26/2/16

Πορεία διαμαρτυρίας προσφύγων στον Πειραιά

Μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗΜετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι πραγματοποιούν μετανάστες και πρόσφυγες με μοναδικό αίτημα να φύγουν από την Ελλάδα. Ωστόσο, όπως λένε γνωρίζουν ότι τα σύνορα είναι κλειστά.

Πάνω από 1.500 άνθρωποι έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πολλές οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με προβλήματα υγείας φιλοξενούνται στους σταθμούς επιβατών του λιμανιού, ενώ εθελοντές τους προσφέρουν φαγητό, νερά και είδη πρώτης ανάγκης, αναφέρει το Mega.

Από τη Δευτέρα έως σήμερα στο λιμάνι έχουν φτάσει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Στόχος όλων είναι να φτάσουν στα σύνορα, με προορισμό χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Στην Ειδομένη παραμένει εκρηκτική η κατάσταση. Όπως είπε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξανθή Σουπλή, στο σημείο έχουν εγκλωβιστεί περίπου 3.5000 άνθρωποι, ενώ το τελευταίο 24ωρο οι Σκοπιανοί επέτρεψαν τη διέλευση μόλις 260 ατόμων.

Στην περιοχή υπάρχουν και εντάσεις μεταξύ των μεταναστών. Όπως είπε η κ. Σουπλή χθες το βράδυ ήταν μάρτυρας στη διαμάχη μεταξύ οικογενειών, όπου βγήκαν και μαχαίρια, για το ποιοί θα αποκτήσουν την κυριότητα μιας σκηνής, καθώς ο καταυλισμός έχει γεμίσει.

Εν τω μεταξύ σήμερα στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονταν περίπου 50 – 60 άνθρωποι, κυρίως Αφγανοί, οι οποίοι κοιμήθηκαν σε σλίπινγκ μπανγκ και κουβέρτες που τους πρόσφεραν κάτοικοι και εθελοντές.

Σχετικά με την απόπειρα αυτοκτονίας των δύο μεταναστών που προσπάθησαν να κρεμαστούν από δέντρα χθες το απόγευμα, όπως μετέδωσε ο Μάριος Κωνσταντινίδης, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και οι πληροφορίες λένε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Την ίδια ώρα ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των νησιών, καθώς ενημερώθηκαν για το σχέδιο της κυβέρνησης για επιβράδυνση μεταφοράς μεταναστών από τη νησιά, όπως μετέδωσε ο Γιάννης Σινάνης από τη Λέσβο.

Κατήγγειλε αισχροκέρδεια, του έσπασαν τα πλευρά

Σε καταγγελία για ξυλοδαρμό από κερδοσκόπους στα Τέμπη, προχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Νίκος Πουτσιάκας. Όπως είπε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA χθες επισκέφτηκε τα Τέμπη όπου βρίσκονται εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες και αντιλήφθηκε ότι ένας καταστηματάρχης πουλούσε το μικρό μπουκάλι νερό 2 ευρώ. Μίλησε με τον καταστηματάρχη, και όπως είπε του ανέφερε ότι θα τον καταγγείλει.

Λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο εθελοντές με τρόφιμα και νερά και στην προσπάθεια να τα μοιράσουν στους πρόσφυγες αντέδρασε ο καταστηματάρχης, ο οποίος προχώρησε σε λεκτικό προπηλακισμό. Ακολούθησε επίθεση από τον ιδιοκτήτη και τον αδελφό του, ενώ πρόσφυγες και μετανάστες τους προστάτευσαν. Λίγο αργότερα όμως δέχθηκε, “ύπουλη” επίθεση όπως είπε από έναν από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με σπασμένο πλευρό.

http://mignatiou.com/2016/02/poria-diamartirias-prosfigon-ston-pirea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.