούς νόμους, οι οποίοι έχουν προταθεί για να υπονομεύσουν  τους  Αλβανούς και τα δικαιώματά τους;    
   Είναι ειλικρινής μου ελπίδα,  πρέσβη Lu, ότι η αμερικανική πρεσβεία θα λάβει μέτρα μαζί με  τις κυβερνήσεις την Αμερικανική και την Αλβανική Κυβέρνηση, για να βοηθήσει τους Αλβανούς να ξαναδιεκδικήσουν την χώρα τους.    Με εκτίμηση, Sabina Koka Marsh
Κάνσας, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΩΝ  ΗΠΑ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ DONALD  LU
 Γεια Sabina, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Χειμάρρα, τον Ιούλιο και να συναντήσω  αρκετούς ηγέτες της ελληνικής εθνικής αλβανικής κοινότητας. Άκουσα  από αυτούς όλα τα σχετικά με την παράνομη κατάσχεση της περιουσίας και την άρνηση των δικαιωμάτων. Παρακολουθούμε τα θέματα αυτής της κοινότητας πολύ στενά. Εμείς το κάνουμε αυτό,  κατά τη διάρκεια εκλογών και όποτε υπάρχει κρίση. Επίσης, έχουμε τα μέλη του προσωπικού που επισκέπτονται τακτικά την περιοχή.
Εάν οι Αλβανοί έχουν ατομικές ανησυχίες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, μπορούν να τις υποβάλλουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ και στο γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη  της Αλβανίας.

7 σχόλια:

 1. Αν ζητούμε το δίκαιο μας από τους Αμερικάνους ζήτω που χε....καμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νέστορα
   δεν έχεις δίκιο.
   Οι άνθρωποι αυτοί γεννήθηκαν στις ΗΠΑ και κατέχουν πολύ σημαντικές θέσεις στο εκεί σύστημα εξουσίας.
   Αποτελούν πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα.
   Και ως Χειμαρριώτες, πολύ καλά κάνουν και κινητοποιούνται, από τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα κοιμάται όρθια...

   Διαγραφή
  2. Νέστορα,

   Μήπως έχεις καμιά καλύτερη ιδέα και την κρύβεις;

   Φοβούμαι ότι, επειδή πολλοί στην Ελλάδα σκέπτονται σαν κι εσένα και συνεχώς απαξιώνουν την Ομογένεια, είμαστε συνεχώς χε...νοι, για να χρησιμοποιήσω την γλώσσα σου.

   Μπορούν τ' αδέλφια μας στην Β. Ήπειρο να περιμένουν κάτι από το αθηναϊκό κράτος (ναι, ΑΘΗΝΑΪΚΟ, όχι ελληνικό, ουδέ καν ελλαδικό); Όχι. Τότε;

   Διαγραφή
  3. You have no idea Nestor how far the Epirotes of the US had gotten until Papoulias / Papandreou betrayed the plans

   Διαγραφή
 2. Sabba proti fora pou katalavenis ke na milisis gia alvaniko elino skesis,, ala ine sovaro,,,mas exoune paradosi ke den proxejete na minume me ta xeria strava,, i Athina theli tys ependises sta Tirana file ke ta pezune enas ton alon, ala emis himariotes den theloume na afinoume ton topomas. SManalysis

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. Σάββα, μπορείτε να καταλάβετε πώς λειτουργεί Τούρκων εναντίον Ελλάδα; είναι το ίδιο με τους Αλβανούς που εργάζονται εναντίον Ελλάδα.
  κατά Χειμαρριώτες, η αλβανική κυβέρνηση, καθώς αυτό λειτουργεί ως τουρκική. Έχουν περάσει νόμους που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αλλάξει το σύνταγμα, όλα τα κύρια πολιτικά κόμματα, μαζί ενάντια Χιμάρα.

  Η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει μια εγγραφή των ακινήτων στη Χειμάρρα, Αγία Σαράντα και Λούκοβο, με χρηματοδότηση της ΕΕ, Ελλάδα, και εν τω μεταξύ, να κάνουν τα αρχεία μόνο για εκείνους που θέλουν το αλβανικό κράτος.

  Με τα σχέδια ανάπτυξης και να μην έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την Ελλάδα, τα Τίρανα υλοποιεί ένα έργο της αφομοίωσης εναντίον της Χειμάρρας, αλλά η Αθήνα δεν νοιάζει τίποτα.

  Το υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, είναι δικηγόρος για ελληνικές επενδύσεις, και έχουν αποκλείσει κάποιο πρόβλημα με την Αλβανία στα ελληνικά ΜΜΕ.

  Όπως δήλωσε ένας εναντίον του άλλου, ακόμη και ο Ράμα και ο Μπερίσα, εφαρμόζουν ένα σχέδιο εθνοκάθαρσης εναντίον Χειμαρριώτες, και προστίθεται με την Εθνική Στρατηγική της Αλβανίας.

  για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, δεν θέλουν και δεν δίνουν την αλβανική ιθαγένεια, κατεδάφιση εκκλησιών στη Χειμάρρα, οι άνθρωποι φοβούνται.

  ,, Αυτές είναι οι απόψεις μας δεν είναι για δημόσια προβολή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι Αλβανοί αρπάζουν τη γη των Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο και δεν το κρύβουν - Η μητέρα Ελλάδα τι κάνει;

  Νομίζω ότι η παραπάνω επιστολή πρέπει να αναρτηθεί, ώστε να παρακολουθήσομε τις αντιδράσεις των Αθηνών (αν υπάρξουν).

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.