26/2/16

Ιδού το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς! Υπήρξε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που συναντήθηκε με μέλος του κυκλώματος εκβιαστών;

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για τις αποκαλύψεις με κυκλώματα εκβιαστών στο χώρο των μέσων ενημέρωσης ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.
Ο αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ ζητά συγκεκριμένα να μάθει εάν έχει υπάρξει συνάντηση και επικοινωνία «κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους» με ένα ή και περισσότερα πρόσωπα που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
«ΘΕΜΑ: Εκβιασμοί και Δημοκρατικοί Θεσμοί

Ιδιαίτερη αναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση των εκβιασμών στην οποία εμπλέκονται εκδότης – ιδιοκτήτης Μ.Μ.Ε. (έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου) και δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι διέπρατταν εκβιάσεις σε βάρος φυσικών προσώπων, Δ.Ε.Κ.Ο., Τραπεζών και Επιχειρήσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας. Στο πλαίσιο της έρευνας, αποκαλύφθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι δράστες κατηγορούνται ότι προσέγγιζαν φυσικά και νομικά πρόσωπα απαιτώντας διάφορα χρηματικά ποσά για καταχώρηση διαφημίσεων σε Μ.Μ.Ε. που διατηρούσαν οι ίδιοι, εκβιάζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναρτούσαν αρνητικά και συκοφαντικά άρθρα σε βάρος τους.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε χθες (25-02-2016) την ανακοίνωση του Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, σύμφωνα με την οποία «Η υπόθεση των κατηγορουμένων για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης εκβίασης και δωροδοκίας βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία θα αξιολογήσει και θα κρίνει την υπόθεση και τα πρόσωπα. Η Δικαιοσύνη αναπνέει, η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, όπως δεν παρεμβαίνει και σε άλλες εν εξελίξει υποθέσεις. Το γεγονός ότι το απόστημα σπάει τώρα, αποδεικνύει ότι αίρονται τα διάφορα εμπόδια και η Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη αφήνονται, απερίσπαστες, να κάνουν τη δουλειά τους».

Με ιδιαίτερη ανακούφιση δεχθήκαμε τις δηλώσεις του κ. Υπουργού και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις, δεδομένου ότι οι θεσμικές εκτροπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, ανεξάρτητες αρχές, τρόπος παραγωγής νομοθετικού έργου (δεκάδες τροπολογίες, πάμπολλες ΠΝΠ), υπερσυγκέντρωση εξουσιών στον Υπουργό Επικρατείας κλπ) επιβάλλουν να είμαστε σε εγρήγορση για την προστασία των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Ζητούμε να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, καθώς και την αυστηρή τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται αλλά και την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1.  Έχει υπάρξει επικοινωνία, πολύ περισσότερο συνάντηση, έστω κι ενός μέλους του «κυκλώματος των εκβιαστών» με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος;
2.   Ποιος ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τη θωράκιση της δημοκρατίας και την ενίσχυση του πλουραλισμού και της ελευθερίας του λόγου;»

2 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, "η θωράκιση της δημοκρατίας και την ενίσχυση του πλουραλισμού και της ελευθερίας του λόγου" ξεκίνησε ήδη αποφασιστικά από την Ν.Δ. του Αυγενάκη, που απέλυσε ήδη τον "δημοσιογράφο" Μαυρίκο, στερούμενη των πολυτίμων υπηρεσιών του (με τον ταπεινό μισθό των 18.000 Ευρώ τον μήνα).

    Η υπόθεση έχει πολύ ζουμί, και ακόμη είμαστε στην αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μας κανει εντυπωση ? Τις προαλλες δεν ειχε επαφες με τους μαχαλο-αναρχικους ενας απο τους στυλοβατες των "εμεις οι αριστεροι", καποιος συμπαθητικος με μορφη νυφιτσας, προσφεροντας τους καλυψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.