30/12/15

Νεκρός σε τροχαίο ο βορειοκορεάτης «υπουργός συνομιλιών» με την Νότιο Κορέα

Ηταν υπεύθυνος για τις σχέσεις με τη Σεούλ
Νεκρός σε τροχαίο ο βορειοκορεάτης «υπουργός συνομιλιών» με την Νότιο Κορέα
Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιανγκ-Γκον, που ήταν επιφορτισμένος με τις σχέσεις της Πιόνγκγιανγκ με τη Νότια Κορέα για την επανένωση, σε παλαιότερη επίσκεψή του στη Σεούλ.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Βορείου Κορέας που ήταν επιφορτισμένος με τις σχέσεις της Πιόνγκγιανγκ με τη Νότια Κορέα για την επανένωση σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. «Ο σύντροφος Κιμ Γιανγκ-Γκον, γραμματέας του Κόμματος των Εργατών και μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος σκοτώθηκε σε τροχαίο [την Τρίτη] στις 06:15 τοπική ώρα σε ηλικία 73 ετών» μετέδωσε το πρακτορεί την Τετάρτη.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, και θα παρευρεθούν σε αυτήν 80 αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν, πρόσθεσε το KCNA.

Ο διπλωμάτης καριέρας στους κόλπους του κόμματος, Κιμ Γιανγκ-Γκον, θεωρείτο στενός συνεργάτης και έμπιστος του Κιμ Γιονγκ-Ουν, τον οποίο συμβούλευε για τις σχέσεις με τη Νότια Κορέα και πιο πρόσφατα για τις διεθνείς σχέσεις εν γένει.

Αυτός είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση της συνόδου κορυφής του 2007 μεταξύ του τότε ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ και του τότε προέδρου της Νότιας Κορέας Ρο Μου-Χιον.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.