29/2/16

Ιατρικά θαύματα του κρατισμού!

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου 
  
Προ ημερών είχα καταθέσει τις απόψεις μου ώστε και οι πλέον αρχάριοι να καταλάβουν τι είναι ο νεοφιλελευθερισμός. Με βάση την τελευταία συζήτηση στη Βουλή αποδείχθηκε πως είτε ο Πρωθυπουργός δεν διαβάζει είτε εγώ απέτυχα στην προσπάθειά μου να γίνω σαφής. Θα κάνω λοιπόν μία ακόμη, πολύ απλούστερη και συντομότερη, προσπάθεια. 

Ο νεοφιλελευθερισμός υποστηρίζει μιά πολιτική λιγότερου κράτους και περισσότερης ελευθερίας. Ακρογωνιαία λίθος της οικονομικής του στρατηγικής είναι η μείωση έως και η κατάργηση των φόρων. Φόροι λοιπόν και νεοφιλελευθερισμός δεν πάνε μαζί. Ο Στουρνάρας λχ και ο Σαμαράς δεν είναι, και δεν θα μπορούσαν να είναι, νεοφιλελεύθεροι. Γιατί ρήμαξαν τα μεσαία στρώματα με φόρους. Το ίδιο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Για τον ίδιο περίπου λόγο. 


Σε μιά νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική θα ήταν βέβαια αδύνατον να υπάρξει το τελευταίο επίτευγμα του υπαρκτού ελληνισμού. Το 3% δηλ των φορολογουμένων να σηκώνει στις πλάτες του το 50% περίπου του συνόλου των αμέσων φόρων. Και να υλοποιεί ένα πραγματικό ‘ιατρικό θαύμα’. Δηλ. το άλλο 50% των φορολογουμένων να δηλώνει εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή χιλιάδες οικογένειες  σε όλη τη χώρα και από όλα τα κοινωνικά στρώματα  να ζουν σχεδόν χωρίς καθόλου φαγητό  ολόκληρο τον χρόνο! 

Πράγματι, ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι ικανός για τέτοια θαύματα. Και γι’ αυτό φαίνεται ο κρατισμός κυριαρχεί διακομματικά για τόσα χρόνια στην Ελλάδα... 

Capital

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Ανδρέα ακόμη δεν κατάλαβες ότι τους φόρους τους έχουν επιβάλλει οι νεοφιλελεύθεροι της Ευρωμαφίας, οι οποίοι και φυσικά θέλουν λιγότερο κράτος αρκεί τις κρατικές επιχειρήσεις να τις εξαγοράζει το Γερμανικό δημόσιο και οι πολυεθνικές των Αμερικάνων για ψίχουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.