29/2/16

“Μην περιμένετε σχέδιο περιπολιών στο Αιγαίο πριν τις 30 Μαρτίου”! Πηγές ΝΑΤΟ

Πότε να περιμένουμε περιπολίες από το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο; Ουσιαστικές εννοούμε κι όχι να πλέουν απλώς τα πλοία; Αν πιστέψουμε τις αξιόπιστες πληροφορίες από το ΝΑΤΟ όχι πριν από τις 30 Μαρτίου!!! “Βάστα Τούρκο να γεμίσω” …
Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες και την έδρα της Συμμαχίας στην συνεδρίαση της Επιτροπής Επιχειρησιακής Πολιτικής έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να παρουσιαστεί ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο πριν από τις 30 Μαρτίου! Αυτό το σχέδιο θα τεθεί υπ΄ όψιν των πολιτικών μέχρι τις 8 Απριλίου!!!
Μέχρι τότε τα πλοία του ΝΑΤΟ …περίπου θα περιπολούν και θα αυτοσχεδιάζουν; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένας έστω …πρόχειρος σχεδιασμός.
Γιατί αν είναι να αναμένουμε μέχρι το τέλος Μαρτίου και βάλε, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.
Συνεπώς το μόνο που μέχρι στιγμής έχει συμφωνηθεί είναι ότι οι ελληνικές και οι τουρκικές δυνάμεις θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο τους χώρο χωρίς όμως να έχει γίνει σαφές εάν οι τούρκοι θα εισέρχονται όσον αφορά τον εναέριο χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων.

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί διαμέσου συνεργασίας του με τις αρμόδιες αρχές των εμπλεκομένων χωρών καθώς και με την FRONTEX.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.