30/12/15

Ο Νταβούτογλου εκλιπαρεί τη βοήθεια της Σερβίας για “να τα βρεί” με τη Μόσχα

Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Τουρκίας. Φωτογραφία EPA, Tanjuk 
Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Τουρκίας. Φωτογραφία EPA, Tanjuk
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ζήτησε από τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς να μεσολαβήσει για να ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία.
Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της προεδρίας της Δημοκρατίας «ο πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς αποδέχθηκε την έκκληση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου να βοηθήσει τη χώρα του στην διένεξη με τη Ρωσία».

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης ότι «ο κ. Νταβούτογλου μετέφερε στον κ. Νίκολιτς την επιθυμία της Τουρκίας να συνάψει καλές σχέσεις με τη Μόσχα».

Με τη συνάντηση Νικολιτς – Νταβούτογλου ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στο Βελιγράδι.

Ο κ. Νταβούτογλου επισκέφθηκε την σερβική πρωτεύουσα συνοδευόμενος από 130 τούρκους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη Σερβία.

Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Τουρκίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Αχμέτ Νταβούτογλου συμφώνησαν, κατά την συνάντηση τους προχθές, τη σύσταση διακυβερνητικού συμβουλίου των δύο χωρών ενώ εξετάστηκαν και οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας κυρίως στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμμετείχαν επίσης σε κοινή οικονομική διάσκεψη Σέρβων και Τούρκων επιχειρηματιών που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του Ν. Πέλπα Βελιγράδι, Serbia
http://mignatiou.com/2015/12/o-ntavoutoglou-ekplipari-ti-voithia-tis-servias-gia-na-ta-vri-me-ti-moscha/

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν η είδηση είναι αληθινή κι αν τού Νίκολιτς τού περνά. Αν όμως είναι έτσι, ελπίζω ο Νίκολτς να ζήτησε κάποια ανταλλάγματα γι αυτό, όπως θα έκανε ο Νταβούτογλου στην θέση του. Τίποτε δεν παρέχεται δωρεάν σ' αυτόν τον κόσμο και οι Τούρκοι το ξέρουν πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειπωθηκε επισημα οτι ζητησε αυτο ακριβως η ειναι εικασιες δικες σας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.