26/2/16

Μακάβρια ευρήματα στα κατεχόμενα: Βρέθηκαν οι σοροί πέντε εμβρύων στην κατεχόμενη Κύπρο

Μανώλης Καλατζής
Οι σοροί πέντε εμβρύων ανακαλύφτηκαν σε περιοχή μεταξύ των κατεχόμενων χωριών Αγίου Επικτήτου και Καράκουμι κοντά στη Κερύνεια, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην «αστυνομία» του ψευδοκράτους, σε σχέση με υπόθεση παράνομων εκτρώσεων σε ιδιωτική κλινική με την ονομασία  «Αντά» (νησί).
Οι σοροί, που πιστεύεται ότι ανήκουν σε έμβρυα μεγαλύτερα των έξι μηνών, μεταφέρθηκαν στο «κρατικό» νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας για νεκροψία. Οκτώ άτομα, τρεις γιατροί, ένας αναισθησιολόγος, ένας νοσοκόμος, μια μαία, μια γραμματέας και ένας άνδρας ασφάλειας, συνελήφθησαν σχετικά με την υπόθεση και προφυλακίστηκαν.

Η υπόθεση αφορά εκτρώσεις που έγιναν μεταξύ 2013 και 2016 σε εγκυμονούσες, στις οποίες το έμβρυο ήταν μεγαλύτερο των δέκα εβδομάδων, που είναι το επιτρεπτό όριο στα κατεχόμενα για τις εκτρώσεις.

Εξάλλου, το λεγόμενο «υπουργείο» υγείας ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε όπως η κλινική παραμείνει κλειστή για τρεις μήνες ενώ οι έρευνες της «αστυνομίας» του ψευδοκράτους συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τα κατεχόμενα, οι εκτρώσεις πραγματοποιούνταν με χειρουργική επέμβαση. Οι ιδιοκτήτες της κλινικής φέρονται γνώριζαν για τις εκτρώσεις και έχουν συλληφθεί.
Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.