29/2/16

Βενιζέλος: Ολέθριο ιστορικό λάθος η σύνδεση της εξωτερικής πολιτικής με την αξιολόγηση

Παπαστάθης Αργύρης   
Οπως Βενεζουέλα, ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης.
Ομιλία στο Φόρουμ των Δελφών με υπαινιγμό για εκλογές 
Την άποψη ότι είναι "ολέθριο ιστορικό λάθος" η σύνδεση της εξωτερικής πολιτικής με την αξιολόγηση, διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο διεθνές Φόρουμ των Δελφών το πρωί της Κυριακής.
"Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλησε να συνδέσει τη διαθεσιμότητα για την υποδοχή προσφύγων με χαλάρωση στο Ασφαλιστικό" ανέφερε κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν δέχτηκε να συζητηθούν θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας προσβλέποντας σε ανταλλάγματα στην αξιολόγηση.
Για το ΝΑΤΟ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πέρα από τα θετικά, όπως ή διεθνοποίηση του προσφυγικού, έχει και άλλες διαστάσεις όπως:
-Η Τουρκία μετέχει ισότιμα στο ΝΑΤΟ κάτι που δεν συμβαίνει στην ΕΕ.
-"Δυστυχώς θα βγουν στην επιφάνεια", από την άλλη πλευρά, ζητήματα όπως η αποστρατικοποίηση όπως συνέβη με την πτήση του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους "άνευ λόγου και αιτίας".
Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη για τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ή κυβέρνηση έχει "τυπική νομιμότητα" αλλά το πρόβλημα είναι ή πολιτική νομιμοποίηση και "υπάρχει μια αθεράπευτη κρίση νομιμοποίησης" καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε σε ένα θεμελιώδες ψέμα τα χρόνια της αγωνίας του ελληνικού λαού.
"Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι αξιακό, ιδεολογικό, πολιτιστικό, αλλά και πολιτικό-Ιστορικό" τόνισε.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας "των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων", σχολίασε: "Δεν θεωρώ ότι είναι δίκαιο ιστορικά ο ιθύνων παράγοντας μιας τέτοιας κυβέρνησης να είναι ο κ. Τσίπρας" δείχνοντας προς την κατεύθυνση των εκλογών.
Ο κ. Βενιζέλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι όταν παράγεται πολιτική ένταση, χρησιμοποιείται λεκτική βία και ανακαλύπτονται εσωτερικοί εχθροί "μετά δεν μπορείς να λες θέλω συναίνεση".
Ερωτηθείς για τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έχει σαφές πολιτικό στίγμα αλλά ηγείται ενός κόμματος με αντιφάσεις. "Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες φλερτάρουν με την ιδέα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ", της αντιμνημονιακής - μνημονιακής συνένωσης και θεωρούν τον κ. Καμμένο σαρξ εκ της σαρκός της.
Βενεζουέλα - Κίνα
Ερωτηθείς για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των μέσων ενημέρωσης και την πρόθεσή της να βάλει κανόνες στο Διαδίκτυο, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι σε χώρες όπως η Βενεζουέλα, "οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν και ως παράδειγμα", ή σε χώρες όπως η πιο κοντινή Ουγγαρία "οι ανεξάρτητες αρχές δεν υπάρχουν ή πλήττονται".
Σχολιάζοντας το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αλλά και τις τελευταίες μηνύσεις, όπως ανέφερε με νόημα, στο χώρο της δικαιοσύνης ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη να ασχοληθεί σοβαρά με τι θέμα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
"Το να θέτεις θέματα ελέγχου του Διαδικτύου παραπέμπει σε χώρες οι οποίες ασχολούνται με τον έλεγχο του Διαδικτύου" σχολίασε, αναφερόμενος έτσι εμμέσως τις πρακτικές της Κίνας.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Σπουδαία προσωπικότητα ο Τούρκογλου/Βενιζέλος !!!.
    Περισπούδαστα και εθνοσωτήρια όσα βγάζει ο στόμας του.
    Όχι σάν εκείνα τα στικάκια της Λίστας Λαγκάρντ, που έπρεπε να
    κρατήσει επτασφράγιστα, ένα χρόνο στο συρτάρι, μη και πέσουν στα χέρια της Δικαιοσύνης ή της Εφορίας.
    Για το καλό της πατρίδας φυσικά, ο ΕΥάγγελος. Ευ- ΄Αγγελος.
    ΄Ενας πεφυσιομένος, Υπερδιογκωμένος, λιπώδης ευφημισμός, ονόματος και Ψευδεπιθέτου αυτός ο αγύρτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ περίμενα να σηκώσει την παντιέρα του Σημίτη για να μας τον πλασάρει ώς τον καταλληλότερο για να το μέτωπο των Ευρωπαικών δυνάμεων. Εδώ συμφώνησε κι ο Κούλης.

    Σκέτη απογοήτευση ο απατεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.