29/2/16

Δυο ισραηλινά F-16 καταρρίφθηκαν στον ουρανό της Υεμένης

Veterans Today (USA), Réseau International (France)

Το Μάιο 2015  δημοσιεύσαμε ένα άρθρο του Veterans Today σχετικά με την έκρηξη μιας βόμβας για την οποία οι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι είναι πυρηνική βόμβα νετρονίου. 
Πρόσθεσαν ότι ο μεταφορέας αυτής της βόμβας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά ένα F-16 και αεροπλάνα F-16, δεν έχει η Σαουδική Αραβία.   
Αυτό επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, ότι όλοι οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή είναι ισραηλινοί πόλεμοι. 
Ίσως να είναι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης αυτού του Κράτους. 

Το Ισραήλ δεν είναι παρά μόνο ένα είδος διοίκησης για τη συντήρηση του χάους, μανατζάροντας σημερινούς και παρελθόντες πολέμους για πάνω από 50 χρόνια, στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, το Σουδάν, κλπ, και μοιράζοντας τους ρόλους στους μεν και στους δε, βάζοντας το ίδιο μερικές φορές το χέρι του στη ζύμη.

Την περασμένη εβδομάδα, καταρρίφθηκαν δύο F-16 πάνω από την Υεμένη. Μετά την εξέταση των δύο καταστραμμένων αεροπλάνων, αποκαλύφθηκε ότι τέτοιοι τύποι αεροσκαφών δεν είχαν προμηθευτεί ποτέ σε κανένα αραβικό κράτος, ούτε στη Σαουδική Αραβία, ούτε σε άλλο. 
Στην περιοχή, ο μόνος "αγοραστής" αυτού του τύπου αεροσκάφους είναι το «Ισραήλ».

F-16 israéliens abattus dans le ciel au-dessus du YémenΜε δύο ισραηλινά αεροπλάνα που πρόσφατα μαρκαρίστηκαν με τα σαουδαραβικά χρώματα που καταρρίφθηκαν την περασμένη εβδομάδα, και μια ισχυρή επιβεβαίωση για τακτική θερμοπυρηνική επίθεση κατά μιας αεροπορικής βάσης της Υεμένης με βόμβα νετρονίου (χωρίς υπολειμματικές ακτινοβολίες), γίνεται σαφές, ότι ο πόλεμος στην Υεμένη είναι ένας ισραηλινός πόλεμος.

Στην Υεμένη, στην επαρχία βόρεια της Sanaa, οι δυνάμεις αεράμυνας της Υεμένης κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος με τα χρώματα της Αραβίας, ενώ διέξαγε αεροπορικές επιδρομές. Είναι το δεύτερο F-16 που καταρρίφθηκε αυτή την εβδομάδα - προφανώς, οι δυνάμεις αεράμυνας της Υεμένης υποτιμήθηκαν κατάφωρα.
Το σαουδαραβικό μαχητικό F-16 συντρίφθηκε στη συνέχεια στην περιοχή του Bayt Khayran της επαρχίας Bani Harith στο βόρειο τμήμα της Σαναά.

Στις 11 Μάιου 2015, το τηλεοπτικό κανάλι της Υεμένης Al-Masirah ανέφερε ότι οι μαχητές της Ansarullah είχαν καταρρίψει ένα μαχητικό με μαροκινά χρώματα που παραβίαζε τον εναέριο χώρο της κοιλάδας Noshour στη βόρεια επαρχία της Saada. Το αεροπλάνο που καταρρίφθηκε σήμερα φέρεται να έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές κατά της αεροπορικής βάσης Αλ-Dailami, στην Υεμένη. Τα σαουδαραβικά μαχητικά διεξάγουν στρατιωτικές επιδρομές εναντίον της Υεμένης από τις 26 Μαρτίου.

Η ανάλυση των συντριμμιών δείχνει ότι αυτά τα αεροσκάφη είναι άγνωστης προέλευσης. Παρά το γεγονός ότι φέρουν τα χρώματα της Σαουδικής Αραβίας, γνωρίζουμε ότι δεν μπορούν να είναι αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας και ότι είναι στην πραγματικότητα ισραηλινά αεροπλάνα που πετάνε με αραβόφωνους  πιλότους της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, μέλη μιας ειδικής μονάδας "καμικάζι" που πετά με ειδικά τροποποιημένα F-16, «κομιστές πυρηνικών όπλων», που χρεώνονται με αποκαλυπτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, της Ρωσίας και της Δυτική Ευρώπη.

Ένα από αυτά τα αεροσκάφη είναι πιθανώς υπεύθυνο για τη ρίψη της βόμβας νετρονίου στην Υεμένη πριν μερικές ημέρες. Τα μίντια της Υεμένης ανέφεραν ότι δύο «ρουκέτες» που μετέφερε το μαχητικό αεροπλάνο δεν εξερράγησαν και βρέθηκαν στα συντρίμμια· το πιο πιθανό είναι ότι είναι πύραυλοι αέρος-αέρος Sidewinder. Δεν γνωρίζουμε τα άλλα όπλα που μετέφερε το αεροπλάνο. Δεν βρέθηκαν οι πιλότοι των δύο αεροσκαφών.

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ένα σύστημα BUK που εκσυγχρονίστηκε από τη Ρωσία. Η Υεμένη είναι καλά εξοπλισμένη με σύγχρονα ρωσικά όπλα, μεταξύ άλλων MiG-29 και προηγμένα συστήματα αεράμυνας, ένα γεγονός που παραμελήθηκε φαίνεται από τους Σαουδάραβες και τους Ισραηλινούς συμμάχους τους·  υποτίμησαν κατάφωρα τις ικανότητες του εχθρού τους, όπως το είδαμε και στο παρελθόν, ιδιαίτερα στο νότιο Λίβανο εναντίον της Χεζμπολάχ  -το "Ισραήλ" δεν σφάζει τόσο καλά όταν τα θύματά του είναι προετοιμασμένα και ικανά να ανταποκριθούν· ίσως σκέφτηκαν ότι βομβάρδιζαν άμαχους πολίτες στη Γάζα;

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 29.2.2016

Πηγή : Veterans Today


9 σχόλια:

  1. Κάποτε το αρχαίο Ισραήλ θεώρησε ότι είχε τη δύναμη από πλευράς έμψυχου και τεχνολογικού υλικού για να καταστρέψει δύο υπερδυνάμεις ταυτόχρονα. Τους Ρωμαίους και τους Έλληνες, που τότε και οι δύο ήταν σχεδόν ενωμένοι. Ξεκίνησε σκληρούς και γενναίους ιερούς θρησκευτικούς πολέμους που κράτησαν σχεδόν 225 χρόνια (δεν μιλάω για τους Μακκαβαϊκούς), με πολύ λίγα διαλείμματα. Αυτοί οι πόλεμοι είναι άγνωστοι στους περισσότερους ιστορικούς, ελλαδίτες, ισραηλινούς και άλλους, διότι έχει εξαφανιστεί το μεγαλύτερο μέρος των σχετικών αρχαίων πηγών. Κάηκε τότε η Ανατολική Μεσόγειος, από τη Λιβύη μέχρι την Κύπρο, το Ιράκ, την Αίγυπτο, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Καταστράφηκαν πολλοί από τους καλύτερους ναούς των πολυθεϊστών της περιοχής. Μετά τις τελευταίες μάχες επι Μεσσία Μπαρ Κόκχμπα, το Ισραήλ κατασφαγιάστηκε και όσοι έμειναν ζωντανοί πουλήθηκαν δούλοι σε όλη τη Μεσόγειο και την τότε Αραπιά. Πήρε περίπου 1810 χρόνια μέχρι να ξαναφτιάξουν κράτος. Πολλά δείχνουν ότι το σημερινό Ισραήλ παίζει πάλι με παρόμοιες, υπερβολικά μεγάλες φωτιές. Το σίγουρο είναι ότι το νέο Ισραήλ ακολουθεί ακριβώς το ίδιο αρχαίο στρατηγικό, την Τορά. Παρά τις νέες επεξηγήσεις της, φοβάμαι ότι η Τορά θα οδηγήσει το Ισραήλ στο ίδιο αποτέλεσμα που οδήγησε και το αρχαίο Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο, στην εποχή που αναφέρεσαι η μοναδική δύναμη ήταν η Ρώμη! Τα ελληνικά και τα ελληνιστικά κράτη είχαν διαλυθεί και υπαχθεί στην ρωμαϊκή κυριαρχία και οι Έλληνες είχαν αρχίσει να δέχονται τον όρο του Ρωμαίου υπήκοου. Όσο για τον πόλεμο που αναφέρεσαι σε καμία περίπτωση δεν πήρε τέτοια έκταση. Για την εποχή εκείνη υπάρχουν πολλές πηγές που την χαρακτηρίζουν ως Pax Romana. Οι εξεγέρσεις των Εβραίων ήταν μεμονωμένα περιστατικά και ως τέτοια αντιμετωπίστηκαν από την Ρώμη. Απλά όταν έχασαν την υπομονή τους, διέλυσαν το κράτος τους και τους διασκόρπισαν σε ολόκληρη την αυτοκρατορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι ο ειδικότερος ιστορικός για εκείνη ακριβώς την εποχή και εκείνα ακριβώς τα γεγονότα. Οι Έλληνες της Μέσης Ανατολής τότε ήταν πανίσχυροι οικονομικά, και σχημάτιζαν μεγάλο μέρος των στρατιωτικών δυνάμεων της περιοχής, υπό Ρωμαϊκή διοίκηση. Όλες οι μεγάλες πόλεις εκεί, είχαν Ελληνική πολιτική και οικονομική διοίκηση και μεγάλη αυτονομία. Οι πόλεμοι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά. Αν μου επιτραπεί θα παραθέσω πλήρη στοιχεία. Οι ιεροί πόλεμοι της Μέσης Ανατολής δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Είναι αρχαίο φαινόμενο το οποίο συγκάλυψε ο μετέπειτα Χριστιανικός κόσμος, ο οποίος γεννήθηκε από τους ίδιους θρησκευτικούς Ισραηλινούς κύκλους που πρωτοστάτησαν στη σφαγή των απίστων της Μέσης Ανατολής. Κατα τη διάρκεια όλων των ιερών πολέμων, υπό την ηγεσία άνω των τεσσάρων διαφορετικών Ισραηλινών Μεσσιών, Ρωμαίοι και Έλληνες ήταν ενωμένοι. Μέχρι να εγκατασταθούν οι πρώτες Ρωμαϊκές λεγεώνες, όλο το βάρος των πολέμων το σήκωναν συνήθως οι Έλληνες περεγκρίνοι στρατιώτες, υπό Ρωμαϊκή διοίκηση. Προ των πολέμων αυτών γίνονταν για άλλα 200 χρόνια άλλοι πόλεμοι, κυρίως ανάμεσα σε Ελληνικές δυνάμεις και ανάμεσα σε διχασμένους Ισραηλινούς. Άπαντες στην περιοχή ήταν διχασμένοι μέχρι να φτάσουν οι Ρωμαίοι. Μετά την άφιξη των Ρωμαίων στην περιοχή, οι Έλληνες παρέμειναν σταθερά στο πλευρό των Ρωμαίων. Αυτή είναι μια ιστορία που την γνωρίζω εγώ και σχεδόν κανένας άλλος. Δεν είναι δική μου ευθύνη το ότι δεν έχει γίνει γνωστή. Για 15 χρονια, βάση κανονισμών, μου έχει απαγορευθεί να δημοσιεύσω οτιδήποτε σχετικό με την έρευνά μου, την οποία έχω ξεκινήσει προ 30 ετών και την έχω ολοκληρώσει. Ελπίζω κάποτε να μου επιτραπεί να μιλήσω και να δημοσιεύσω, αλλά με την βλακεία που δέρνει Ελλαδίτες, Ισραηλινούς και άλλους, ίσως πλέον να μην έχει νόημα ότι και να κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Αν μου επιτραπεί θα παραθέσω πλήρη στοιχεία<

      Εγώ το επιτρέπω και πιστεύω να μην υπάρχει αντίρρηση από κανέναν. Αντιθέτως μάλιστα!

      >Αυτή είναι μια ιστορία που την γνωρίζω εγώ και σχεδόν κανένας άλλος<

      Ναι, είναι γνωστό, Γιωργάκη, ότι είσαι ένα είδος Indiana Jones, αλλά προικισμένος με έμφυτη ενόραση και το κάθε σου σχόλιο εμπλουτίζει τον στεγνό και κατά τ' άλλα μάλλον τετριμμένο ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ.

      Ασμένως, λοιπόν, περιμένομε στοιχεία πλήρη, όπως άλλωστε πάντα συνηθίζεις να παραθέτεις κι εφιστώ την προσοχή των διαχειριστών, μόλις αυτά δοθούν, να γίνουν πρωτοσέλιδο άρθρο.

      Τώρα, όμως, πρέπει να ξεκουραστείς, διότι είναι φυσικό 30 ετών έρευνα να σε έχει πλήρως εξαντλήσει και πιστεύω να αρθεί η απαγόρευση (αλήθεια, ποιος την επέβαλε;) να μιλήσεις, ώστε να λάμψει το φως τής αληθείας, διαπερνόν και καταυγάζον τα σκότη τής ημετέρας ταπεινής αγνοίας.

      Διαγραφή
  4. Στέκομαι σε μία φράση σου

    "Αυτή είναι μια ιστορία που την γνωρίζω εγώ και σχεδόν κανένας άλλος"

    Αυτό αν μη τι άλλο σημαίνει πως είναι μια ιστορία που την έβγαλες απ΄ το μυαλό σου, και κανένα επιστημονικό σύγγραμμα ή διατριβή Ιστορίας δεν έχει δεχτεί να το περιλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και επειδή και εγώ ανήκω στον επιστημονικό κόσμο, από εντελώς διαφορετικό μετερίζι όμως, διαβεβαιώνω άπαντες πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει κάποιος μια έρευνα με αποδεδειγμένα στοιχεία και να απαγορεύεται να την δημοσιεύσει. Άλλωστε ειδικά οι διατριβές στην Ιστορία είναι "συναρμολόγηση" υφιστάμενων πηγών και διασταύρωσή των στοιχείων οπότε από αυτό προκύπτει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της περιόδου που εξετάζεται. Εκτός εάν σε κάποια ανασκαφή βρεθεί και αποκρυπτογραφηθεί κάποιο έργο το οποίο μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν άγνωστο.
    Ο μόνος λόγος να μην μπορείς να δημοσιεύσεις την έρευνά σου είναι να έχει κριθεί απορριπτέα αλλά και πάλι κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει να την αναρτήσεις σε blog ας πούμε.
    Όλα τα άλλα είναι θεωρίες συνομωσίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η βιασύνη δεν ταιριάζει στον κ. Νίκο, ούτε στον προβληματισμένο Νάτιβιστ.

    Αγαπητέ κ. Νικόλαε, κάνεις λάθος. Δεν έχω δικαίωμα να δημοσιεύσω προ της τελικής τεχνικής εγκρίσεως. Σχετικά με τις διαφορετικές εξεταστικές επιτροπές καθηγητων και τους τρεις άλλους διαφορετικούς καθηγητές που επέβλεψαν τη διατριβή μου, υπήρξαν αρκετές διαφωνίες μεταξύ τους σχετικά με το τι έπρεπε να κάνω. Ο θάνατος ενός από αυτούς, η βαριά βιολογική ασθένεια ενός άλλου, η ψυχοδιανοητικη ασθένεια ενός τρίτου από τους 10 συνολικά καθηγητές που ασχολήθηκαν με το έργο μου, οι οικογενειακές μου υποχρεώσεις ως πολυτεκνου αλλά και οι άλλες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, σε συνδυασμό με τον πόλεμο που έγινε ανάμεσα σε άλλους καθηγητές μέσα στο πανεπιστήμιό μου, την τεράστια πρωτογενή και δευτερογενή βιβλιογραφία μου, και τις ασθένεις και ατυχήματά μου, είχαν ως αποτέλεσμα να περνάνε τα χρόνια. Για παράδειγμα θα αναφέρω ότι πήρε 14 μήνες από τη στιγμή που κατέθεσα, μέχρι να εγκριθεί από την επιτροπή η θέση μου. 9 μήνες για την αλλαγή ενός καθηγητού που δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω από αυτόν και να πάω σε άλλον, 1 χρόνο αναμονής μετά το θάνατο της πρώτης καθηγήτριας και πολλούς άλλους μήνες για τεχνικά και γραφειοκρατικά ζητήματα. 2 χρονια διέκοψα λόγω οικογενειακών, και όλα τα άλλα χρόνια ήμουν μερικήσ φοιτήσεως. Τώρα, αναμένω τεχνική έγκριση από την γραμματεία της αντιπρυτάνεως, αφού πρώτα καταθέσω τελικό έντυπο αντίτυπο, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να κάνω αυτές τις μέρες διότι είμαι μακριά από τον κόσμο ετούτο.

    Σε πρώτη φάση δεν θα δημοσιευθεί το μισό του έργου μου, το οποίο δεν περιλαμβάνετε στη διατριβή μου. Σε δεύτερη φάση θα δημοσιευθεί και αυτό. Κατα την ομολογία όσων καθηγητών ασχολήθηκαν, ο όγκος εργασίας πίσω από τη διατριβή μου είναι ασυνήθιστα μεγάλος, και τα ευρήματά μου έχουν την τάση να ανατρέψουν πάρα πολλά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

    Είμαι ο ειδικότερος άνθρωπος στον πλανήτη να μιλήσει για ορισμένα ιστορικά θέματα, και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν ορισμένοιαπό τους καθηγητές που με έχουν διαβάσει. Το Ισραήλ έχει γεννήσει τον Χριστιανισμό, και όχι μόνο, με πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτό που σήμερα γνωρίζουν οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι. Παπάδες και ραβίνοι,σε γενικές γραμμές, έχουν διδάξει μια πλαστή και παραβιασμένη ιστορία. Είμαι εδώ με αποστολή από θεϊκές δυνάμεις για να αλλάξω τα φώτα σχεδόν στους πάντες όσους δεν βλέπουν καλά. Άν σας αρέσουν αυτά που έχετε, τότε να μην ψάχνετε για άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Ο θάνατος ενός από αυτούς, η βαριά βιολογική ασθένεια ενός άλλου, η ψυχοδιανοητικη ασθένεια ενός τρίτου ...<

      Στόοοοοοπ! To πράγμα γίνεται creeping και καλά σε παρομοίωσα με τον Indiana Jones. Φαίνεται ότι όποιος ασχοληθεί με τις μυστηριώδεις μελέτες σου, διατρέχει κίνδυνο, όπως και με τα ευρήματα τού προλεχθέντος. Εγώ δεν θέλω να διαβάσω τις εργασίες σου!

      Διαγραφή
  7. Επειδή μου τη σπας, η τιμωρία σου θα είναι να τις διαβάσεις με το ζόρι. Η καθηγήτρια που απεβίωσε ήταν μεγάλη και υπέφερε από καρκίνο. Και ο άλλος που υποφέρει βαριά είναι μεγάλος. Και οι δύο διετέλεσαν διευθυντές ινστιτούτων. Πιθανόν να τους έκανε χειρότερα η εργασία μου, δεν το ξέρω αυτό. Μπορεί να τρέλανα τον τρίτο, δεν ξέρω, πάντως υποφέρει και αυτός σίγουρα. Όλοι οι άλλοι είναι γεροί σαν ταύροι.
    Δεν θα σε αφήσω στο σκοτάδι, μετά από τόσο κόπο που έχεις κάνει. Πρέπει να σε σώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.