27/2/16

Μια πρόταση για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

    Μια πρόταση για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
Του Πέτρου Τσώνη 
Ποιος το περίμενε η Ευρώπη του διαφωτισμού, η Ευρώπη του ουμανισμού και της αλληλεγγύης θα έφθανε στο σημείο να κλείνει τα σύνορά της στους κατατρεγμένους, διωγμένους με τη βία από τις εστίες τους…
Μια Ευρώπη συμμέτοχη στα όσα συμβαίνουν στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στις υπόλοιπες πολύπαθες περιοχές, σφυρίζει αδιάφορα λες και είναι μακριά από το πρόβλημα.
Σπαράζει η καρδιά σου βλέποντας τον μπόμπιρα με τα ελάχιστα εφόδιά του να περπατά στην εθνική οδό προς τα σύνορα.
Και για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός, παρά τις δοκιμασίες του, ανοίγει την αγκαλιά του για να προσφέρει από το υστέρημά του ό,τι μπορεί σ’ αυτούς τους ανθρώπους.
Πριν αρκετά χρόνια εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας χιλιάδες Αλβανοί. Στην αρχή υπήρξαν προβλήματα όμως με το πέρασμα του χρόνου η κατάσταση ισορρόπησε. Ξεχώρισε η Ήρα από το στάρι, έφυγαν οι παραβατικοί και ρίζωσαν αρκετές οικογένειες δίνοντας ζωή ιδιαίτερα στα χωριά μας.
Υπάρχουν αρκετά χωριά της Μεσσηνίας που ζουν χάριν στους Αλβανούς που καλλιεργούν τη γη, καθαρίζουν τα χτήματα, μαζεύουν τις ελιές και γενικά κάνουν ό,τι δεν κάνει κανένας Έλληνας.
Στην αρχή ακούστηκαν διάφορα, όπως ότι θα αλλοιώσουν τον πληθυσμό, θα δημιουργήσουν προβλήματα κ.λπ
Όμως ο χρόνος έδειξε ότι κάτι τέτοιο δε συνέβη. Οι Αλβανοί ενσωματώθηκαν πλήρως με τις τοπικές κοινωνίες, τα παιδιά τους μαθαίνουν γράμματα και σύντομα με τον τελευταίο νόμο της ιθαγένειας θα γίνουν και με τη βούλα Έλληνες.
Παρά την έλευση των Αλβανών η μεσσηνιακή ύπαιθρος παραμένει εγκαταλειμμένη. Ολόκληρα χωριά, ιδιαίτερα στα ορεινά, έχουν ελάχιστους κατοίκους και σε λίγα χρόνια, αν η κατάσταση συνεχίσει μ’ αυτόν τον ρυθμό θα ερημώσουν πλήρως.
Κάντε μια βόλτα στα χωριά του Ταϋγέτου, της Είρας, του Λυκοδήμου, του Διαβολιτσίου, της ορεινής Τριφυλίας, ερημιά και καταδίκη.
Ίσως σοκαριστούν οι «Ελληναράδες» αλλά θα τολμήσω μια πρόταση: Η χώρα μας, αφού μελετήσει τις ανάγκες που υπάρχουν, να εγκαταστήσει στα ρημαγμένα χωρία Σύρους πρόσφυγες.
Ας πούμε στη Μεσσηνία, να δούμε πόσους χρειαζόμαστε, τι ανάγκες υπάρχουν στα χωριά μας και να πράξουμε ανάλογα.
Κάποτε η Μεσσηνία ήταν αυτάρκης σε όλα τα γεωργικά προϊόντα, κάποτε χιλιάδες αιγοπρόβατα υπήρχαν στα χωριά μας, γιατί να μην ξανακάνουμε ό,τι έκαναν οι προγονοί μας; Να ξανακάνουμε δηλαδή τη χώρα μας αυτάρκη που θα βασίζεται στις δικές της μόνο δυνάμεις και όχι στις εισαγωγές.
Όσο για την καθαρότητα της φυλής, θα θυμίσω ότι από αυτόν εδώ τον τόπο πέρασαν δεκάδες φυλές και πληθυσμοί και όμως η φυσιογνωμία της δεν άλλαξε, γιατί να γίνει τώρα;

10 σχόλια:

  1. Δεν διαφωνώ ιδιαίτερα και θα προσθέσω πως υπάρχει ένα πολιτισμικό όπλο που λέγεται εκκλησία, το οποίο η κυβέρνηση βλημάτων δεν το έχει θεωρήσει σωστά! Δεν μιλάω για εκχριστιανισμό με το ζόρι, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η θρησκεία είναι ένα μέσο ώστε να ενσωματωθούν οι άνθρωποι ευκολότερα και όσοι θέλουν ας γίνουν χριστιανοί αν δε θέλουν δεν πειράζει. Όποιος θέλει να μείνει ας τους μοιράσουν σε όλη την Ελλάδα ειδικά τους οικογενειάρχες και φυσικά θα πρέπει να αρχίσουν να επαναπροωθούν και αυτούς που δεν έχουν κανένα λόγο να βρίσκονται στην Ελλάδα! Ένας συνδυασμός ενεργειών μπορεί να μετατρέψει ένα πρόβλημα σε όφελος! Οι σχέσεις μας με τους Σύριους είναι πολύ στενοί και μπορούν να βρεθούν κοινοί τόποι και με Σύρους και με Αφγανούς από τον Αλέξανδρο ως και τη βυζαντινή αυτοκρατορία και να ενσωματωθούν οι περισσότεροι ομαλά στην κοινωνία μας! Ωστόσο η ιδεολογική ταξική αγκύλωση που δεν κατανοεί την αξία του έθνους καταστρέφει τη χώρα και διογκώνει τα προβλήματα! Η Ελλάδα δεν είναι σταυροφόρος δεν είναι ούτε Δύση ούτε Ανατολή είναι η γέφυρα η πολιτισμική και αυτό είναι σοβαρό όπλο ισχύος! Απλώς έχει καταργηθεί από ειλικρινά ψευτοκουλτουριάρηδες μαρξιστές της κακιάς ώρας και του ενός βιβλίου, με απόλυτη έλλειψη φαντασίας και καμμένους εγκεφάλους από τη μαστούρα και το κόμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Σπαράζει η καρδιά σου βλέποντας τον μπόμπιρα με τα ελάχιστα εφόδιά του να περπατά στην εθνική οδό προς τα σύνορα<

    Και βέβαια σπαράζει, γι αυτό τα ΜΜΕ φροντίζουν μόνο τέτοιες εικόνες να προβάλλονται. Επίκληση στον συναισθηματισμό των Ελλήνων, αλλά και απάτη, διότι αποκρύπτονται οι εικόνες υγειών ανδρών, κυρίως, από 20-35, που δεν φαίνονται ιδιαίτερα ταλαιπωρημένοι και οι οποίοι δεν είναι πρόσφυγες, αλλά μετανάστες που βρίσκουν εύκολη είσοδο στην Ελλάδα.

    >Ξεχώρισε η Ήρα από το στάρι, έφυγαν οι παραβατικοί και ρίζωσαν αρκετές οικογένειες δίνοντας ζωή ιδιαίτερα στα χωριά μας.<

    Σοβαρά; Και τότε γιατί δεν λείπουν από τα ημερήσια αστυνομικά δελτία οι Αλβανοί εγκληματίες;

    Με την ωραιοποίηση, χωρίς καμμία επαφή με την πραγματικότητα, ο αρθρογράφος δεν διστάζει ούτε λίγο ούτε πολύ να μάς προτείνει να γίνουμε Ελλασία. Άξιος ο μισθός του, αλλά όσο μπορούμε δεν θα πάρουμε.

    ΥΓ: Πάντα υπήρχαν αυτοί οι τελάληδες τής πολυπολιτισμικότητας, αλλά τώρα με το κύμα των προσφύγων, προβλέπω ότι θα τούς πέσει φόρτος εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλο πρόβλημα το προσφυγικό. Πολλές λύσεις προτείνονται. Οι περισσότερες στριφογυρίζουν γύρω από την φτωχοκλαψούρικη θεωρία πως το προσφυγικό είναι θέμα Ευρωπαϊκό. Το πρόβλημα του προσφυγικού είναι μεν παγκόσμιο αλλά εμείς εδώ καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το κατά 100% δικό μας προσφυγικό πρόβλημα, όσο μεγάλο και αν είναι! Το ίδιο κάνει κάθε χώρα. Όποια χώρα έχει τις δυνατότητες να λύση το πρόβλημα της, λίγο την ενδιαφέρει αν αυτό θα βαρύνει άλλες χώρες πρόθυμες σε υψηλότερες έννοιες φιλοξενίας. Τα περί συλλογικής ευθύνης των κρατών ευρωπαϊκών ή της γής ολόκληρης μόνο σε πολύ αφελείς πολίτες απευθύνονται. Ως χώρα γνωρίζομε πολύ καλά τη συμπαράσταση στο Κυπριακό , τις Ελληνοτουρκικές διαφορές, τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Πόλης για να μην πάμε πιο πίσω. Ζήσαμε τη στάση των χωρών στη λύση του Παλαιστινιακού. Γνωρίσαμε τη διάλυση του ΙΡΑΚ, της Συρίας, της Λιβύης κ.λ.π.! Αν νομίζομε πως θα προστρέξουν στη λύση του προσφυγικού κατά τα δικά μας συμφέροντα είμαστε μακριά νυχτωμένοι!
    Λοιπόν η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι μία. Κάθε αποβιβαζόμενος ή διασωζόμενος Πολίτης άλλης χώρας κατευθύνεται στα χερσαία σύνορα της χώρας. Σε μια ζώνη 500 μέτρων από τα σύνορα και κατά μήκος των συνόρων εγκαθίστανται hot spots με ανάλογες εγκαταστάσεις βασικών αναγκών των ανθρώπων. Κανένας μεταναστάτης η πρόσφυγας σε νησιά ή στην ενδοχώρα. Καμιά εγκατάσταση «γκέτο» μέσα στην ενδοχώρα ή σε νησί!
    Έτσι και αλλιώς οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να κατευθυνθούν στη βόρεια Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο και κανένα ηθικό δικαίωμα να τους αποτρέπει από την επιλογή τους αυτή. Ας ξυπνάνε λοιπόν κάθε μέρα και ας διαδηλώνουν στα συρματοπλέγματα των Σκοπιανών, Αλβανικών και Βουλγαρικών συνόρων. Το δικαίωμά τους στην επιδίωξη του σκοπού τους δεν πρέπει να είμαστε εμείς που θα την καταστείλουμε. Ας τους γίνει κατανοητό ποια είναι η Ελληνική φιλοξενία και ποιά η Φιλοξενία των Βορείων γειτόνων μας.
    Η δική μας φιλοξενία ας περιοριστεί στην τροφή , την προσωρινή στέγαση , προσωρινή περίθαλψη αλλά εκεί, απέναντι από τους σιδερόφρακτους σκληροτράχηλους, φρουρούς των γειτόνων. 24 ώρες το 24ωρο! 365 ημέρες το χρόνο.
    Για όσους αντιληφθούν την διαφορά περί την φιλοξενία και θελήσουν να ζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή μόνιμα στην Ελλάδα, σεβόμενοι και προσαρμοζόμενοι πλήρως στον τρόπο ζωής των Ελλήνων , θα πρέπει να διαμορφωθούν ολοκληρωμένα προγράμματα ατομικής ή οικογενειακής ένταξης και ενσωμάτωσης στον ιστό της Ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισως να ειναι καλη ιδεα αλλα....ο αρθογραφος αναρωτηθηκε εαν αυτοι οι ανθρωποι θελουν να γινουν αγροτες η κτηνοτρόφοι???εγω ξερω οτι θελουν να πανε πιο περα...στην ευρωπη καπου αλλου αλλα οχι εδω...αυτοι φυγαν ολοι απο αστικα κεντρα και οχι απο χωρια.ξερουμε οτι ολλοι μαζευονται στα βορεια συνορα για να φυγουν.δεν καθονται σε αστικα κεντρα..απλα θελουν να φυγουν ...οποτε πρεπει να βρεθει αλλη λυση και λυση δεν υπαρχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα δεν πρέπει να δώσει λύση στο προσφυγικό κατά την επιλογή των προσφύγων- μεταναστών αλλά κατά τις δικές της ανάγκες, δυνατότητες και συμφέροντα. Αν η Ελλάδα θέλει αγρότες στα χωριά θα πάει όποιος το επιλέξει με ελεύθερη βούληση. Αν η Ελλάδα θέλει εξειδικευμένο δυναμικό που είναι στα αστικά κέντρα της περιφέρειας όποιος το επιλέξει θα πάει . Όποιος δεν ικανοποιείται από τις προσφερόμενες λύσεις που θα αναπτυχθούν με τα αντίστοιχα προγράμματα θα μπορεί να επιμένει εκεί στα σύνορα να διεκδικεί το δικαίωμά του να συνεχίσει το δρόμο του. Σε κάθε άλλη περίπτωση η πατρίδα του και ο πολιτισμικός του κόσμος τον περιμένει και η φιλόξενη Ελλάδα οφείλει να τον διευκολύνει να γυρίσει στη πατρίδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές ειναι σοβαρές προτάσεις και συμφωνώ με την προσέγγιση από την αρχη

      Διαγραφή
  6. Ωραίο άθρο αναρτήσατε κ. Καλεντερίδη!!! Σπουδαίο όραμα έχετε για την πατρίδα μου. Θα ήθελα να ξέρω...όταν σε άρθρο σας πριν τις τελευταίες εκλογές, μας συμβουλεύατε να προσέξουμε ποιούς να ψηφίσουμε και προ ημερών σε άλλο άρθρο, μας επισημαίνατε ότι "είναι επείγουσα ανάγκη να συνασπιστεί το έθνος για να αντιμετωπιστούν εξελίξεις που βρίσκονται προ των θυρών" ενοούσατε να κινηθουμε προς αυτή την κατεύθυνση; Δηλαδή... την κατεύθυνση του κ. Πέτρου Τσώνη;

    Επίσης, στο σημερινό σας άρθρο γράφετε χαρακτηριστικά..."Κι αυτό γιατί οι κυβερνήτες της διαχρονικά, με αποκορύφωμα τον σημερινό πρωθυπουργό και μεγάλο μέρος του υπουργικού συμβουλίου, μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν με... νάματα εντελώς ξένα και εξ αντικειμένου ανθελληνικά". Αυτό δεν ισχύει για τον κ. Τσώνη που γράφει αυτό το άρθρο;

    Στην συνέχεια γράφετε..."μάλιστα, είχαμε επανειλλημμένως απευθύνει αγωνιώδεις εκκλήσεις προς τους ανεύθυνους, ανίδρωτους εξουσιομανείς καταληψίες, ότι αν εφαρμόσουν την πολιτική τους είναι ορατός ο κίνδυνος «να χάσουμε την πατρίδα μας χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά". Τέτοιες αναρτήσεις, είναι οι δικές σας ντουφεκιές έναντι αυτών.

    Κλείνοντας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι άλλη μια αναλλοίωτη αρχή της διοίκησης, είναι η παραδοχή των λαθών και η εξαγωγή συμπερασμάτων και διδαγμάτων, για τη διόρθωση της πορείας. Διορθώστε... λοιπόν την πορεία κ. Καλεντερίδη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειάζεται συντονισμός πολλών ενεργειών για να λυθεί το προγραμμα μια έξω αυτών μπορεί να ειναι και η ένταξη όπως γράφει ο George Baltas από πανω. Όχι στην ηλιθιότητα και ανθελληνικοτητα του ΣΥΡΙΖΑ όχι και στην ηλιθιότητα και τρομολαγνεία τύπου ΧΑ και οι δυο τέτοιες προσεγγίσεις διογκώνουν τα προβλήματα γιατί πολυ απλά δεν ενδιαφέρονται για τη λύση τους. Για συνδύασε όμως για παραδειγμα αυτα που γράφει ο Τσώνης με αυτα που γράφει ο Μπαλτάς; Τοτε καποια λύση θα βρεις

      Διαγραφή
  7. Άξιον παρατηρήσεως το γεγονός πως οι Σκοπιανοί στήνουν φράχτες για να προστατευθούν από ασυνόδευτους μπόμπιρες. Οι δήθεν απόγονοι του Αλεξάνδρου, οι ακραιφνείς "Μακεδόνες", οι απελευθερωτές της "Μακεδονίας του Αιγαίου", φοβούνται και οχυρώνονται. Άς οχυρωθούν, λοιπόν, και ας υψώσουν τείχη, ας αισθανθούν έστω κι έτσι ότι τους απειλούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω θα το εθετα αλλιως, κανεις δεν ειδε τον μακρυ και στρατηγικο κολπο της Τουρκιας, οταν πριν περιπου 6 χρονια ειχε καταρησει την VISA απο περιπου 44 Κρατη και φυσικα απο ολη την Λατινικη Αμερικη με ανταλλαγμα, εξαγωγες προιοντων και τεχνολογιας και φυσικα για τον τουρισμο. Εκει ειναι η αναπτυξη της Τουρκιας και χρησιμοποιωντας τον ιδιο Νομο ωστε να μπενουν στην Τουρκια φτηνα εργατικα χερια και να εξαγει προσφυγες, εφ οσον ο ανηθικος ΟΗΕ και η ΕΕ ουτε ενα Cent δεν εδωσαν τα τελευταια 4 χρονια για να κρατησει τους προσφυγες των πολεμων στην δικη της επικρατια. Φυσικα τωρα βγαζει και απο εκει χρηματα, αλλα ειναι ηδη αργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.